jc - NOLL

ingen ridning idag. ingen tävling i helgen. ingenting just nu.
sam får vila några dagar / alternativt promenader/skritt.
motivationen står på NOLL och nu ska jag bara komma igenom
den perioden och sen för en gångs skull faktiskt bara roa mig.
vara ute på kvällarna och ha kul. för EN GÅNGS skull inte tänka
på hästarna. trots att dom är de bästa.

Vita facilius si modo es


kommer alltså inte ha något intressant att skriva om inga önskemål kommer upp.
kikar in och tittar någon gång, annars hörs vi då vi hörs.

jc - remember the good stuff

hej, nyss tryckt i mig lite mat och funderar på om jag vågar lägga mig och vila lite? Kommer förmodligen slockna direkt och inte vakna föränn vid åtta ikväll.
dagens plan är ut i skogen och bara rulla på med Sam, vi kör på hackamore tror jag och som sagt - rullar bara på.
Ska sätta mig oxå och försöka lära mig dressyrprogrammen till helgen hehe..
hörs sen!
finaste

ep - tävling

Jalle har vart dunder fin hela helgen orkar inte skriva så väl organiserat är trött nu. ignrligen finns de hur mycket roligt som helst från helgen men ja jag börjar med att skriva resultaten.
LC: dubbel nolla vi jätte nöjd med den klassen allt kändes helt rätt och verkligen super enkelt,ponnyn lyssnade både frammåt och tillbaka o var koncentrerad jätte kul. Vi blev placerade 5a i den klassen.Haha lite stressigt var det då jag hade hängt undan tagit isär sadel schabrak träns o tagit av mig grejorna och Tove och Fribrä kommer springandes och säger jag ska vara på pris utdelning NUUU! men vi hann och då var vi snabba! jag valde att rida nogranna vägar och tog långa vägar i omhoppningen ville inte att det skull hänga på att jag red dålig väg typ. 8felfria var det i fas2.

LB: 4fel vi rev in i kombinationen typ 6te hindret eller nått men det var nog mitt fel de jag blir så knas på tävling när det kommer kombintaoner jag stressar upp mig om att jag som inte vet hur jag ska rida mot dom fast jag och jalle aldrig har/haft problem med kombinationer eller nått jag är bara ovan att ha dom på tävling.tror det är min 3dje Lb nu?fin var han även i den här kllassen! 5a även i den här klassen(men ej placerad)

söndag.......

LC+5: åååååh vad fin han var här men 4fel i grunden och enbart mitt fel han lyssnade o hopppade jätte bra! men då stressade jag upp mig över att jag red jätte dåligt mot hindret kom helt fel och paniken tänkte HOPPAAAA till jalle när vi skulle tagit ett språng närmare hoppade av alldeles för långt ifrån och stort så vi räckte inte riktigt över då det var en oxeer tutchade bakbommen o ojoj där kunde jag blivit riktigt sur/besviknen på mig själv men jag var lugn och nöjd ändå,haha jag börjar bli bättre på det där ;)

LB:ja vi rev nått hinder men vi hade roligt och han var trots det väldigt fin nu ska jag sova kände jag fick en bra av rundning här haha .eller :P

ingen bild får ni heller.har fått skoldatorn nu och har ingen bilder på den här datorn än men hooppas på å få helgens bilder av tove snart ev. film som jag kanske bjuder på.

godnatt!

jc - what would I do without you?

Hej! Uppdateringen ligger lite lågt just nu känner jag, ingen motivation eller bra saker att skriva.
Är sliten och förkyld & förmodligen lite feber. Men biter ihop och iväg på skola endå, sen har jag praktik imorgon och resten av vecka... Mycket i skolan känns det som, projektarbete ska kommas på och det är rätt viktigt.
igår fick Sam vila då jag låg och sov hela kvällen typ. idag krigade jag mig ut och red bara ett lösgörande pass på lägdan. Lite stel kändes han men blev bättre mot slutet. han har ju varit inne i en "stark-period" nu ett tag men den kändes som bortblåst idag. skönt.
annars då? Får se om det blir tävling på lördag, har inte kollat programmen ens, och är jag såhär sliten kommer jag aldrig att orka. Men har ju några dagar på mig i alla fall. Så vi får se i alla fall.
några bilder från söndagens LB som Amanda (norrlandsryttare.blogg.se) tagit!
http://www.youtube.com/watch?v=qp_e37MY7W0 <länken till söndagens LA
kommentera gärna vad som tycks, tål kritik ;)

is- markarbete

nu sitter jag i hästomklädningen på skolan och pratar med mikkel och jennifer, har släppt ut aktiven för en stund sedan och bytt kläder för att gå på lektion. idag vart det en cykeltur hit, jobbigt men samtidigt skönt.
idag är det dressyr/markarbete för aktiven, ska träna på lite olika bomavstånd så jag kan både öka och minska traven. sedan blir det nog någon bom på en volt också. i brist på annat så får ni en liten bildbomb från förra veckans hoppning!







jc - helgens resultat

Hej! Kan berätta om helgen nu, orkade inte riktigt igår då jag åkt på dunderförkylning och vara sliten och trött.
Lördagens LB avd A, utesluten
Finns inte mycket att säga. Stoppade först på ettan, som var en sketen oxer som kanske låg på 70(?) sen hoppade 1, 2 och stoppade ut sig på kombinationen... Var inte arg eller nått, bara besviken eftersom det kändes enbart som dumstopp! Inte mycket att göra men då jag tog av sadeln så började han klia sig febrilt där sadelgjorden legat och då började tankarna "kan det ha varit pga det?" Man vet aldrig med min känsliga lilla kille.
Hur som så gick vi till henne som sålde häst saker och hoppades på att hon kanske hade en sadelgjordstunnel men icke. Kom på att jag hade en fleece filt i bilen och fick låna silver tejp så vi lindade det på sadelgjorden och tejpade fast och hoppades på det bästa. hehe bild kommer..
där ser man liiite på vår finurliga "skav av sadelgjorden" lösning hehe
Bilden är tagen av Hannah Mattsson :)
Lördagens LA avd B, 20 fel
Här var han hel vild på framridningen/hoppningen. Bockade och var stark och busig. Men det var bra tyckte jag.
Kändes betydligt bättre på banan. Stoppade en gång in i kombinationen men hoppade sen. Tror det satt kvar från förra klassen då han stoppa ut sig där. Sen stoppade han på nästsista (och det tyckte han faktiskt VAR läskigt) men sen hoppade han både det och det sista, så jag var nöjd, med tanke på LB.
Blev rätt många fel(alltså tidsfelen rullade ju in för fullt) pga av våra två vägringar, och jag har inte direkt bråttom :) Sen vet jag inte om vi kanske fick någon rivning? det minns jag inte!
Söndagens LB avd A, 0/8 fel
Här var han lika laddad, stack totalt iväg mot hinder på framhoppningen och rejsade mest runt som han ville. Skärpte sig tack och lov på banan och gick riktigt bra. Nollade grunden och sen blev det liiiiiiite för mycket tryck mot första i omhoppningen så han rev det rätt grovt. Svängde för snävt till andra så blev ett stopp. Tar helt på mig det, sen gick han som en klocka resten! Riktigt nöjd, och skönt med en nollad grund eftersom vi har en tendes att få skit pet bara för att han är slarvig.. :)
Söndagens LA avd B, 4 fel
Lagom på framridning/hoppningen och SÅÅÅÅ jävla grym på banan. Lyssnade på minsta lilla hjälp och hoppade sååå väl. Ett ner som faktiskt Sam får ta på sig. Låg helt rätt men det var ett räcke de hade lägre (många som tittade då brukar dom ha de ngt lägre) så han missbedömde/brydde sig inte så rev det rätt grovt haha. Sen skärpte han sig och var inte i ett enda hinder. Och allting kändes så lätt! Grym känsla verkligen. Varken han eller jag behövde anstränga oss speciellt mycket och allt flöt bara på hela tiden, kom bra på allt och inga problem alls. Super bara för Sam oxå :) Lätt vår bästa runda någonsin! fin killen ♥
Mer bilder och film kommer förhoppningsvis inom sin tid :)

is- trött

godmotgon alla morgon pigga. idag är det måndag och udda vecka och det är lika med tråkig skoldag. iallafall så blir det dressyr idag. vet inte riktigt vad jag vi ska träna på men vi får väl se lite senare idag. jag har inte så jätte mycket att skriva just nu men gjorde bara ett inlägg för att fylla ut alla dagar jag inte har skrivit. men det blit nog ett inlägg när jag har ridit.


jc - all good fairy tales have an end ♥

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=522566
några av de fina bilde amanda (norrlandsryttare.blogg.se) tog, ändamålet för dem förstår ni nog.

is- igen

tog med datorn till stallet igen, kanske börjar göra det tills jag har skaffat internet i lägenheten. iallafall så ska aktiven få en välförtjänt vilodag. men ska kanske duscha honom senare idag, får se hur jag gör. 
iallafall så red jag ju dressyr igår på pelhamet. han blir lite svårare att ställa men han blit så mycket trevligare i munnen. inget försök att bita tag i bettet eller bara dra. nä grymt bra bett på han, iallafall i dressyren men i hoppningen fortsätter jag med vanligt 3delat eftersom han blir med uppåt framåt med det och det är vad han måste vara när han hoppar.
amanda lyckades knäppa några kort också, dock hann det bli dåligt ljus så det är inte alls särskilt bra bildkvallité men det är ju bilder iallafall. så här får ni några kort från igår.




is- stallet

nu har jag plockat med mig datorn till stallet för att skriva ett litet inlägg. idag är det dressyr som gäller för aktivens del. blir mest lösgörande arbete idag, skänkelvikningar och serpentiner och sådant. provade rida honom på pelham igår och gud så fin han var då. helt underbar. så ska prova rida med det idag också så får vi se om det går lika bra. amanda ska förresten fota så det kommer lite bilder senare. lina fotade även när jag hoppade i onsdags.
men vi ska ta in skolhästarna nu så skriver ett inlägg efter det igen muhahah. måste ju passa på nu när jag har internet! men här får ni ett smakprov från hoppningen i onsdags.

någon som vill se fler bilder?

jc - jogging

Idag blev det en lugnare jogging tur i skogen på 30 minuter ungefär. Han var helcool och lunkade på i lång - låg form i stort sätt hela tiden.
Imorgon ska det packas och fixas för helgen. Skönt att vara ledig, annars hade jag gjort klart det mesta ikväll. Ska upp halv 9 imorgon och åka iväg till GT center, ska praktisera där tre dagar i veckan i åtta veckor framöver så dit och presentera sig antar jag!
Sen iväg till mammas jobb - hem rida - packa och smörja allt - skjutsa folk - ridhuset och bada hästen - packa till sig själv - hämta folk i stan - SOVA!
Kommer vara lagom pigg lördag morgon eftersom jag lovat att vara lite chaffis fredagkväll/natt. Men vad gör man inte för lite pengar?
Men ska sova strax för att kanske lyckas ta mig upp imorgon. Gonatt.
en av de jätte fina bilderna Amanda (norrlandsryttare.blogg.se) tog i Lördags, någon som vill se mer?

jc - gårdagens "dressyr"

hej! Igår skulle jag som sagt rida ett dressyrpass. Blev ju så himla fint väder på kvällen så tänkte att jag är väl ute då! Meeeeeeen så skulle jag inte tänkt.
Ute på stora banan fanns massa hinder och bommar och Sam tyckte jag var helknäpp som ville att han skulle springa och harva omkring i dressyr när det stod HINDER framme?!
Hård i munnen blev han, stack i väg mot hinderna och var bara allmänt odräglig. Galopperade runt och bara lät han bli av med massa energi och huxflux så gör ponnyn ett rent galoppombyte? Tänkte då att om han gör det så enkelt då han själv vill kanske han gör det då JAG oxå vill och gissa vad - Sam gör klockrena byten nu från höger till vänster! Jätte kul verkligen! Sen orkade han inte riktigt från vänster till höger och hamnar i lite korsgalopp och sådär ibland men det handlar ju bara om en lite svaghet så det var supersupersuper kul!
Detta värdelös dressyr pass avslutades med att hoppa lite på ett räcke =NÖJD ponny som sen kunde gå i låg och lång form och vara helt lugn.
Det är verkligen en hopp-ponny jag har!
charmig bild(not) från trtävling på srk 1/5
Idag blir det vila för hans del. Sen kör vi en jogging tur imorgon och en vanlig uteritt på fredag. Sen åker vi till Vännäs på meeting lördag-söndag, tagga! Senare ikväll ska jag hänga med Ewe på ridhuset och åker sedan för att spendera natten i Ursviken. Ledig Torsdag-Fredag från skolan sen! (y)
Sen en fråga, det var någon som ville se sadeln? Nu är den hemma och jag frågar en sista gången om de finns något intresse för bild? Inget intresse - ingen bild! Vet även bomvidden på den nu.

jc - all motivation borta

hej! nu är första dagen av skolan avklarade. lång, tråkig och dryg dag. Var endå lite peppad på att sköta skolan och försöka höja lite betyg och sådär lagom nu i trean, men hur motiverad blir man då man kommer dit, sitter i aulan typ 50 min, väntar på EN lektion som man har i 40 minuter och sen sitta två jävla timmar på skolan för att få höra om projektarbetet i sen en halvtimme? Så jävla värdelöst.
Någon som tänkt på hur mycket ovärd tid man faktiskt lägger på skolan? Varför inte komprimera ihop dagarna istället för att man ska ha långa raster och hål och skit. Bara onödigt. Gymnasiet skulle lätt gå göra klart på 2 år om man bara sket i alla tusen års långa raster och hål. ovärt. less. redan.
Men nog snack om skolan, kommer nog mer klagomål framför förmodar jag..
Idag ska jag nog i alla fall in med Sam till ridhuset och rida igenom han lite, får se hur pigg jag är eftersom jag måste vänta till efter 9 då lektionerna slutar. Känner för att rida i manegen + att mamma kanske kan stanna en liten stund och hjälpa mig.
Blir en riktigt genomkörare i sånna fall. Samt lite delar ur dressyrprogrammen vi ska starta nästa helg.
Trots att jag har egen ponny, möjligheter till bana osv så har jag ALDRIG ridit ett helt dressyrprogram före tävling. (alltså tränat)
Brukar ni göra det?
min &poccis sista dressyrtävling♥
förresten i brist på något vettigt att skriva annars, någon som har några tips? Någon historia om hur jag fick / tiden jag haft med någon av hästarna? (poccis, sam eller jappis) Eller annat?

is- skolalalala

sitter på skolan och pratar med bland annat amandavikman. har fortfrande inget internet i lägenheten.. så förlåt för extremt dålig uppdatering. men passar på att skriva ett litet inlägg nu när jag är på skolan.

Aktiven har varit fin hela veckan och jag har fått veta att jag ska få ta hand om honom varje dag utom en dag varannan vecka. Kanske lät lite invecklat men ni fattar kanske ändå. jag är grymt happy över det iaf mihihihih!
Idag blir det iallafall markarbete för aktivens del. Har inte kommit på någon övning än, men det kommer väl snart. Förhoppningsvis så hjälper amanda mig att bygga och så. 

Men nu ska jag ta och göra något vettigt, ska försöka slänga in ett inlägg imorgon också. Adios!


ep - skolaaa

första skoldan avklarad idag och jag började första året frisör på johnbauer,har som inte tänkt på det utan visst ny skola nya vänner jag känner ingen men näe kändes rätt så bra (visade sig faktiskt att jag halvkände 1/hade snackat med tidigare oså) det var iallafall jätte roligt!! vi presenterade oss gjorde vårat bästa för att lära varandras namn gick ganska bra för mig faktiskt blandar ihop vissa så där men ja,sen så fick vi våra saxar och sånt dockhuvena som vi ska klippa o ja,såg runt på skolan hade massage ring sen lunch och slutade.

efter det for jag och frida till ladan packade ihop hästarna och väntade på att mamma skulle komma och skjutsa oss till SRK där red vi dressyr ca en timme jalle var väldigt sänd och tittig från början red ute på hoppe banan vet inte om det blivit annars om vi ridit inne men fint väder var det ju! rejsade lite i galopp utan krav utan bara ökade och lät honom springa tog sen tillbaka honom och kunde sen galoppera honom i dressyr galopp lung blev han och konsenterade sig mycket bättre ökade tre språng tog tillbaka tre (på ett ungefär)hade egentligen träna mer förvänd galopp idag men det kändes inte riktigt rätt för det utan tog tag i det som kommer före vi tränar på sånt. så tar vi det andra en annan gång! traven blev också väldigt fin efter en stund så slutade bra de är väl det viktigaste.

nu ska jag sova, Agnes hade med sig kameran idag medan jag och frida red så får se om det blev nå bilder isåfall lägger jag ut dom när jag fått dom =)


^finJalle i våras blöt och mysig <3

jc - dåligt..

...är precis vad ridpasset gick idag. skulle bara ut i skogen och jogga lite, men dom höll på att provskjuta nåra bössor vid oss, och när vi bara hunnit passera några hundra meter skjuter dom - där va det ridpasset förstört.
smäller inte lite och Sam flög upp i luften och var stressad resten. Slutade med att jag hoppade av och promenerade nästan hela 40 minuter hem.. :) lika bra, för skrittade bara då vi endå inte får ut något en sån där dag och då kan jag lika gärna passa på att skaffa lite motion!
Någon som är intresserad av bilder på sadeln? Kommer troligen inte att bli såld nu då den inte låg perfa på hästen som provade och då ska den ut på annons. Kan försöka fixa bilder imorgon och kolla upp bomvidd på den om någon vill?
Skriv en kommentar i sånna fall.

imorgon börjar skolan om igen, suck..
bara att bita ihop och kanske lite skönt att komma in i rutinerna igen? Nä okej, skulle gott ha sommarlov några veckor (månader) till!
Men vi hörs väl imorgon! Gonatt


jc - ut&rida

hej! Ska ut och ta in hästarna nu och sen fara ut i skogen en sväng. Blev inget ridhuset då transporten inte hinner komma hem.. :(
men jag skriver väl då jag ridit, vet inte vad jag ska göra riktigt eftersom jag verkligen ville dressyra, så har lite brist på motivation. Men vi hörs!

jc - godmorgon

hej! jag har ju tagit mig upp ur sängen, vaknade först vid halv tio men somnade om och vaknade nu istället, skönt!!
ska snart ut och mocka stallet och göra klart, sen ska jag iväg och prova sadeln på några hästar och se.
Vet inte riktigt vad jag ska göra med Sam idag, grymt sugen på att rida dressyr men allt beror ju på vädret. Sen går det bara rida lugnt nu på lägdan eftersom det regnat lite varje dag, alltså bara skritta och trava lite försiktigt. Kanske åker in till ridhuset en sväng, beroende på när transporten kommer hem igen.
Men vi hörs sen nu ska jag agera och gå ut!

jc - ridpasset

Hej! Nu är jag inne från stallet och har ridit och sådär.
När vi väl skulle ut slutade det regna, och då vi kom in började det ösa ner igen. jag gillar regnet men det gillar nog inte mig?!
I alla fall, Sam var sjukt taggad idag, jobbig stark och som sagt, taggad. Vet inte riktigt vad det va med honom. Kanske var för att jag såg en älg i början av passet, Sam såg den inte men hörde sen när det gick in i skogen och knakade på=Spänd häst som inte visste vad det var.
Red i alla fall barbacka på det tredelade, och han var bara hyper hela tiden. Slappnade av lite grann i slutet i alla fall. Men det är roligt att han är glad och pigg!
Imorgon hade jag tänkt åka in till ridhuset och rida lite dressyr, men pappa hade lånat ut transporten så det sög ju..
Måste ta mig ett ordentligt dressyrpass någon dag nu fram över så vi kanske inte skämmer ut oss heeeeelt på tävlingen hehe.
Imorgon börjar väl många om skolan, jag ska götta mig sista dagen och bara slappa. Skämt åsido - mycket som ska göras och fixas känns det som men vet inte riktigt vad egentligen?
Sen är det bara bita ihop till skolan igen och kämpa det sista året (y)

jc - REEEGN♥

Hej!!! NU ska jag ut i regnet och rida ;D Tycker det är skit kul med regn och framför allt att rida i det, vattenpölar att busa i och allmänt mysigt bara! Lite vatten har väl ingen dött av hehe.
blött & kul ♥
Sadeln som någon ville ha bild på kommer upp i början av veckan, KAN vara så att jag får den såld imorgon annars kommer den upp här på bild :)

jc - svar & annat

Svar till EliinH:
Vad är det för sadel då ?:)
Det är en svart allround flatback av märket olympic, har inte riktigt koll på bomvidden. Hade den till Poccis först och senare nu på Jappis som den ligger super på. Men han ska ju inte ridas nå mer. :)
Kan ta kort på den vid intresse?

dressyrdebuten
Idag är jag förståeligt sleten, och har inte gjort många knop ännu. Stall och ridning får vänta tills ikväll då jag förhoppningsvis ryckt upp mig lite hehe.
Har förresten gjort världens impuls grej! Anmälde mig till en DRESSYR(?????) tävling på SARF den 3 september. Ska rida LC:1 och LB:1. Det är mest som en kul grej, för vår dressyrdebut förra året gick ju inte så bra någon som vill höra om den roliga historien?;)


jc - dagen

Idag åkte jag ner med Sam till ridhuset, och den som red var Amanda (norrlandsryttare.blogg.se), jag ville veta hur han beter sig med nya ryttare eftersom det endast är jag som har suttit på honom i över ett år nu! Och det gick såååååå bra! Han var super fin och duktig och Amanda funkade super bra med honom! :)
Hon hoppade några skutt på ett räcke som låg på 75cm och det gick oxå super bra! Så jag säger bara tack Amanda! Nu vet jag att han blivit lugnar i skallen och att andra kan rida honom utan att han får nå knäpp!
lånade bilden från deras blogg, Amanda och en av hennes ponnyer :)
Idag blir ingen mer uppdatering, ska äta sen och görs de klart för lite fest! Vi hörs imorgon!

jc - jag tror att jag leder för tillfället?

som rubriken säger så tror jag att jag för tillfället leder med inlägg här nu haha?
men ida är väl utan internet och emma är lika duktig som vanligt, eller?;)
ida med sin föredetta ponny, fina Manolito:)
nu ikväll har jag för första gången på år och dar tror jag varit hemma en fredag!!!(med undantag då de är tävlingar lördag) ganska skönt om jag får säga det själv.
har varit ute i stallet några timmar och smörjt upp alla min träns, rensat lite i sadelkammaren och smörjt upp lite sadlar. Även bestämt mig för att sälja min gamla kärlek (första sadeln jag hade på poccis) i och med att den inte används längre, den låg bra på Jappis men han rids ju inte och kommer inte att göra det nå mer heller, tyvärr.
det är i alla fall en av de sköööööönaste sadlarna jag suttit i, och jag fäster mig väldigt lätt vid grejer så det känns lite jobbigt haha.. bra med separationsångest till en sadel??

Imorgon ska Sam ridas av någon annan FÖR FÖRSTA gången på över ett år! är nog mest jag som är nervös haha! vem denna person är får ni se imorgon!(höhö)

rather than to miss my best and think of sad moments
I remember the good and keep them in my heart♥

jc - freeeedag

jag har redan varit duktig och fixat stallet och hunnit vara ute och ridit! Vaknade kl 8 imorse och uppskattades inte, men har sån jävla värk i rygg och nacke att det inte gick somna om. Men bara att bita ihop!
Igår var jag ute och busade i vattenpölar, och det var inga små heller! Sam tyckte det var minst lika roligt och vi båda var helt leriga när vi kom tillbaka. Men han är hur cool som helst nu att springa igenom vattnet trots att dom är både långa och djupa! Super bra träning :)

Idag for jag ut barbacka, ville inte sätta sadel på honom eftersom min en sadeltunnel fortfarande är genomblöt sen igår, och vill ha en torr i alla fall då de är rätt tungtorkade. Och barbacka funkar ju minst lika bra!
Hade pelhamet på han och han var så fin. Lugn, sansad och lagom taggad =Perfekt.
Var ute och bara rullade lite i galopp och stretchade sidorna lite.
funkar inte att ladda upp bilder så detta får bli lite tråkigt inlägg...

jc - trött

Hej! Har ganska nyss kommit hem från Ursviken och är lite trött.. Vi var ute och körde igår och jag kom i säng vid 3. Kunde inte somna så låg vaken till halv 8-8 imorse och sovde sen bara fyra timmar innan jag blev väckt.
Bra att man ställt om dygnet tid hel konstiga tider lagom till att skolan börjar snart (y)
ungefär så här pigg är jag(y)
Idag blir det ut i skogen och låta Sam bara rulla på framåt. Tar nog pelhamet för vår egna skull. Han har ju tagit det väldigt lugnt sen i helgen och är förmodligen rätt taggad.
Rätt skönt att det regnar oxå(är jag den enda som tycker det) och jag har inte det minsta emot att rida i regn. Det är rätt mysigt förutom efteråt då allt är lerigt och blött men de bli ju ett senare problem ;)
Dagarna framåt ser nog liknande ut som idag, alltså mest bara ut och tänka framåt och ha kul i skogen! Det kan behövs såhär i slutet på tävlingssäsongen för vår del i alla fall.
I helgen händer troligen lite spännande saker för Sams del, min oxå för den delen men mer om det då!

ep - hos idur

har egentligen inget att skriva om idag men passar på att slänga in ett inlägg medan  idur ändå är i duschen! tänker på jalle o hoppas det inte regnar allt för kallt hemma och att frida kunde lägga på han ett täcke stackarn.

igår fyllde mamma år och vi var på stan och åt middag osv sen fick jag skjuts hit till mårtensboda det behövdes har saknat min ida..  och stannar helst med henne i burträst men jalle behöver ju ridas och tas om hand om också så vi får se beroende på vilke tider bussarna går blandanat. idur verkar ha duschat klart nu strax å då ska väl vi vidare till burträsk snart. och jag hör ni då inte av förän jag kommer hem och har ridit jalle ikväll eller imorgon fortsätter det regna blir det nog ridhuset. =)



is- snart

Snart är allt som ska med till burträsk packat. Det är i stort sett bara aktrven och seppy kvar nu.
Förhoppningsvis så sover emma hos mig i lägenheten i natt, vågar inte sova själv hehe.. hoppas iallafall att det blir så. Vi lär ju hänga med amandavikman rätt mycket när vi kommer dit också, lillamamda bor ju i lägenheten under mig faktiiiiskt. 
Annars för aktivens del så blir det longering eller jogging, får se hur vädret börjar bli lite senare idag, just nu så spöregnar det och har hållit på så ända sen i natt. Hoppas det klarnar upp så man slipper bli så blöt..
Har egentligen inte mycket mer att säga för tillfället, och jag vet inte hur jag ska kunna blogga från lägenheten eftersom jag inte har fixat internet än.... HUR SKA DETTA GÅ? aja det kommer nog en lösning på det också.

bild från när emma provade rida aktiven igår;)

is&ep- emma hos ida

Nu är lilla emma här och hälsar på, mycket trevligt må jag säga! Idag så vart det ju den där combon med markarbete/hoppning. Blev precis som jag planerat för en gångs skull. 3 galoppbommar på ena långsidan och en linje med ett räcke och en oxer på andra långsidan. Galoppbommarna gick överföväntan, galopp mot över och tillockmed efter! När jag hade kommit på dom ett tag så tog vi oss än linjen, även den gick bra, kom lite knasigt in första gången men sedan gick det bra, dock vart det trav mellan men det gick bra endå. På slutet tog vi bort räcket och hoppade bara oxern i galopp. Fy fan så fin han var, hoppade en aning långt ifrån men gud så bra språng, jätte fin i galoppen mot också! Emma fotade ett hopp och filmade resten.

Jag (emma) red wirex en stund lite dressyr/markarbete. Han var jätte fin men lite speciell att rida, bla lite vinglig och svår galopperad. Väldigt mycket annars än jalle iallafall men som sagt riktigt fin. Blev galoppbommar och ett mini studs. Ingen hälta varken kändes eller syntes, så det är ju suuper. Då kan han få börja komma ut lite oftare kanske. Jag fick även prova rida aktiven lite när ida hade hoppat klart. Han var vääldigt speciell och svårriden. Jag kände mig typ som en nybörjare nästan hehe... Men det gick bättre på slutet när man hade förstått lite hur han funkar.

Här har ni en liten film från dagens träning, filmade gjorde ju emma och redigerade filmen gjorde angelina.



jc - NEVER LET THE FEAR OF STRIKING OUT KEEP YOU FROM PLAYING THE GAME

Hej! Idag blir det vila för Sam, var ute och skrittade i 50 minuter igår. Egentligen skulle han ju vila men.
Klippte även hans ben lite grann, (han har huuuuuuur mycket hår som helst) och upptäckte några skorpor som troligen är mugg:( det var bara jätte lite och satt liksom mitt mellan hov och knä. Men klippte lite extra där för att kunna hålla rent och smörja. Det sämsta med att ha en ponny med massvis av hår på benen är just att smuts är svårt att få bort. Och inte är det lätt att upptäcka heller.
Men nog om det, ikväll åker jag och kikar lite på hoppspecialen med EWE! ska bli kul, länge sen man hängde med hon:D
här är lite bilder från lördagens klasser som Emma tog:
haha kom liiiiite knöligt här..



ep - tävlingen i lördags

Lc:n vi värmde upjalle var frammåt lyssnade bra och ja allt rullade på super,vi fick komma in på banan galloperade lite fick start signal och vi kom jätte bra på första hindret det var en ganska lång väg till tvåan jale var jätte taggad gasade på lite och jag tyckte det var okej jag hade ju gott om tid att ta tillbaka han haha men så kom hindret det gick bra ändå men efter varje hinder gick det fortare och fortare han lyssnade inte riktigt lika bra som på framridningen/hoppningen i slutet gick e väl så fort satt han hann int riktigt få upp fötterna vi rev två hinder.
och när jag kom ut från banan kände jag att varför gjorde jag int mer jag kunde säkert ha fått tillbaka honom om jag bara ansträngt mig mer men när jag var inne på bann så kände jag att de gick faktiskt inte men jaja det går ju som inte göra något åt i efterhand jag tyckte det var kul ändå och jalle också och det är väl det viktgaste,jag hade ju en schans till i nästa klass att rätta till det här.

Lc+5 jätte fin på framhoppningen även här checkade att jag hade kontroll i galoppen oså,inne på banan så gick deet lite väl sakta över första hindret så drev honom lite han lyssnade bra men så ja det går inte förklara vad som hände mot tvåan ca fem galoppsprång innan stoppa han emot jag gick på han han tog ett galoppsprång frammåt osså tvärnit gjorde inte så stor deal av det uten kom på det igenred lite mer bestämt och han hoppade jätte fint resten av banan hade jätte fin galopp och lyssnade jätte bra trots lite otur så ja jag är jätte nöjd med helgen vi hade jätte roligt och ser fammemot nästa tävling som blir i vännes!


lite bilder från helgen!








Foto: kevin strömbeck


nu ska jag fara ut och rida eller nått rida kanske blir senare!


is- trött

Godmorgon! jag vaknade nyss och är sjuuukt trött. Fattar inte hur jag ska orka ta mig upp till skolan.. Men jag stiger upp tidigt mot för vad jag har gjort hela sommarn, då steg jag upp typ kring 1.
Hur som hälst så ska jag äta frukost nu och sedan gå och bygga fram dagens övning! Skriver mer senare.


is- wihoo

Nu är det bara små detaljer som måste fixas i lägenheten annars är det klart! GUUU så skönt, längtar att flytta in. Bara 2 dagar kvar nu.
Iallafall så blev det inte markarbete.. det hann bli för mörkt och då ser han ju bommarna sämre och jag lika så. Det blev ett litet dressyrpass istället, mycket volter och skänkelvikningar. Han var lite stel men det är ju inte så konstigt pga att han vilade hela helgen. Pigg och framåt och lyssnade bra gjorde han iallafall, men får mjuka upp honom lite mer imorgon innan vi börjar hoppa. Det blir iallafall combo imorgon, markarbete/hoppning. Blir nog några upphöjda galoppbommar och två räcken på linje tror jag. Linje är något han aldrig provat förr så får se hur det går.

Förresten så fick jag ett nytt hansbo schabrak av mamma idag, riktigt stilrent och snyggt. Passar perfekt till luvan som jag ska beställa. Tack mammsen!!
Här får ni en bild på det som slut på detta inlägg.






Ep -dressyr

Två saker helgens dressyr tävling i sandgärdan är inställd.. Så nästa är vännes hopptävling nästa helg jag och jalle är jätte taggade! Annars så var jag och Jalle till srk och red dressyr idag det gick jätte bra värmde upp gjorde skänkelvikningar i skritt och trav kortade och längde galoppen tränade även den förvända galoppen gick faktiskt jätte bra verkar omedvetet ha tagit det lättare varvet först han som byter galopp själv oså men kunde ta en riktigt ordentlig serpentin efter medellinjen jätte kul! Sem så bytte vi varv och fick där lite att jobba med bytte galopp från början men då saktade jag bara av till trav och fatt galopp igen kom en gång till och gjorde en mindre båge några gånger det gick bra han fick berömm o sen så ökade vi bågen i slutet så nä förvänd galopp ska vi träna mer på fler gånger särskiljt i höger varv. Det kommer ju i la:1 an som vi ska starta på nästa dressyr tävling! Nu ska jag sova men lägger in bilderna från surf på en dator imorgon min är fortfarande trasig och skriver från ipaden nu rätt så jobbigt så skriver även kort om helgens hopptävling imorgon för nu skriver jag inget mer.natti!

jc - lugna dagar

hej! just nu händer inte mycket, vädret är tråkigt och sam vilar. imorgon ska jag försöka städa lite i sadelkammaren tror jag.. börjar vara behövligt. kanske städning av hela stallet?
nog som vill ha jämnförelse bilder?!
nu ska jag strax ut och fixa stallet sen åker jag nog till KDRF och hänger lite med mamma. Finns inte mycket bättre att göra dagar som dessa! vi hörs.
Ska försöka komma på något roligt att skriva om, men vi får väl se hur det går.
<3

is- burträsk

Just nu sitter jag och spelar gitarr, jag nöter på med metallicas one. Iallafall så ska jag fara till burträsk nu och fixa i lägenheten och när jag kommer hem så blit det markarbete med aktiven. det var egentligen allt jag hade att säga för tillfället. Skriver mer senare idag när jag är klar med allt.


is- dagen

Idag vart det som planerat en uteritt, skrittade väldigt långt till att börja (ca 1.5 km) med och sedan travade jag resten av skogsvägen som jag red, den är ca 3,5 km. Blev en del ordentliga travökningar också bara för att han skulle få springa av sig all energi som han var samlat på sig under helgen. Han började tävla mot seppy också ett tag, men aktiven var en aningens snabbare så seppy gav upp haha.

Annars idag så jag målat huset litegran och packat ihop allt som ska till burträsk. Egentligen skulle vi ha vare dit idag och fixa det sista men då skulle jag inte ha hunnit rida så det får bli imorgon istället!

Nu ska jag iallafall ta mig en dusch och eventuellt sola en stund. Sen blir det ju en tidig kväll ikväll igen, hoppas på att ta mig upp ännu tidigare imorgon.

i brist på bilder på aktiven så får ni en bild på min lilla seppy!

jc - helgens resultat

hej! var ju på SURF och tävlade i helgen, och det har gått super tycker jag! Lite snabbt hur klasserna gick:
lördagens LB, 0/4 fel
han var pigg och stark, som vanligt. provade taktiken att rida på sista fem för hinder men de funkade inte alls. hittade inte mycket rytm men de gick bra endå, nollade grunden och fick fyra fel i omhoppningen då han tog i liiiiiiiiite i a hindret på kombinationen. Men nöjd!
lördagens LA, 18 fel
Han kom lite knöligt på de två första sprången och stannade på trean, förstärkte på bogen med spöet och jäklar vad han tog i sen! Fick sen tre nedslag, två var i kombinationerna (ett i vardera) sen på ett plank som han nuddade lite, de ligger ju på plana hållare så de faller direkt. och två tidsfel pga av stoppet. Men jag är trots allt nöjd. Lång bana på 15 språng och de är rätt svåra tycker jag! Men han börjar ta sig, eftersom de i stort sätt alltid är i slutet de börjar falla, då han blir liiite seg i benen.
söndagens LB, 10 fel
förmodligen sämsta klassen, han var stark som en oxe och detta var första klassen på dagen, vet inte om det hade med att de var så tidigt att göra? Men hur som helst, ingen katastrof klass egentligen. Fick först ett stopp in i kombinationen som stod i skugga och just en trippel bredvid så han bjöd på den först och han inte se kombinationen som vi skulle hoppa. Sen stanna hur många där, i och med att det tar lite tid för hästarna att ställa om ögonen från ljus till mörkt. Men ingen större skada skedd. Sen rev han ut i den kombinationen för att han backade som himla mycket och nådde inte riktigt. Sen förstås två tidsfel pga stoppet. Men han kändes rätt okontrollerbar här...
söndagens LA, 4 fel
HÄR VAR HAN GRYM, GRYM, GRYM!!!!!!!
oj vad nöjd jag var efteråt, han lyssnade var helt med på noterna och hade inga problem med banan (denna var lite kortare på 12 språng) och det kändes så bra för det var verkligen inte en lätt bana, hinderna kom hela tiden och många lite kluriga linjer. och det var sååååå många som hade jätte problem, det var bara tre nollor och fyra var utesl. Och sam går ju som ungponny och kommer in och har inga problem. Men han verkar ha fattat att han inte bara kan latja runt själv utan behöver lyssna på mig för han tog varje lite framåtdrivade/förhållning. Kom liiite långt ifrån på en bred trippel som han inte riktigt nådde över annars inga problem. Och han bjöd som tusan på kombinationerna (som vi haft problem med), grymma underbara ponny! Super avslut på helgen:)
förresten, min duktiga lilla kille har börjat byta galopp själv (a)
http://www.youtube.com/watch?v=1dGtiqe99Vw <länk till söndagens LA
gammal bild.
Annars då, skritt idag, vila två dagar sen. Om två helger kör vi ett sista meeting i vännäs och därefter får vi se vad som händer helt enkelt!

is- snyggt!


 

           -klicka HÄR om du vill komma till tävlingen!! 

is- hemma igen

Kom hem för bara en liten stund sedan så har inte hunnit rida än, tror inte det blir av faktiskt, jag är trött och dessutom så är det mörkt och hurvigt ute nu, så det känns bara jobbigt måste jag medge. Funderar på att göra en tidig kväll istället och rida en uteritt imorgon istället. Brukar ju rida markarbete på måndagar och hoppa tisdagar men jag tror att jag skjuter upp det så det blir markarbete tisdag och hoppning onsdag så kan vi rida ett lätt dressyrpass på torsdag på skolans ridplan då vi flyttar till burträsk igen! Jag tror att det blir bra iallafall. Förresten så om vädret tillåter så ska jag måla klart huset imorgon. Men hur som helst så är det sängen som väntar nu. Jag ska göra ett tappert försök att vända tillbaka dygnet igen så godnatt!


jc - tyck till!

Hej! Jag är hemma från tävlingen har vilat lite och packat upp och sådär. Kommer berätta om hur det gick i ett separat inlägg, men först bara ett snabbt litet disskutions inlägg.
-
Har ju som sagt varit på tävling hela helgen och spenderat större tid på tävlingsplatsen. Har sett väldigt mycket ekipage samt hört väldigt mycket.
HUR MYCKET SKA EN HÄST BEHÖVA TÅLA?
man ser alltså ryttare som sitter och sliter, bankar och skriker på sin häst. Jag har sett en "mångtal" ryttare gå fram till hinderna på banan, kört in sporrarna i sidan och sen suttit och tokhållit i sin häst och de får steppa omkring där så nära hindret som möjligt. Detta alltså utan att ha fått startsignal och typ "ska visa hästen hindret" eller vad man kallar just det där. ÄR sånt verkligen okej? Vars går gränsen för bra hästhållning?
Jag blir så jävla förbannad när jag ser dessa personer, hästarna är sönderstressad och en stor del av dom står på bakbenen och ögonen på dessa hästar är mer fyllda av rädsla än roligheter.
Ska inte hoppningen, i alla fall på denna nivå var rolig? Såklart är det roligt med lyckade resultat och placeringar men är inte huvudsaken fortfarande att det är kul?
-
Dessa hästar som får stå ut med detta offrar sig för att klara hinderna men då de kommer helt fel och stannar får de ordenliga spörapp och sporrar som borra ordentligt in i sidan. Ryttare som lutar sig så mycket bakom (livräddarsits) att de inte har någon möjlighet att följa med i sprången och i stort sätt sliter hästen uppåt, framåt, neråt BOKSTAVLIGEN. Vars finns regler när det behövs som mest?
Men måste ändå säga att dom har varit riktigt duktiga på att säga till när de håller på alldeles för mycket på bana att lugna ned sig. Men tänker man någonsin på att detta är förmodligen vad hästarna (enbart spekulationer) utsätts för dagligen? I alla fall inom hoppträningar osv.
-
Har varit så nära på att bara vilja gå upp i domartornet och fråga vars fan vettet finns? Det finns spöregler men finns det inga regler inom sporraranvändning och hur mycket man får rycka och slita som jag vet inte vad i munnen på hästarna?
Tack och lov finns det någon slags rättvisa har jag märkt. De ryttare som rider på högre nivå tar sig ofta inte runt med denna taktik. Där belönas de ryttare som faktiskt RIDER. De som har någon känsla, medlidande och kunskap är faktiskt de som tar sig runt.
-
Är detta okej på tävlingar? Det tycker inte jag och det har blivit väldigt uppenbart för mig nu när jag varit på så många. Och jag vet att de finns några som läser den här bloggen så skriv en kommentar är det ok att hålla på såhär?



is- hos älskling

Igår for jag till sven, bussen gick 20 över 2 från stan och jag skulle hinna med massa grejer innan bussen gick så jag hann inte rida. Utan han får två välförtjänta vilodagar nu igår och idag. Jag kommer hem imorgon igen så då blir det ett dressyrpass igen tror jag eller bara en uteritt så han får springa av sig litegrann. Får se vilket humör han är på så väljer jag utifrån det. Egentligen har jag inte mycket att skriva just nu pga att jag inte har ridit nåt. Men nu vet ni iallafall hur det ligger till. Nu får jennifer och emma styra upp det här efter mitt absolut ointressanta inlägg!

ni får en arkivbild eftersom jag skriver från svens dator.


ep - inte min grej det här

har aldrig vart bra på blogga och kommer aldrig bli heller svårt är det då man aldrig sitter vid datorn.. för det är sällan jag gör det dom gånger jag gör det så har jag skrivit.men tror det blir lättare då skolan kommer igång! imorgon är et tävling på surf och jag o jalle har tränat i veckan ungefär som vi planerat fast dom två senaste dagarna har vi tränat i bergsbyn har gått rätt så bra lite blandat!
har ridit duschat knoppat och pakt ikväll så nu är vi redo!!
borde igentligen inte skriva nu då jag ska upp nu om fem och en halv timme vill ju helst få så många timmars sömn som möjligt!  men ska ha med mig kameran imorgon så jag o emma får fota varandra då vi inte rider samma klasser så förhoppningsvis så kan jag slänga in dom imorgon!nu måste jag sova!
Taggaaaaaa :-D!!!!!!

jc - på G

Hej! Dagen har för mesta bestått av fix, ridning och bil haha.
Imorgon är det dags för meeting på SURF. Är super taggad. Sam vilade ju tre dagar och hade väntat mig en vildhäst idag då jag for ut(han skoddes igår) men han var bra. Väldigt taggad men tog ut  det i att jobba, som det ska vara.
Har packat och smörjt det mesta så det ska bara in i transporten men det får bli senare. Ikväll vid halv 9 åker jag till ridhuset och duschar honom så han är ren och fin imorgon:D
Sen är det bara att he in det mesta så det är klart för imorgon.
Tävlingen startar kl 9 och det är 60 stycken för min första klass börjar. Dom har veterinär besiktningen öppen till kl 11 och det är skit skumt. Jag kommer förmodligen inte ska rida förän vid 2 men vi måste åka senast 8 för att hinna till besiktningen. Lite dåligt tycker jag.
Menmen, vi har boxplats så det är ju ingen större skada skett.
Önska oss nu lycka till imorgon och på söndag så hörs vi väl antingen söndagkväll eller måndag. Kanske slänger in något snabbis inlägg ikväll eller imorgonbitti!
från vindeln som ewe tog;D

is- grym

Det blev lite blandad träning idag, började med att lösgöra honom ordentligt i skritt och trav. Det var helt galet så fin han var. Jag tror inte har har vart så mjuk och fin i halsen och nacken ever. Det var helt underbart iallafall!
När jag hade ridit i ca 30 minuter så skulle jag träna galoppen och hej å hå så laddad han vart då. Klockren högerfattning och galopperade ett varv + en volt. Första gången han orkade galopp på volt wihoo framsteg!! Vänster galoppen orkade han näästan ett helt varv men det är faktiskt också framsteg då han knappt orkat ett halvt förut. Fytusan så grym han var idag!

bild från då jennifer var här.


Red även wirex en stund idag, han såg så förväntansfull ut när jag tog in dom i stallet så han fick komma ut och lunka på i ca 30minuter. Det blev ett väldigt lätt dressyrpass eftersom jag måste rida honom på banan då han inte har några skor. Han var laddad till tusen, skulle ta en liten galopp på ena långsidan och då vart det rodeowirex jag red barbacka dessutom så bara tur att jag lyckades sitta kvar haha. Blev iallafall bara lite volter i skritt och trav och en galopp på långsidan i båda varven sen skrittade jag av honom. Han har ju vart halt tidigare i sommar men nu var han faktiskt inte alls halt, han kändes helt ren och då pappa kollade så såg han inte något heller. Så kanske han har blivit bra igen? Hoppas det håller sig bara.

bild från sommaren 09 tror jag, då var vi i topptrim!

jc - i brist på annat...

Vad heter hästen? Sam 
Tycker du att den ska heta något annat? Nej det duger fint!

Vad kallar du hästen? Sam eller Sampi
Vad kallar andra hästen? Sam

Hur gammal är den? 7 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 10 mars 2004
Vilken färg har den? röd-skäck
Har den några tecken? en bläääääs
Hur hög i mankhöjden? 139,8
Är det ett sto/valack/hingst? valack
Vad är det för ras? korsning, förmodligen någon cob-korsning

Har du tävlat den i hoppning? Yes!
Vilka klasser/hur högt? LB/LA

Är den tävlad i dressyr? En gång.

Vilka klasser? LB någonting
Är den tävlad fälttävlan? -
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? -
Är den tävlad i galopp? -
Är den tävlad i något annat? -
Har den tävlat in några pengar? -
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? -
Hur högt har du hoppat med den? 1.10 ungefär.

Är hästen bra på dressyr? Jodå, men behöver stärka sig.

Hur är den i skritten? pigg och skritta på ordentligt.
Hur är den i traven? taggad.
Hur är den i galoppen? taggad men ofta reglerbar.
Kan den skänkelvikningar? Japp
Kan den öppna/sluta? öppna funkar något, svårare för sluta.
Kan den galoppombyten? Ibland haha.
Är hästen pigg? Ja!
Är hästen trög? i stort sätt aldrig.
Är hästen stark? Ja!
Är hästen het? Nja, snarare bara pigg.
Bockar den? haha, det händer!
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Aldrig!
Har du stegrat med den?

 

Sparkar den bakut? Ibland
Har du sparkat bakut med den? Ja
Skenar den ofta med dig/andra? Nej
Har du skenat på den? Ja
Är den tittig? Ibland..
Har du badat tillsammans med den? Nej
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Såklart!

 

Hoppar hästen bra? Ja!
Gillar den att hoppa? JA!

Har den bra hoppteknik? Det har han!
Hur högt brukar du hoppa med den? Antingen tävlingshöjden eller små hinder beroende på övningen.
Hur ofta hoppar du den? Varannan vecka eller 1 gång i veckan.
Hur är den när den rids ut? Pigg och glad!
Tycker den att det är kul? Mycket
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Största skillnaden är att han skärper sig mer på bana.
Står hästen i box? Japp
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? 2 kg hö, 1/2 kg pellets aktiv, 1/2 kg betfor på kvällen.
Går den i hagen varje dag? Självklart
I en stor eller liten hage? Stor!
Hur länge går den ute per dag? om vädret är någorlunda så ungefär mellan 06.00-22.30. 
Gillar den att vara ute i hagen? Japp
Har den vindskydd i hagen? Skogsdunge

Hur ofta rids hästen? oftast 6 dagar i veckan. alltså en vilodag.
Är det en svår eller lätt riden häst? När man lärt sig honom så lätt, annars kanske ganska svår(?)
Vem äger hästen? Jag
Är hästen snäll i stallet? Jadå
Kan hästen stå lös i stallet? Japp
Måste hästen vara uppbunden? Nej, det är han aldrig.
Är hästen lättlastad? Lastar sig själv, så ja.
Är den snäll att klippa? haha nej......

Vad har den för sadel/sadlar? mikael whitaker hoppsadel sen märkeslös(?) dressyrsadel.

Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Tuuuuusen olika..
Vad har den för bett just nu? Varierar mellan pelham/vanligt tredelat/hackamore.
Vad har den för täcken just nu? Tunna regntäcken då det regnar. Fleece inne om dom är blöta och det är lite kallt ute.
Tror du att hästen gillar dig? Hoppas det?
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Håller alltid koll på vars jag är, kommer ofta då jag ropar, gäggar (inte bara vid mat) osv.
Gillar du hästen? Självklart
Nämn en sak som är - med hästen: Att han är lite mesig kring en del saker.
Nämn en sak som är + med hästen: Att han har grym personlighet och vilja!

Har ni många minnen tillsammans? Ja.
Nämn det bästa: Typ då vi debuterade LB,och han var så fin!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? JA!



is- ajaj

Det blev lite jogging i skogen idag, ridplanen är för hal. Jag bestämde mig för att rida barbacka och det är faktiskt första gången på aktiven. Det var ingen hitt.. han har ju rätt smal rygg så man sitter typ på ryggraden och sedan hans skarpa manke på de. Snacka om att jag har ont i rumpan nu huhu.. Men kul var det iallafall, riktigt lugn och fin var han, seppy fick följa med och springa också.
Har som jennifer också inte så mycket att säga + att det inte går att ladda upp bilder så det där får duga. 
Nu ska jag äta en kaka och sedan gå en sista sväng med hunden.


jc - inget att säga

hej!
har inte speciellt mycket att berätta. sam vilar för han slet ju av sig en sko i förrgår och hovslagarn kanske inte hinner komma förän på fredag????? snacka om att få vila sig i form...
annars så har jag börjar pilla lite i en saluannons och det känns väl sådär, men bäst att börja i tid. men ska ut och mocka och sådär. finns inte så mycket annat att säga!

is- tråkigt väder

Det har varit surväder sen i fredags nu. Börjar bli lite smått less. Det små regnar, blåser och är bara 13° ute nu. Kanske inte så bara egentligen, men när man är van vid 25-30° så känns det rätt så kallt. Idag är det longering som gäller, men får se om det blir jogging i skogen istället. Det beror på om det har blivit "halt" på ridplanen igen eller inte.
Förresten så ska jag beställa lite grejer till aktiven, eller som jag kommer använda på honom. I brist på något att skriva om så kan ni få se det jag ska beställa!



1- en snygg och praktisk väska för borstar och annat smått och gott. (borstarna ingår)
pris 199kr



2- en marinblå luva med röd/vit kant som matchar till mitt agria schabrak!
pris: 59kr



3- ett marinblått fleecetäcke i matchande färg till JW grimman. Dock ser det lite ljust ut på bilden men hoppas det verkligen är marinblått irl.
pris: 299kr





is- en vecka kvar nu

Hoppade nästan exakt som jag hade ritat. utom att jag tog bort sista hindret för jag hade inte tillräckligt med hinderstöd.. det var lite surt men fyra hinder blev det iallafall.
Han var pigg och lyssnade jättebra på alla hjälper. Började hoppa fram lite på plaströret, (det är de läskigaste hindret han vet) han vägrade första försöket men hoppade på andra. Resten av hindren gick som en dans allihop. Men bäst hoppade han endå på oxern på 80cm. Han får så luftiga och fina språng på lite högre hinder och speciellt oxer. Provade även hoppa lite i galopp och då vart han laddad till tusen och bockade lite men fortsatte i bra tempo mot oxern och hoppade utan svårigheter. Blir så glad att han börjar lära sig att hoppa i galopp också, så sköt! Det blir ju ännu bättre språng då + att dom hoppar ju oftast högre i galopp också. Han är iallafall en av dom som gör det!
Förresten om någon nu har läst rubriken så undrar ni säkert "vadå en vecka kvar nu?" Jo det är såhär att om ungefär en vecka så flyttar jag (och seppy såklart) till min lägenhet i burträsk och aktiven flyttar tillbaka till skolan. Längtar att flytta men vill verkligen inte lämna tillbaka aktiven. Men jag har iallafall hand om honom tills skolan börjar om. Jag flyttar dit lite innan så man hinner bo in sig lite innan skolan drar igång. Ni kan kanske få se lite bilder från lägenheten sen när jag är klar med allt om ni skulle vilja det?
Men nu ska jag iallafall gå ner och sola litegrann, ni får ha en trevlig kväll!

bild från i vintras i skolstallet!

is- tisdag=hoppning

tisdag betyder hoppning för mig och aktivis som vanligt! blir lite banhoppning idag , två lite högre hinder och resten på ca 50cm. Har tänkt mig något sånthär:



älskar mina extremt fina ritningar hahah.. men jag tror det blir en bra övning för dagen. han har aldrig hoppat som mest en bana på tre hinder så det här blir ju nytt. skriver mer om detta när jag är klar med allt. för nu ska jag he mig ut och börja bygga fram! 


jc - vila

hej! igår vart ingen uppdatering för blogg.se var sjukt segt och orkade inte vänta haha.
igår var vi ute på en barbacka sväng i skogen med planen att bara skritta och trava lite. men insåg att det fanns tusentals roliga och STORA vattenpölar så vi kunde inte låta bli att busa och galoppera lite igenom dom vilket båda uppskattade :)
sam har ju sen förra söndagen (tävling i vindeln) känts lite knölig och stel och varit väldigt kantig i sina gångarter. har förmodat att det bara varit en allmän stelhet och att han varit lite trött i kroppen. ridit som vanligt men bara tagit det lugnar och satt lite mindre press på honom.
men så i förrgår då vi va in och hoppa var han skit taggad och likaså igår. igår var traven riktigt trevlig men hade inte så stora förväntningar då jag fattade galopp. blev heeeelt chockad då han gjorde en grym vänsterfattning från skritt och sen hade världens rundaste och finaste typ "storhästgalopp", verkligen jätte kul!
tror att han behövde få hoppa och göra det han älskar och sen få vara ute och bara busa på och slippa alla krav som det på senare tid blivit väldigt mycket av.
det är lätt att glömma bort att bara låta dem gå och busa på när man blir så engagerad i att jobba vidare och hela tiden förbättra! så nu i veckan blir de ut och busa och bara skogen på hackamore eller tredelat. vi lämnar alltså pelhamet ett tag!
typiskt mina hästar :)
idag blir det en planerad vila, men hade blivit så hur som helst eftersom han slet av sig en sko igår och det har inte ens gått 6 veckor sen vi skodde. hoppas på att hovslagarn kommer imorgon!

is- sent som vanligt

Jag lyckas alltid skriva så sent.. men nu var jag i stallet så länge och borstade upp hästarna och började städa och hålla på. Men iallafall så gick markarbetet över förväntan! han gick riktigt bra över bommarna i högervarvet idag och vänster varvet lika bra som vanligt. Började passet med åttvolter och skänkelvikningar och lite framdelsvändningar. Han var pigg till en början men efter ca 15 minuter så blev han lugn och avslappnad. Riktigt fin i sidorna och gick i låg lång form. Dock fick jag ta det ganska lugnt eftersom vi har jord/sand bana, det har regnat i princip hela dagen så den var lite småhalkig på vissa ställen. När jag hade ridit på bommarna i en åtta några gånger så skulle jag lägga ner honom och då var han så taggad på att springa över bommarna fortfarande så det tog lång tid innan jag verkligen fick honom avslappnad. Han har börjat tagga så himla mycket direkt det är bommar på ridplanen nu. Men det tycker jag är possitivt! Man vill ju trotts allt hellre hålla dom lite än att måsta driva på dom en massa mot hinder/bommar. Så tycker iallafall jag.
Imorgon bär det av till burträsk igen för att börja inreda lägenheten. Efter det så taggar jag och aktiven lite hoppning! Om jag har tur så kanske det blir lite filmer och eventuellt några kort.
Men nu är det sova som gäller för min del, så godnatt!


ep

sjukt stressigt i lördags jag sov typ till efter tolv och det ridpasset är väl inte mycket att skriva om vi värmde upp o lite så sen så började det regna det gör ju ingenting bortsett fran att vi red på en gräsplan så fästet börja ju släppa så vi tog det försiktigt och gjorde inte så mycket mer,sen så var det duscha och luleåkalaset för min del!
jätte bra kväll och
Daniel adams ray var grymt bra!!

Igår red jag o jallekalle dressyr gick underbart han riktigt sög på bettet och ja allt gick klockrent.
lite lösgörande skänkelvikningar och tempoväxlingar.
idag har jag jobbat 5-15 när jag kom hem fick jag ett schabrak flughuva och nya ridbyxor av mormor och morfar!
efter det vila jag lite åt middag och sen rkade jag somna vaknade nyligen och måste strax gå i säng igenså får ge jalle en vilodag idag, lär bli nått sånt här i veckan..
tisdag:Intervaller skogen
onsdag:markarbete
torsdag:Ordentligt dresyrpass
Fredag:lättare dressyr bara
kolla igenom satt allt känns bra
lördag:tävling

nu måste jag i säng men jag vet skärpning med bloggandet för mig!



is- oj så less jag är

Bev ingen ridning igår pga att foten gjorde så grymt ont.. fick inte ens på mig ridstövlarna och gör ju ont med vanliga skor också hur som helst.
Idag är det en aning bättre i foten så alldeles snart ska jajg ut och bygga fran dagens markarbets övning. Jag ska rida på en åtta och ha tre bommar längst upp på volterna. Tränar mycket med bommar på böjda spår nu eftersom det är en av hans svagare sidor. har även tänkt träna lite skänkelvikningar också.
Ridningen blir lite sen idag eftersom jag har packat ihop grejer till lägenheten hela dagen och nu efter middan så for vi dit och lämnade allt. Imorgon ska vi fara dit och ställa i ordning allt som vi har flyttat dit och ska även fara och köpa lite nödvändiga (tråkiga) grejer så som en besticklåda, bordstabletter och sådant.
Nu ska jag iallafall byta om och börja gå ut mot ridplanen. Skriver eventuellt senare hur det gick.

en bild från någon gång i mitten av sommaren. rätt snyggt steg iaf!

jc - ibland saknar man mer

ikväll är det en stor saknad av min bästa vän. min underbara älskade andra halva.
ibland känns saknaden mer än andra dagar.
tänk om tiden hade gått vrida tillbaka, få vara elva igen och få min största dröm uppfylld igen - och få min bästa vän. jag hade aldrig ändrat på något, våra motgångar gjorde oss starkare, lika så våra medgångar. från att inte ha något band emellan oss till att förstå varann utan och innan.
tyvärr går inte tiden vrida tillbaka, jag kommer aldrig träffa dig ingen, någonsin.
jag kommer aldrig sluta sakna dig och det har inte gått en enda dag utan att jag ägnat dig minst en tanke!
jag minns våra duster, både i skogen, stallet och på banorna. men du var nogrann med att aldrig skada någon, och du charmade de flesta.
det finns bara en sak jag ångrar och det är då vi gick till det utvalda stället, jag lämnade över dig till pappa som skulle följa med eftersom ni var goda vänner och du hade ju din havre hink. men vad jag ångrar är att jag var så rädd för det som skulle ske att jag var tillräckligt handlingsförlamad och klappade dig inte ens en sista gång. jag skulle ha gett dig ett stor kram och berättat hur mycket jag älskar dig! hur mycket du betyder! istället åkte jag rakt hem och då brast det. varför var jag så feg att jag inte ens kunde ge dig en klapp? för min största rädsla är att du trodde jag övergav dig bara för att det var dags för ett avslut, ett sista hejdå.
önskar att du kunnat prata och berätta vad som var fel och varför du hade ont. men ibland är det tydligen inte tänkt att bli bra, och vem kan vara så egoistisk och behålla sin bästa vän som lider bara för att man själv är rädd för avslutet?
idag är det över ett år sen vi sågs och det gör fortfarande lika ont. vissa dagar mer och vissa andra dagar mindre. men det känns. jag ägnar dig en tanke varje eviga dag och du kommer alltid vara världens finaste!

rip pocahontas 1997.05.24-2010.07.02

jc - taggad

hej! nu var de ett litet tag sen jag var här igen. igår var det tömkörning som gällde och han var helt okej fin.
idag var jag in och hoppade och han var extremt pigg! kul men lite jobbigt då han blir så jäkla stark.
eftersom de gick som det gjorde förra helgen på tävlingen så tog vi och byggde upp två såna linjer som vi har problem med. höjden låg på tävlingshöjd ungefär mellan 90-100cm. hoppade fram på lite små hinder och körde sen på räcke - räcke linje. ställde en litet titt sak under andra räcket så där vart han helt förbryllad och stoppade en gång men inga konstigheter då han hoppade sen! sen till oxer - oxer linjen så gjorde jag det igen: la honom heeeeelt knasigt och då (tack&lov) stoppade pållen. det var ett sånt stopp som jag var glad över att få, då de är bättre att stanna än att försöka och sen slå sig.
så fick radera allt som hade med lydighet att göra ca 5 meter framför hinder och bara rida fram och hålla emot och han var sjukt fin. hoppade sen en minibana två gånger på 5 språng och sista rundan var super och nu taggar vi SURF nästa helg!!!
från vinter 2010, hehe någon som tar i liiiite för mycket? :)

is- jag hatar ormar

Min fot är ännu ondare idag trotts att svullnaden har gått ner. Jag måste rida dressyr idag så lär få stå ut med att det gör förbannat ont, vill inte ens tänka på hur det känns med ridstövlarna på..
Nog om de där ormsnacket. Dagen startade med att gå ut med hunden, sedan mockade jag och gjorde snyggt i stallet. Har även tvättat kläder och nu funderar jag på att tvätta några schabrak också. Ska plocka in hästarna och låta dom torka upp innan jag ska träna aktiven. Blir ju somsagt dressyr idag, har tänkt träna mycket tempoväxlingar och skänkelvikningar och vänster galopp idag. Eftersom han har svårare i vänstergaloppen. Han orkar ett varv på ridplan i högergalopp men lite mindre än ett halvt varv i vänster så det måste vi träna upp! Skriver mer om detta ikväll.


is- så gulligt



såhär fin är min fot just nu. riktigt gulliga tandmärken där.. fast ne! det är ont som tusan!! hoppas att det är bättre imorgon iallafall. Måste få på mig ridstövlarna ju men för tillfället så kan jag inte ens ha vanliga skor.. så som sagt så hoppas jag verkligen att det är bättre imorgon innnan dressyrpasset. Godnatt!

is- seppy

Ligger och kramas med älsklings seppy i soffan nu. Mår faktiskt förvånansvärt bra just nu så har tänkt ta mig nåt att äta. Efter det ska jag gå en liten promenad med seppis, mocka och duscha. Eventuellt att jag skrittar en sväng barbacka med aktiven lite senare. Det beror på hur det går med foten. Jag lyckades ju bli ormbiten igår också, klart att det är jag som ska lyckas med nåt sånt. Jag menar, vad är oddsen att en orm är på en gräsmatta mellan en badtunna och en sjö? Det var typ 50 meter mellan dom också..
Men nu ska jag iallafall äta.


is- vilodag

Idag ska både jag och aktiven vila. Jag mår skit sen gårdagens klassfest och aktiven har ju faktiskt vilodag varje lördag. Detta inlägg blir inte roligare än så här eftersom det inte finn något mer att säga.
Ni får en arkivbild att titta på istället.

ep- kommer bli sluddrigt som vanligt

blev inte som jag tänkt mig igår kom hem alldeles för sent och var bara sängen som gällde.
i tisdags dressyrtränade jag o jalle gick inte riktigt lika bra som det gjort senaste tiden så det kändes si så där men man kan ju inte vara på topp alla träningar,kanske beror på att jag inte hann hitta finkänslan av det vi hade före jag for till göteborg ja asså det gick ju inte dåligt heller men kändes inte som om vi var där riktigt jag måste hitta bättre focus!!
haha men onsdags hopptränade vi och då gick det riktigt riktigt bra värmde upp med en liten tävling om vem som fick in flest språng mellan två upphöjda bommar vi fick in 11 och det var riktigt bra! jalle har så långa språng men vi blir bara bättre och bättre och kan reglera mer o mer. sen
så när vi hoppade fick jag höra att dom aldrig sett han galoppera så bra som han gjorde! lugnt men ändå suget framåt trycket från bakbenen alert i språnget och rund och kort.han har lätt att bli lång om man inte rider ihop honom och då hoppar han mer framåt än uppåt haha han är väldigt spänstig det har man allt fått sett på några träningar men har ju som inget nytta av det om han inte "sitter ihop"
annars så har jag inget att skriva direkt imorgon blir det dressyr  men vi ska även iväg ett gäng till luleå kalaset imorgon!kommer nog att bli super! blir inte upphämtad här av dom föränn kl 4 så har ju gott om tid ..eller? skriver nog före det hur det gick och rida osv på söndag lutar det mot hoppträning och till veckan dressyr träning och nästa helg hopptävling på surf!
från i vintras då wille fotade



sakna manen.. <3


oredigerade biler och kan jusäkert ha funnits bättre
dom var ganska många men nu vill jag sova godnatt!

jc - FRI!

nu är jag fri! kan göra vad jag vill - när jag vill - vars jag vill!
jag har alltså jobbat klart nu =D
detta firas med skogstur med ponnyn sen iväg och hänga med folk!
igår var vi ute på en längre tur, red runt fallet säkert kanske 1 mil ungefär(?) och han var så gryyyyymt stel! traven och galoppen var stötigare än allt så vi fokuserade inte direkt mycket på formen utan körde mycket trav-halt-trav-halt och sådär. övergick sen till galopp - trav - halt - skritt - galopp - trav osv.
när han va så jäkla stel valde jag en längre tur och vi rullade på i en galopp som han lite själv fick välja utan att dra upp tempot alldeles för mycket. vi rullade säkert 3-4 kilometer. därefter skritt i 10 minuter och sen samma arbete på vägen med halter och så. mjukade något framför allt i traven. tyvärr eller vad man ska säga blir han så extrem pigg på vägen hem framför allt ibland att det knappt går att få igenom något vettigt med han. envisas med det gör jag såklart men inte lätt när han bara trippar och blir sur då jag tar i han och ska försöka få något vettigt gjort, såna gånger är det bra med pelham för det accepterar och respekterar han på ett helt annat sätt och vi slipper den eviga dragkampen!
stretchade även lite och det tyckte han va super skönt. men man märker stelheten i vänster sida.
förstår inte hur jag tänkte med rött&orange? skäms lite...:(
idag ska vi ut i skogen igen och lägga lite mer fokus på form - lång och låg är det som gäller så ofta som det går.
mycket trav och förflyttningar samt lite galopp och bara känna hur han känns.
även nästa tävling är inplanerad och anmäld. nästa helg på SURF, vi kommer vara där lör-sön. sam har fått en boxplats och vi har bokat hotell
= taggad!!:D
lite update om Jappis så är han fortfarande lika halt. samt att benen är väldigt svullna. går så himla mycket upp och ner, men hans öde börjar tyvärr vara bestämt. Finaste killen!
dålig mobilbild men detta var för ett antal år sen då jag inte fick lov att fara ut på honom själv haha. fina vantar va? minns jag höll på frysa ihjäl om fingrarna så lånade mammas haha inte mest praktiska.

is- min lilla texas

Idag vart det longering på lägdan. Han var ganska ofokuserad i början men sedan blev han hyfsat mjuk i sidorna. Finns som inte mycket mer att säga om dagens träning.
Imorgon blir det ett ordentligt dressyrpass på lägdan för att få igenom båda sidorna ordentligt och så. Vi har ju vart tvungna att låta bli att vara på banan så vi ligger två dressyrpass efter i schemat så nu får vi ta tag i det här en gång riktigt ordentligt istället. Nu ska jag gå ut med seppy och sedan lägga mig i solariumet en stund.
Förresten så ska jag till stan och byta storlek på flughuvan och sedan ska jag in på arkens zoo och lämna tillbaka texas (svart vita råttan) eftersom han bråkar med splinter (gråa) så mycket. Han har bitit honom på nosen så han har ett fult sår nu. Kommer sakna honom men det blir nog bäst så.. 



is- duktig emma

Kul att emma äntligen är tillbaka!!
Igår ikväll så fick hästarna sig en nyrullad bal eftersom betet är så dåligt nu. Dom har käkat på den hela natten verkar det som, för stor del av den är redan borta! Nu när jag gick och började fixa i stallet så tittade jag ut i hagen tvärt och då låg wirex och aktiven helt utfläkta i hagen. Mest troligt för att dom är så mätta. tjockisar hihi. Nu har dom iallafall fårr komma in för att vila magen en stund. Jag ska äta lunch nu och sedan rida ett litet dressyrpass på aktiven.

här får ni en halvtaskig bild på oss, och ja, min sits är kass när jag rider lätt.

is- lite sent inlägg..

Det vart ingen longering det blev uteritt istället. Dels pga ridplanen och att seppy behövde ut och springa. Han var iallafall riktigt lugn och fin. Det vart ungefär en timmes ridtur, mycket trav med några skritt pauser. Tidigare idag så duschade jag även honom. Det var behövligt, han var så dammig så det blev en ordentlig upptvättning! Så nu har jag en ren och fin häst igen, men imorgon är han nog lika dammig igen.. dom har ju en tendens till att vilja rulla sig direkt dom är tvättade..
Nu ska jag se film och tjocka mig med chips hehe men först en "charmig" bild på aktivis! (sött med gräs på tänderna)


Ep- sorry men tillbakanu!

Ojoj har vart på semester i Göteborg en vecka med familj+Wille och Ante. Skulle Kriva det i ett inlägg innan jag for men jG hadde som vabligt sparat packning o de till sista sekund så hann aldrig och har inte kunnat blogga därfrån(och vad skulle jag Skriva om jalle har blivit tränad och haft det bra i bergsbyn) sen sÅ när jag kom hem i måndags så funkade inte min dator att slå på och internet fjuckade ockÅ så gav inget att låna nå annans dator heller men nu är internet okej men skriver ändå från mobilen nu ska igentligen sova men kände att jag borde förklara min frånvaro!jag Kriver ordentligt imorgon!

is- burträsk

Godmorgon! Jag vaknade just, inte okej.. Nu har jag lyckats vända på dygnet igen. Men det ska nog lösa sig, det är bara att lägga sig tidigt ikväll!
Iallafall så ska jag till burträsk idag och skriva på kontraktet till min lägenhet och få nycklarna och sånt. Eftersom att jag går på naturbruks i burträsk så ska jag ha lägenhet där för jag orkar inte pendla, fy så drygt. Det ryktas även om att vi ska till ragvaldsträsk (hos min "syster" therese) ikväll också där det bjuds på gofika. Satt ridningen blir nu direkt när jag har ätit frukost.
Det är longering egentligen men kände inte alls för det så jag har tänkt fara ut och jogga honom i skogen istället. Seppy får nog mest troligt också följa med. Nu ska jag ta och stiga upp och äta frukost, skriver nog senare igen. Här kommer två bilder, första bilden tagen 11 maj 2011. Andra bilden tagen 26 juli 2011. det har blivit lite skillnad!       




is- det blev..

hoppning idag endå! Riplanen hade tagit åt sig av de jag lyckades vattna så det dammade nästan inget alls nu. Hoppade iallafall det jag visade i tidigare inlägget och det gick suuuper! Han var mjuk och fin och lagomt taggad och sög mot hindren. Började hoppa fram på räcket som var 50cm. Sedan oxern på 70cm. Hoppade sedan på en 8a några gånger och avslutade med att höja oxern till 80cm som nu är hans nya rekord. Vi har tränat på 50-70cm i ungefär 4 veckor nu och han hoppar 70 så mycket bättre än 50. Han blir bara slamsig när det är allt för låga hinder. Så idag tog vi steget och provade 80cm för första gången och det gick galant! Hur ska jag kunna lämna tillbaka denna fina häst? Jag vill ha honom nu och föralltid.

Här har ni förresten två bilder på nya grimman.
Och som ni kan se på bilden så är denna herre lite "utåt-tåad"


HISS eller DISS på grimman?

jc - dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag

tisdagar är en sån där mellan seg dag...
först och främst, EMMA VARS HÅLLER DU HUS?!
idag tog vi oss ett galopplösgörande pass på lägdan. passa på för enligt rykten kommer snart regn och då gäller det att passa på att vara i skogen och träna då vägarna är perfekta!
hur som helst, satt mest på en volt och började checka honom i skritt och trav. gjorde några extrema förflyttningar som han tyckte var skit jobbigt och visade lite attityd haha.
galopperade sen rätt mycket, varv på varv samt mycket övergångar till trav och sådär. kändes litelite stel men det är väl inte helt konstigt.
efter passet vart det lite strechig (hur tusan det nu stavas ser konstigt ut hur jag än skriver det?) och han har börjat fatta att det faktiskt är skönt :)
sen lite mys och mat till hästarna. det äter 2 kg hö på kvällen, sam äter även 1 kg kraft och 1/2 kg betfor. jappis får en liten mugg kraft och ungefär 1/2 kg betfor han oxå. sen fick de dela på "betforvattnet" som var kvar och matsnålisen sam skulle slurka i sig minsta lilla droppe!
imorgon blir det ut och bara rulla på i skogen hade jag tänkt, och bara låta honom busa på lite. kan behövas.
detta är mammas vovvar,
charlie och kita:)

is- vars är regnet?

Jag håller på bli tokig.. ridplan är så himla torr och dammig nu så den går knappt rida på. Man kan typ rida i fem minuter sedan är det ett stort dammåln över hela banan. Så idag har jag kämpat att vattna den med en vattenkanna.. jobbigt som tusan och dessutom har det torkat igen. Banan är ca 30x60 meter och jag vattnade kanske en 3dje del av den sen var jag helt slut och grymt less. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra ikväll med ridningen eftersom det egentligen är hoppning men pga av banan så vet jag inte om det går.. Det är ju inte bra för varken mig eller han när det är så där dammigt. Kanske vattnar lite mer och provar om det går. Ni kan få se vad jag har tänkt hoppa idag. Inget speciellt alls men bra för att träna upp honom i sidorna. Det går ju rida både rida ut vägarna eller träna snäva svängar. Men vi tränar mest på att göra bra vägar och få bra språng över hindren. Man hoppar som ni kanske förstår på en 8a så det blir lika mycket arbete i båda sidorna.



Förresten igår så tränade vi ju dressyr med bommar. Han var grym!! Red mycket tempoväxlingar och serpentiner och rygga. Han bar sig jättefint korta stunder och fick as maffigt steg. Annars så gick han i sin vanliga låga form och arbetade jätte bra. Bommarna (4st) hade jag lagt på en 15metersvolt mitt på ridplanen (se bild). Han har jobbigt att gå över bommar på böjt spår i högervarv så tränade det i ca 10 minuter tills det satt, andra varvet behövdes ungefär 5 minuter innan det satt perfekt också. Sammanlagt så red jag i en timme.





jc - kväll

ligger på topp idag och uppdaterar TILL & MED 2 gånger denna dag hehe.
sam fick vila idag, vanligtvis skrittas han alltid alt joggas dagen efter tävling men de bytte hage idag och vill nog hellre gå ute och käka. dessutom tror jag som sagt att han kan ha slagit sig lite igår, inget som syns men han får hellre vila idag. var ute på en prommis med dom både igår kväll och då såg han då pigg och fräsch ut och inte det minsta stel så det dör han knappast av :)
ska snart gå och plocka in dom om de nu går få tag i dom! vet man aldrig.
stallet fixade jag efter maten och sen har jag städat mitt rum och annars bara tagit det lugnt framför tv:n för en gångs skull, rätt skönt det oxå. annars är jag ute i stallet 4-5 timmar per kväll ungefär.
detta är ungefär vad jag pysslar med dvs städar (pedantisk) och fixar grejer och sådär.
alla träns är sams, förutom ett, gissa vilket?
troligen har vi inte nog många läsare med tanke på inga kommentarer i stort sätt men må väl pröva på det här att första rätta svaret får en länk:)
jag har en svaghet för benlindor...
börar bli rätt spänd både positivt och negativt. snart är september månad kommen och då börjar det bli dags! känns skit kul att sälja en ponny som blivit så fin som han är nu men samtidigt jätte tråkigt att he iväg honom. underbara och personliga ponny.
ser faktiskt fram emot stor häst. planen är ju att köpa en unghäst igen. kul att kunna forma dem lite till vad man vill.
finaste hästarna.
annars är jag inne på sista jobbveckan. har jobbat endå sen skolan slutade så känns ganska skönt att få ledigt i några dagar i alla fall. har ingen aning när skolan börjar, någon som vet???

is- första augusti

Dagen har jag tillbringat i stan. Har köpt en JW grimma (medföljande grimmskaft) och en ny flughuva till aktiven. Båda sakerna väldigt nödvändiga eftersom hans nuvarande lamicell grimma ger honom fula skavsår sen har han lyckats riva sönder sin flughuva så det behövdes verkligen. Dock var den för liten åt honom fastän det var storlek full! Så måste fara och byta.. Han klarar sig inte en dag utan flyghuvan pga alla småflugor som är i ögonen på honom. Nu när han var utan över natten så var ena ögat rött och irriterat..
Dagens ridpass blir dressyr/markarbete. Mycket träning på böjt spår med bommar för att stärka honom i sidorna som just nu känns som hans största problem.

i brist på bilder så får ni leva med en tråkig, oredigerad skritt bild!

jc - tävlingen

tävling igår i Vindeln alltså! vi började med att knappt hitta dit och kom just precis lagom. sprang och veterinärbesiktade och sedan gå banan, hoppa upp och rida fram. uppenbarligen var vi lite sena eftersom jag bara hann galoppera lite i ena varvet innan jag fick komma in på framhoppningen men det gjorde då inget!
han var grym där, hoppade bara på räcket och oxern eftersom det lilla stod på en liten bana med dåligt underlag så bättre att låta bli.
LB
Sam var super hela banan. sög på hinder och vi låg perfekt på ALLA hinder, tyvärr vart jag lite snurrig och hittade inte hinder nr 7, vilket resulterade i dålig väg och oförberedd ponny så han blev lite flack och rev pyttelite. alltså fyra fel, resten av banan gick på en dans. Kombinationerna var trånga så kunde inte rida på framåt som jag brukar (och måste) göra, men här var det inga problem och han tog det hela som en dans!
trots fyra fel kom vi trea av två placerade. hälften av ponnysarna (och hästarna) stoppade ut sig.
LA
så besviken på mig själv, enbart. la honom helt fel på ettan som var ett stigsprång så han slog sig. tyvärr ger detta en feg ponny som blir väldigt osäker till nästa längd hinder som tyvärr var tvåan. så vi stoppade ut oss där.
skyller bara på mig själv, sen konstaterade både jag och mamma att han fick nog lite ont. bakhovarna landade på bommen så de slog nog upp rätt bra. kände när jag skrittade ut sen att han inte kändes helt som vanligt men det var borta på några minuter. ungefär som att sparka in i ett hörn med tårna - sjukt ont första minuterna men sen är det lugnt.
som ni ser hoppar min käre ponny trots att vi ligger helt fel. som ni nog förstår nådde han aldrig över, men han sträcker på sig så mycket han kan och drar upp benen tills han MÅSTE ut med dem igen för att inte stupa.
ibland är det lite dåligt att ha en sån ärlig ponny som sam, han skulle aldrig stanna om det inte vore för att han blir feg (som i de situationerna) eller har ont någonstans. han försöker ALLTID. hade han istället stannat på ettan och jag fått komma om och rida bättre han det nog inte blivit en uteslutning. men men, så går det när man inte kan lägga rätt.
var rätt deppad efter detta men som sagt, hade han inte slagit sig så mycket som vi tror han gjorde så hade det nog aldrig blivit flera stopp på tvåan. är nöjd över LB iaf som nog är vår bästa och mest rytmiska bana någonsin.
bilder kommer förhoppningsvis då ewe skickat dom. även kanske film från LB:n.

RSS 2.0