is: löshoppning

Blev inte som jag hade tänkt. Det blev löshoppning trotts allt, och duktig var han. Han har börjat hoppa upp sig mycket bättre än förut och suger mer mot hindren. Han fick hoppa 6 språng och jag hann få kort på ett sen hade kamerna slut ström såklart.. så fick bara bild från början.


                                andra gången han löshoppades  (idag)                          



och första 

Lite skillnad är det allt. Han har börja få ihop bakbenen bättre och hoppa upp sig betydligt mer, men jag tror att det har mycket att göra med att han har börja sätta ihop bakbenen att han lyckas hoppa upp sig bättre!


ep- onsdag-hoppträning!

direkt efter jobbet blev det att packa alla grejer jeltsin behöver dom närmaste dagarna,åkte till bergsbyn och Idag var det hoppning inför tävlingen i helgen det gick jätte bra trots värmen tog det ju självklrt mycket lugnare o hoppade inte så mycket även om jalle inte är den sorten som bryr sig så mycket av att bli riden i värmen han har faktiskt varit väldigtväldigt positiv till allt senaste veckan ovanligt mycke positiv alltså glad är han ju som nästan alltid! Vi värmde upp iallafall hoppade en bana på fem hinder ca 3 gånger det gick kanon efter att jag fått lite tryck i honom så  jag kunde rida ihop honom bättre.som sagt blir det 30+ en tävlings helg så kan det vara att ha provat på att ha tränat i det också så man  vet hur det känns och om hästen påvärkas och så kan ju vara bra att veta
självklart rider man ändå lugnare och kanske tävlar en klass mindre.

Hämtades upp av bror Och Clas och ante men som körde egen bil drog till max där jocke bjöd mig på mat <3
skulle till boviken och spela volleyboll men vi vände då det var massa som spela redan dom ville tillbaka till stan ist jag kände mig inte så fräsch så fick skjuts hem till duschen och nu sängen!

på fredag åker jag och jeltsin till luleåå! tävling på norrskenet. ponny är inte förän lördag em. men ska åka dit med ,Marre och cissi och marre tävlar häst fredag em och lördag morgon det kommer verkligen bli en toppen helg hoppas på bra resultat LÖRDAG startar jag o jalle lc/90 Lb/100m(debut) och söndag har jag anmält mig till 85 men ev.klassbyte till Lb beroende påå hur det går på lördan :D
Kommer umgås med roligt folk iallafall det blir jag marre cissi emmaB fridaBr agnesW och vi ska på i ett hus nånstans i luleåC =)

Jalles schema för resten av veckan..
Onsdag hoppträna för maria wikström (marre)
Torsdag DressyrtTräna för cecilia eldborn
fredag kommer jag att rida lugnt typ bara skritta o lite trav efter att vi kommit till tävlingsplatsen.
Lördag tävla
söndag tävla

blir mycket fix imorgon efter dressyr passet inför helgen så vi får se om jag hinner skriva imorgon men nu ska jag sova
 
Jag och Tina midsommar-10 kom på jag kan skriva lite om vad tina är för 
nån men det får blir en annan dag!

19.44

dagen har varit varm. äckligt jävla varm. tack och lov för att man jobbar inne dessa dagar och faktiskt jobbar överhuvudtaget!
sam ska skos idag, men vet inte när eftersom vår hovslagare inte hört av sig än men förstår att han inte vill sko så tidigt eftersom man nästan(!!) avlider i denna värme.
hästarna fick komma in klockan sex och det va dom tacksamma för. funderar på att fara ut en sväng vid 10 ikv med sam och bara skritta och trava lite. ska sitta uppe halva natten endå för att hämta min granne inatt från festivalen.
det är äckligt med brems och småkryp ute nu och de är nästan lite synd om hästarna som varit ute hela dagen. föredrar att ta in om mitt på dan då de är som värst och sen låta de gå ute sent på kvällarna men de funkar ju inte då jag jobbar.
mina hästar går inte ute (som många andra gör) nattetid, dels pga av rymningsrisk, de verkar alltid hitta på bus vid sisådär fyra-halv fem på morgonen och de är ju alltid lika kul att hoppa upp och ute och leta/jaga dom då?
sen för att sam tävlas och ska han vara ute på nätterna så kommer han bara bli för trött, och jag vill inte ha dom ute ibland sen plötsligt ställa in dom. gillar inte så hastiga byten av foder osv, och sen bara för så kort tid! alltså bättre att ha dom inne nattetid vilket dom nog trivs bra med. de är endå bara inne MAX 7 timmar, vilket endå är bra tycker jag!
men dags att gå ut och pussa lite på dom och hoppas hovslagarn kommer nu.
pratade förresten med royal idag - igeeeeeen - för treeeedje gången, om mitt bett! dom lovade att ringa igår och fråga vars de tagit vägen men inte gjorde dom de, så ringa dit och sura lite så ringde dom fort, det kommer förhoppningsvis imorgon lät det som!
med tanke på att ja ska vara uppe rätt många timmar till kanske jag hamnar här igen sen ikväll?
kul att han ser sådär lagomt brydd ut?

is: 29.5

Tokvarmt idag.. Har försökt måla huset men de är alldeles för varmt! 29.5 grader i skuggan..
Det bli att rida sent ikväll pga värmen, dom orkar ju inte arbeta i den här värmen. Blir iallafall ett lugnt derssyr/markarbets pass idag. Sen blir det en rejäl dusch för både honom och mig!
Förresten, igår innan jag gick och la mig så var det en ungräv som var och lekte med hästarna i hagen. Hur gullig som helst! Han sprang bredvid hästarna och hoppade runt som en tok. Kan kanske lägga in bilder på den senare.
Nu ska jag ut med hundarna skriver igen efter jag har ridit!


                                                                 

 < Min hund Seppy.


jobb-dagar är jobbigt

som rubriken så fint säger så är det jobbigt med jobb, lite kul men jobbigt. dagarna är långa, upp fem, hemma fem.
hur som helst så somnade jag då ja kom hem och sov till halv 8. Varmt och kvavt är det ute så sam får vila. Är trots allt dags för det.
morgondagen bjuder på en promenad eftersom han ska skos och ev kan bli lite öm. sen en lååång kväll då jag ska hämta lite folk i stan vid ett-två tiden. kommer väl vara sådär lagomt pigg torsdag då de är jobb och sen hämta folk samma tid i stan igen. tur att det är kul att köra bil. ang skoningen är det alltid lika spännande att se hur det går, eftersom han inte varit skodd före han var fem har det varit en procedur att lära honom. vissa gånger helt lugn - andra gånger ska man inte ens tala om, kosparkar och en väldigt otrevlig ponny som visar sitt o-gillande till hovslagaren. dock har de lärt känna varandra nu så det går alltid bättre och bättre! igår var sam lite konstigt, galoppjobb på lägdan och han var helt fast i vänster sida. lite sur oxå, och hackamore var nog inte mitt bästa val. riktigt bockserier bjöd busen på. stark som en oxe och totalt nonchalant. längtar efter att prova rida på pelhamet jag bestämt i några veckor, bara någon gång i veckan då. han är så grymt pigg hela tiden och super taggad varje dag! igår var nog första gången på länge som det INTE kändes bra överhuvudtaget.
är en sån som egentligen inte vill rida på "skarpa bett". men antar att det bara är att bita ihop och faktiskt inse att "handen bestämmer hur skarpt bettet är" trots allt. har kämpat på med två/tredelat och de funkar fint i dressyr. men i hoppning och i skogen måste vi få lite lydnad. det funkar inte på två/tredelat. + att han trivs med pelham så de är ju ingenting att fundera om!
snart ska hästarna in, verkar inte vara så farligt med kryp ute idag då hade de stått och hängt över tråden här uppe vid huset. sen ska både sam och jappis få en ordentlig genomborstning och kanske en kortkort prommis.
finaste!

is: vila

Steg upp klockan 5 imorse och for till stan för att vänta på mamma som skulle skjutsa mig till kåge så jag kunde fara till tandläkaren. Det var inte så trevligt, jag var tvungen att hosta hela tiden när han fixade på med tänderna.. (jag är väldigt förkyld.) Har haft ont i huvudet hela dagen och sen är jag snuvig och har hostat i 6 veckor nu. Börjar bli liiite less på det!!
Iallafall så blir det vila för aktiven idag eftersom jag inte alls är pigg, funderade på att löshoppa honom idag men med tanke på att det gick så bra då jag hoppade igår så får han vila idag och bara stå och tugga gräs!
Som jag nyss nämde så hoppade jag igår och han var laddad som aldrig förr. Helt ärligt så har han inte vart så pigg någon gång tidigare då jag har hoppat. Hoppade bara ett räcke på 70 på en långsida och hade lite travbommar på andra långsidan. Riktigt duktig var han, + att han höll galoppen halva långsidan efter hindret också. Och som pricken övver iet så hann han med några bocksprång också. Som sagt riktigt laddad!!


bjuder på första galoppbilden som tagits på aktiven


ep

Tisdag idag bara halva vecka kvar med jobb alltså,den här dagen har gått segt jobbar ju i fabrik hela dagarna men antar det har vart varmt idag också!tackar morfar för att han köpte en ny flugspray åt jalle idag det behövdes! Igår fixade pappa en ny salt sten åt jalle och Kalle i sommarhagen den vart omtyckt men undrar om man kan bli annat av dom där sötnosarna! Gnuggar svidande ögon pga all gräs allergi men nu ska jag ut och rida älsklingsjalle.vet faktiskt i te riktigt vad jag håller på med nu men hoppas jag gör ett inlägg från mobilen mEn de blev så knasigt fattar inte :s förhoppningsvis tvingar jag mig själv att slå på datorn då jag är tillbaka!

jc - presentation

antar att man måste göra en sån här presentation nu då. jennifer heter jag och är 18 år - sista ponnyåret någonsin dvs. Tränar och tävlar min ponny Sam som är en maxad c-ponny valack på sju år. Honom har jag haft i över ett år nu, och tidigare stod han på ridskolan. Han köptes nerifrån skåne från ett försäljningsstall men passade inte som ridskoleponny. skulle ha honom över sommaren och rida till han lite till försäljning men fastnade såklart - som jag gör med många hästar. Köpte honom själv och från att knappt tagit sig över ett 50cm hinder så hoppar han nu LA som vi debuterade i början av året.
jag har en till häst, en andalusierkorsnings valack på 20 år, Jappeloup oxå en tidigare ridskolehäst (undra varför alla hamnar hos mig?) som fick en gaffelbandsskada och kunde inte längre gå på underlaget i manegen. nu är han pensionär och gör inte mycket mer än att ha de bra! han kommer inte vara huvudämnet här men dyker väl upp någon gång då och då antar jag.
själv går jag fordonsprogramet med inriktning på maskin på a-torp. ska börja tredje året nu och det känns godomligt skönt att snart slippa skolan! På sommaren nu jobbar jag på SPECMA i stort sätt tills skolan börjar om igen.
ska väl ge mig på det här med att blogga, trots att jag är en "anti-bloggskrivareperson" men vem vet, kanske funkar det.
sam
jappeloup

emma & jeltsin

Hej jag heter Emma Persson är 16 år och bor i kåge,jag har en ponny som heter Jeltsin kallas jalle.
Jag har haft han sen den 13 maj 2010.Vi trivs super bra tillsammans.Vet inte riktigt vad jag ska skriva det kommer väl mer eftersom men jag ÄLSKAR  iallafall min Jeltsin!Jeltsin är utbildad och tävlad LA/LA.född 93.
Vi Tävlar och tränar både dressyr och hoppning,Och våra mål för iår är att starta Lb hoppning och LA dressyr.
Vi tävlar i dressyr laget för SRK och vi kom tvåa Iår,Hoppas på revanch nästa år!

Tove söderström,Amanda sarik och jag och jalle. ^

kan leta rätt på lite olika bilder att bjuda på..


det ska nog vara första gången vi hopptränar tillsammans! ^



Våran första dressyr tävling LB minns jag var så nöjd som man kan bli,vi kom tvåa!^


ja nu har  jag bara letat åt gammla bilder men jag lägger kanske ut en bilbomb imorgon om den senaste tiden
och skriver om helgens roligheter! måste sova nu börjar jobba 6 imorgon wiiho en timmes sovmorgon även om det fortfarande känns tidigt men steg upp fyra i morse började jobba fem!
Sovgott! <3


is: about us

Jag heter Ida Strömbergsson är 17år och har en häst som jag tar hand om nu under sommaren heter Aktiv Natur "Aktiven". Han är en varmblods valack född 98 e: Messerschmitt. Han ägs av Naturbruksgymnasiet i Burträsk där jag även går skola. Han är ska inte vara kvar på skolan eftersom han är 13 år och inte längre får gå på trav. Så nu är min uppgift att lära honom så mycket som möjligt så han kan säljas som ridhäst efter sommarn. Innan har han inte blivit så mycket rider bortsett från monté. Nu kämpar jag hårt med att lära honom grunderna inom både dressyr och hoppning. Än så länge har han hunnit lära sig galoppskänkel, lite skänkelvikning, framdelsvändning och förbättrat sin hoppteknik rätt mycket! Han har en stor vilja att lära sig och lär sig väldigt fort. En riktig stjärna i mina ögon!!
Här i bloggen får ni följa våran träning och utväckling dag för dag med text, bilder och kanske lite filmer.

 < aktiven


jeemid

Nu har vi alltså startat en blogg. Vi som skriver kommer vara Jennifer Canborn, Emma Persson och Ida Strömbergsson. Vi ska försöka skriva iallafall ett inlägg var om dagen som mest kommer att handla om våra hästar/ponnysar, träning, tävling, utveckling och sådant. Kul att ni kikade in! /JenniferEmmaIda


RSS 2.0