is- nu

Nu ska jag ut med aktiven och seppy efter vägen bara, egentligen så skulle jag rida dressyr idag men jag är jätte slö så det blir bara en lugn uteritt eftersom jag måste gå med hunden också så får hon följa med så blir båda sakerna gjorda! Efter det är avklarat så ska jag se någon film och bara ta det lugnt.
Tidigare ikväll så for jag och älsklings sven och åt middag hos min bror där även min andra bror, mamma och massa andra folk var så det var trevligt. Meeeeen nu ska jag he mig ut så de här blir gjort.


is- SKÄRPNING EMMA

EMMA PERSSON MÅSTE SKÄRPA TILL SIG MED BLOGGANDET NUUUUU! Sådär ja, då kan vi fortsätta.. Idag vilade aktiven så har inget att skriva. Men annars så har jag och sven solat och bara tagit det lugnt. Nu ska vi se någon film och käka något gott. Tillsvidare får ni en busbild på min lilla seppy!


jc - dagen före tävling

hej! just nu sitter jag hos min granne som jag är hundvakt hos till imorgon, grymt skönt att "bo själv".

hur som helst först och främst svar till Ellen som undrade om Jappeloup är den hästen som stod på ridskolan:
Ja det är det, min mamma som jobbar där var helt frälst i denna häst så när det visade sig att han fått en gaffelbandsskada och inte kunde gå kvar så köpte vi honom. jag tog över honom för några år sedan. :)
blir en arkiv bild eftersom jag inte är hemma!
imorgon är det tävlingsdags igen! vi åker till vindeln och hoppar regional LB/LA. är super taggad eftersom han känts så grymt fin hela veckan och hoppas det håller i sig.
tyvärr har jag lyckats göra något med handen, så går med bandage och sådär. förmodligen är det någon stukning/vrickning från jobbet men det är bara att bita ihop! ikväll ska vi ut och bara jogga lite, se så att de gå rida överhuvudtaget med handen. skulle egentligen åka och duscha honom oxå, men känner att jag ska nog anstränga den så lite som möjligt!
annars är det packning och smörjning som gäller ikväll, och imorgon åker vid någon gång vid 8-halv 9 tror jag. ewe ska även hänga med så det blir kul;D
förmodligen ingen mer uppdatering idag, kanske ett kortinlägg ikväll efter ridpasset - om inte annars hörs vi imorgon.



is- storstädning

Igår longerade jag aktiven i vanlig ordning. Inga konstigheter med det! Idag är det uteritt som gäller, ska bara ta det lugnt typ skritta och trava litegrann. Annars idag har jag tokstädat överallt. Hela huset och även stallet. Jag fick något städryck och kunde inte sluta innan det såg bra ut. Så nu är det superfint överallt mohahah. Näfan nu är det riktigt bra ridväder just nu så ska skynda mig ut. Bjuder på en liten oredigerad studs bild från i tisdags.


jc - PANIK

idag fick jag världens panik då jag insåg att vi snart är inne i augusti. det innebär EN månad till september och som troligen ingen vet så är det då jag ska börja kolla intresse på sampi. :(
jag önskar så grymt mycket att jag var 16 år och fick följa med och utvecklas med denna ponny ennu mer, se hur långt han kan gå och bara få vara med han! dessa tre dagar har vi kört ett skrittpass, ett travpass samt ett galopppass och ingen kan ana vilken jävla känsla vi har. han är finare än finast just nu och lydigare än allt! samarbetsvillig och så arbetssugen! vill inte skiljas från denna underbara häst som jag fått följa från en stressig, omusklad, obalanserad och okunnig ponny som knappt tog sig över ett litet kryss på 50 cm.
idag är han lugnare än allt, fortfarande kan han vara lite spänd inför nytt folk men när man väl funnit förtroendet så finns det alltid där. han kommer i full fart och gnäggar då jag visslar på dem i hagen, kvällarna då jag fixar i stallet följer han mig med blicken i stort sätt hela tiden och väntar med kvällshöet tills jag är inne hos honom eller släcker. tror vi båda kommer ha lite seperationsångest!
han har fått muskler och är riktigt snygg i kroppen nu, fortfarande lite överbyggd bak men det är lite typen av häst han är, han har fått jämna, fina och trevliga gångarter som är jätte reglerbara och han ÄLSKAR att hoppa och framför allt att tävla!

nä, hur ska jag kunna sälja min lilla projektponny som gick rakt in i mitt hjärta?
hur ska jag kunna se honom åka iväg utan att få veta om jag kommer att träffa han något mer?
hur ska jag kunna släppa någon som jag vet litar på mig till 100% och som kommer att bli ledsen då jag inte finns kvar.
hur fult det än låter så vet jag att det är så. är jag borta en dag - då är han sur på mig nästa och blir inte sitt vanliga Sam förän jag gullat in mig lite extra.
denna ponny har verkligen ett hjärta av guld och det har han bevisat. finaste finaste, tänk om man bara var några år yngre???

is- hopppppp

Hoppning idag, han gick super bra på hindren faktiskt. Förutom ett hinder med ett stort plaströr under, de va väääldig läskigt till en början men efter några försök så gick det utan svårigheter också. Hoppade det jag skrev igår, 3 studs ett räcke och en oxer. Jag har inte mycket mer att säga än att han var riktigt trevlig idag, lite loj till en början men sedan kom han igång. Jag har nog den finaste travaren tror jag!


ja tack jag vet att jag sitter väldigt konstigt men av någon anledning så blir min sits sådär när jag hoppar med denna herre!


jc - dåligt uppdatering

känner att jag ligger lite efter med bloggandet, men det gör emma oxå;)
jobbar ju och har i övrigt fullt upp hela tiden så inte mycket tid över.
något roligt - men icke hästrelaterat är att jag sålde min epa idag och det var super nice, plus att lönen kom in idag, inte så dålig den heller.
satt uppe till tolv inatt (igårnatt?) alltså söndag - måndag bara för att se lönen komma in haha. satt sen två timmar och kikade på hästsaker och diskuterade med mig själv om det veeeerkligen va nödvändigt. men höll mig från att beställa hem en massa då det inte ger så mycket eftersom jag inte kommer rida ponny mer än detta år i alla fall.
övriga saker då? red ut igår på pelhamet och barbacka sådär vid typ 10 på kvällen och han var grym! mycket dressyrinriktat med fokus på skritten. tusentals skänkelvikningar och öppnor, övergångar - igångsättningar och sådär.
idag gick vi vidare till traven och han var ENNU grymmare! klockrena skänkelvikningar super i handen och allt satt bara. han höll dessutom fokus HELA passet trots jag var ute i skogen. har även insett hur känslig han är för hjälperna, åh älskade ponny säger jag bara!
2010,när jag haft honom i kanske 1,5 månad
har en till sak att berätta. Jappeloup, min andra häst som är pensionär är ju halt. väldigt ofräsch nu. och har varit sisådär fram och tillbaka under en längre period. nu är han väldigt halt och det har kommit smygande. han har problem med sitt gaffelbands skadade högra bakben med svullen sena och sådär men nu är han jätte halt vänster bak. finns ingenting, inte någon liten svullnad, ingen värme ingen reaktion någonstans! började idag spekulera och kom fram till att tänk om det är spatt? inte helt omöjligt. diskuterade det med mamma som oxå så "inte omöjligt". i och med att han rör sig väldigt stelt och är väldigt halt som sagt. det finns sk aktiv spatt - då de har jätte ont, samt oaktiv spatt - inte ont.
funderar på att ta ut alba och be honom kika lite, spatt är något man måste till klinik för att till 100% säkerhetsställa men tror alba är så pass duktig att han kan ha någon aning om det kan eller inte kan vara så!
i övrigt är han jätte fin, bra hull fin i päls och super pigg och glad och det är ju bra det!:)
fin killen förra-förra sommaren tror jag!

is- måndag=markarbete

Idag var det somvanligt markarbete på schemat. Det gick sisdådär, han var rätt loj men det var dock ganska varmt när jag red, sen var det tryckande värme så jag förstår om han tyckte det var jobbigt. Red iallafall över fem kavalettibommar och ett mini hinder. Jennifer och Lobo är ju här nu och tränar med oss. NICE! Lobo har också blivit riktigt duktig när det gäller bommar och hinder. Nu tar han sig över utan större protester. Jennifer fotade även lite på slutet när jag joggade ner honom så ni ska få se en sådan bild. Imorgon blir det ju hoppning och jag planerar att ha 3 studs, en oxer och ett räcke i någon form av bana. Blir kanske lite kort från de också imorgon. Men nu ska jag iallafall se film med jennifer.

 


is- snart

Som sagt så hade ju aktiven vilodag igår och idag är det ett lugnt dressyrpass som gäller, träna lite på skänkelvikningar, lite öppna och serpentiner för att få han ordentligt lösgjord. När jag är klar med det så blir det att skritta våran lilla runda också. Men innan jag ens kan tänka på att rida så har jag nog ungefär en timmes borstning innan all lera är borta.. Det har regnat här idag och självklart så ska han rulla sig som aldrig förr. Men men de är bara borsta och se glad ut hehe men efter jag har ridit klart så blir det duschen för honom!
Förresten så kommer jennifer hit med sin häst och sin lilla ponny imorn. Det ska bli kuligt att få lite sällskap på ridplanen. Det kanske blir lite nya kort då också! Nu ska jag byta om och börja dra mig ut till min skitiga häst.

 


is- gårdagen

Igår vart det så stressigt så jag hann inte skriva något.. Men det vart ju ett dressyrpass och han gick riktigt riktigt bra faktiskt. Red i låg form hela tiden och det var inte många gånger som han började "streta emot". Tränade lite galoppfattningar också och tog nytt rekord! Han orkade galoppera ett helt varv på ridplanen nu wihoo. Tidigare har han bara orkat med en långsida eftersom han inte orkade galoppera genom svängen. Jag tror galoppen har blivit bättre eftersom han har fått med rygg och rumpmuskler. Träningsschemat jag har nu tycker jag verkar passa bra till honom så vi fortsätter på det ett tag till! Idag är det ju vila för hans del så det blir trästocks för mig ikväll. Nu ska jag ringa emma och höra när hon ska rida så jag kan fota hon och jalle!


har inte min dator utan mammas just nu så i brist på bilder på aktiven så får ni två bilder på min absoluta favoritponny genom tiderna, en arab/newforest korsning som hette prinz. Han stod på KDRF men var tvungen att sluta sina dagar pga canser.. r.i.p älskade prinz, kommer aldrig glömma dig!

bild från 2001 jag&prinz


6/8 2009 sista dagen i hans liv fick han tillbringa med mig tackvare anna som ringde och berättade det hemska för mig och lät mig vara där med honom innan han for.


nu vet ni lite om världens finaste ponny också!

jc - FREDAG!

ääääntligen fredag och efter en liten frånvaro här visar jag mig bara lite kort i detta inlägg. kort vad jag gjort med sam i veckan:
måndag: ut och skrittade på asfalt, som vi alltid gör /alternativt ut och jogga, efter tävling. skritt blev det nu eftersom det varit ett meeting och tar troligen lite mer på krafterna. dock var han inte det minsta trött verkade det som, pigg och fräsch kändes han!
tisdag&onsdag: vila båda dessa dagar, trots att han inte kändes speciellt trött i kroppen var han nog lite trött i huvudet så det är förtjänade han absolut.
torsdag: ut i skogen med pelhamet och skrittade travade och galopperade, lite lugnt sådär. inga större krav utom att han inte skulle springa så fort, vilket var svårt efter två dagars vila:)
fredag: idag blir det vila igen, skadar knappast.
annars då? ikväll blir det lite fest med klassen och sådär, ska bli roligt. imorgon är jag troligen fyllechaffis och på dagen kaaaanske jag ska ner till ridhuset och rida dressyr. kan verkligen behövas!
vår första och enda dressyrtävling där jag till och med utgick för att de var så gräsligt :)
nästa tävling är även planerad, en lokal/regional i vännäs den sista helgen i juli alltså nästa helg. LB/LA står som klasser och jag tror att både jag och Sam taggar! han är i sitt esse just nu.
men nu ska jag åka, ha en trevlig kväll för det ska minsann jag ha!

is- gillar inte rubriker alls

Idag har jag bara tagit det lugnt hela dagen, eller jag försökte måla huset litegrann men det gick bara dåligt så jag slutade efter typ 10min. Det har vart varmt hela dagen idag så jag for ut med gubben kring 7 halv 8. Skrittade mycket i låg form och travade korta bitar också. Han var hur avslappnad och lugn som helst idag. Oftast så brukar han vara jätte pigg och stark när jag rider ut men idag var han riktigt trevlig!
Imorgon blir det ett dressyrpass får se vad vi ska träna på. Men det blir väl allt grundligt som vanligt. Ska också på trästocks imorn så får se om jag hinner skriva något men ska försöka!


bild från när min brorsson fick rida aktiven


is- nu

nu ska jag gå ut och longera aktiven. sen ska jag borsta upp min hund ordentligt! hon löser sjukt mycket hår just nu.. aja nu ska jag ut, skriver kanske senare igen hur det gick.


is- underbara häst

Hellooo, jag har inte orkat skriva något på bloggen för jag är så sur på min sega dator.. Men nu tar jag kanpen och skriver igen. Under tiden jag inte har bloggat så har aktiven blivit skodd och vi har tränat dressyr och sen har jag longerat honom. Jag har bytt tillbaka till det vanliga 3delade bettet nu också och det går rätt bra att rida på det nu efter jag har ridit med westernbettet.
Dagens träning var iallafall hoppning och vi provade studs för första gången. Han var hur duktig som helst!! Aldrig provat det förut och sen ta det klockrent. Hästen slutar aldrig förvåna mig!
Min brors son tjatade om att få rida helatiden så han fick skritta av honom när jag hade ridit klart. Aktiven är så snäll men honom, typ sänker ner huvudet i hans höjd då han leder honom och så. Sen så går han så snällt och försiktigt när han rider.
Tänkte att ni skulle få ett litet smakprov från dagen. Grymt dålig kvalla men mobilen var det enda som fanns tillgängligt så det får duga!


http://www.youtube.com/watch?v=nLYiV30sxWY


ep 2011-07-14

bilder från vår hoppträning förra veckan alla bilder tagna av tove oredigerade och hinner inte se igenom dom så noga haha men kan bjuda på någr aändå!

















var inte våran bästa träning då han var lite loj tog inte tag o gick framtill bettet så hade lixom inget i handen å det blev lite svårt men hoppade väll enligt frida  i slutet hinder mellan 1m-1.10m

Tänkte hinna hinna slänga in bilder från hopp träningen igår och skriva om dressyr träninngen idag men nu vart klockan så himla mycket har fått ut mitt dagens inlägg iallafall :D

kan bara säga att jag har världens dinaste ponny trodde inte det kunde bli bättre men dom senaste veckorna har vi bara blivit bättre o bättre tillsammans det är så sjukt kul o jag vill aldrig sluta rida. blir glad när man får höra från "dom från backen" massa positiva kommenater om vilken skillnad det är o vad fin han blivit o alla glada hjälpsamma vänner gör allt så sjukt roligt!(samtidigt som jag alltid får jätte viktiga hemläxor för att ta det till en annan nivå och göra det ännu bättre till nästa gång senaste gången jag red dressyr för Cecilia så blev det mest gångarter ökningar osv att han ska lyssna på mig direkt och för små hjäper inte bara ibland då han känner för det osv så han inte tänjer på vad han måste göra o inte tycker marre o cissi är jätte bra att rida för dom säger verkligen allt och och berättar så man förstår varför det är viktigt att man gör o ändrar på det här o ja det är kanon idsag var det så att jalle var så fin så vi kunde ha gjprt vad som helst idag haha enligt cissi men det fick bli lite öppna i skritt o trav och kortkort men  ändå avslappnad o samtidigt  aktiv galopp han ska ta tag o gå fram till bettet men nu måste jag sluta hejs!

sluddrigt inlägg vet inte riktigt vad jag har skrivit mennnnnnn!

ep - stressad

stressar runt och jag vet suger verkligen på att blogga sitter ju aldrig vid datorn men jag gör mittt bästa!
igår longerade jag jalle och han var verkligen jätte fin och som alltid så ler jag upp tilol örona när jag ser jeltsin från backen han rör sig så fins å ja bahh ja LOVE!! nu ska jag till bergsbyn och markarbeta för marre tillsammans med camilla och kanske frida hoppas jag.ordentligt med markarbete är aldrig fel kan ingen häst få för mycket av eller jo men inte i livet tänkte jag nu när inte jag och jalle ska täcla på nån vecka (tyvärr) så¨ska vi inte träna så mycket baner utan lite mer mot markarbete o studs aja men nu måste jag kila!
kanske ikväll jag hinner få bilder av Tove från i torsdags då vi hoppa på srkn men inte säkert ja hinner lägge in dom jobbar imorgon så måste i säng tidigt hehe hej då!!

BÄbis tina ^ älskar min hund <3

jc - helgens tävling

har ju varit på vårt första meeting i helgen uppe i Boden! Åkte lördag morgon vid halv 8 och var framme vid 10. sen tog de lite tid att hitta men tur de finns vänliga människor! :)
lördagens resultat LB 4 fel LA 18fel
LB
Han var taggad och super på framhoppningen! Först och främst måste jag säga att helgens banor var grymt tuffa! Långa och rätt svåra och två kombinationer i alla klasser jag red!
I LB var han helt okej, rätt stark och hinner bli lite lång. Men bjöd på allting och vi slutade på fyra fel, då han rev inhoppet till oxer-oxer kombinationen (det gjorde vi i ALLA klasser...) men problemet är att han tittar aaaaaalldeles för mycket och då såklart inte räcker över! Men trots allt så är jag gryyyymt nöjd!
LA
detta var en A0 : a och alltså rätt många språng, lång bana! tolv språng var det. lite orolig över att han inte skulle orka men det gjorde han! fick ett ner i båda kombinationerna, första på oxer-oxer där han som tidigare tittade för mycket och inte räckte över första men han är duktig som endå satsar för fullt sen och hoppar b hindret. sen i räcke-räcke kombinationen kom han för nära sista och fick med sig den, inget att tjafsa över alltså. sen så FÖR FÖRSTA gången red jag fel... var en rätt ologisk bana tycker jag, så efter att räcke glömde jag svänga "åt fel håll" och fortsatte bara i den riktning jag landade in och snurrade runt lite och fick såklart fyra fel plus en masssaaaa jäkla tidsfel, därför drog antalen fel iväg rätt mycket i och med att vi fick typ 6 tidsfel hehe :)
men är nöjd över denna och han går alltid grymt mycket bättre i andra klassen och lyssnar fint och så!
söndagens resultat LB 14 fel LA 8 (?) fel
LB
var lite orolig att han skulle vara trött denna dag men verkade inte så! taggad som attans på framridning/hoppningen och super fin. på banan var han mindre trevlig dock. dom ställde ett hus under tvåan som han stannade på en gång (vilket väldigt många gjorde så jag bryr mig inte så mycket om det) och hoppade sen, fick ett ner i a-hindret i oxer kombinationen och lite tidsfel pga av att vi stanna.
han var så sjukt stark och springig denna klass och bara längde och drog. men trots allt nöjd och stoppet är vad det är, han är klok som tittar och sen hoppar och jag är helt klart nöjd med resultatet trots att det inte var en särskilt snygg runda kan jag tänka mig... troligen sämsta rundan under helgen!
LA
detta var helgen absolut bästa runda! han var så gryyyyyyyymt fin. helt perfekt. något snällare bana och han kändes inte trött förän näst sista hindret. så bara att köra de två sista. fick ett stopp på huset i denna klass oxå, men sen hoppade han fint. sen ett ner i oxer kombinationen som förföljt oss hela helgen verkar det som!
men han var helt sjukt fin och precis lagom! DUKTIG!
-
nu tror väl folk att jag är knäpp som är så nöjd. resultaten ser ju inte bäst ut, men han är som sagt väldigt grön på kombinationer och tycker det är jätte svårt och läskigt. förut tog han sig över första knappt men nådde då inte över sista och störtade i stort sätt på dom. nu backar han mot första men tar tag ordentligt sen och når över! bättre det. vi måste såklart träna på kombinationer. i övrigt är det mycket tidsfel annars bara lite oturs nedslag.
och måste bara få säga att detta är nog de absolut SVÅRASTE banorna jag ridit och tycker att sam presterat super hela helgen. en del missar från både min och hans sida. han börjar bli mycket säkrare i LA och har inte problem med nåt förut just dessa kombinationer som nu blir att nöta, nöta, nöta. nu får han ett tävling uppehåll på fyra veckor och då ska jag boka någon privatlektion samt träna maaaassor på kombination. detta är handlar såklart mycket om rutin och erfarenhet och jag är helt säker på att sam inom sin tid kommer att gå högre klasser! lite mer vana på längre banor samt mer tekniska så är det inga problem alls!
-
överlag så var boden ett väldigt trevlig ställe att tävla på! trevlig personal, BRA(!!!) veterinär besiktning där dom var otrooooooooligt noga och det kändes faktiskt värt att betala. bra anordnat allt och fin anläggning! så jag är super nöjd. sen att sam var så otrolig lugn och fin hela sitt första meeting!:)
grattis till dig som orkat läsa allt!
filmer och eventuellt någon bild kaaaanske kommer upp om ja får det att funkahär är iaf en lagomt charmig(eller?) bild just före LA:n idag.



is- fullt upp

har inte hunnit skriva tidigare idag eller igår så skriver om dagen imorgon eller blir det idag.. ja ni fattar! godnatt


is- dagen

Sov som en stock i morse, jag har väckaren på 09.00 men den hörde jag då inte så jag vaknade sedan klockan 12... När jag väl hade vaknat och ätit och så så bar det av mot royal för att köpa insektsspray. Aktiven är så utsatt av all ohyra så det är sjukt. Men det har väl att göra med att han är så mörk, för skimmlarna vi har är inte alls lika utsatta som honom. Iallafall när jag hade vart på royal så for vi till carinas jobb och hämtade minst 20 kartonger med glass från hemglassbilen. Dom hade haft 18° i frysen istället för 20° som det ska vara så då var dom tvungen att köra bort allt dom hade i bilen. Men det gjorde ju inget för min del, nu kan jag leva på glass resten av året hehe. När vi hämtat glassen så brummade vi hem igen.
 
Efter middagen så gick jag ut till stallet och tog in aktiven och pysslade på med han massor. Han har blivit så duktig att han inte ens behöver sitta fast i stallgången längre, han bara står där lugnt medans jag gör honom klar. Det var ju då dressyr idag som gällde och det gick sådär. Ibland var han springig och stark och stundvis jääätte fin. Galoppen gick dock inte så bra, eller ja han tog den men galopperade bara en liten bit och sedan bröt av. Men dom har ju också sina dagar.

Förresten så har wirex kommit tillbaka nu, han är också en arab som faktiskt är bombinas halvbror. Född 92 så han är 19 nu. Han är tränad och tävlad i western men kan även hoppa och är en stjärna i dressyr. Han har jag också tränat massor men så fick han en hovböld och har aldrig riktigt blivit bra efter det så han står mest men får ibland komma ut och skritta lite i skogen. Tänkte att ni skulle få en liten bildbomb på honom bara för att han är så fin hehe.


wirex till höger på bilden!
 i sina yngre dagar då han tränade western.


här kommer lite bilder från tiden då jag tränade honom





tillsist en klassiker av wirex, han har lösningar på de mesta då det gäller gräs!


jc - halva veckan

nu är jag tillbaka, men bara för idag och imorgon!
hursom helst, under veckans gång har jag som vanligt jobba, tjatar om det lika mycket varje gång känner jag.
sen har jag hunnit med två hopppass på sampi, varav en var skit dåligt och andra super!
det roliga jag skulle berätta är att vi kan(?!) ha kommit på orsaken till förra helgen - tävling i norrskenet -s misslyckande. bytte nämligt hoppplatta då och de var då han stanna. sen var jag in i måndags och hoppade, en oxer samt två räcken på linje med fem galoppsprång emellan. redan på pelhamet samt med plattan då. oxern var låg och den skuttade han över, lite klurig var han på pelhamet eftersom han blir så känslig men hur som helst. då vi kom på räcket som låg på 90 var de tvär stopp, stoppade säkert fem gånger innan vi bytte håll och så hoppade han, tveksam ovillig och sådär. då och då var de stopp. avslutade då han hoppat någorlunda.
NU till det roliga!
vi kom den kvällen fram till att kanske kan de vara plattan, tro det eller ej men sam är en väldigt känslig häst och känner av allt och inget, får skav av småsaker och så. vi bestämde oss för att byta till vanliga plattan och vanliga tredelade och åka in redan nästa kväll dvs tisdag för att bara hoppa typ fem språng på samma linje. och gissa vad? Sam var tillbaka! hade tyckte de va skit kul, offrade sig om ja la han dåligt och precis som vanligt. duktig pojke!
sen ska jag inte bygga upp mina förhoppningar. fort som de är blir de lika dåligt i helgen, men nu har vi ju en plan och de bli de lc / lb söndag i så fall, känns i alla fall bättre!!!
en av de få gånger tidigare sam stannat då han inte skulle hoppa över någon lite matta! :)
idag var vi ute på pelhamet och jobbade i skogen, mycket galopp - flytta lite sidvärts över vägen, övergångar, ökning/minskning och sådär. han var taggad som vanligt :)
imorgon blir det en lugnare barbacka sväng samt dusch för hans del! tusen grejer (känns det som) ska packas och göras klart inför helgen. ska försöka hinna uppdatera imorgon med. ha det bra!

is- fråga

Nu undrar jag vad ni läsare har för hästar och vad ni använder för bett på dom?
Själv använder jag för tillfället ett westernbett som han går riktigt bra på! Folk tycket att det ser jätteskarpt och hemskt ut, men det är faktiskt ett riktigt mjukt "halvstång". Aktiven blir lätt segstark men efter jag har bytt till detta bett har han blivit betydligt bättre. Han suger på bettet och skummar i munnen precis som det ska vara!


is- stressad

Det blev ju då uteritt idag, jag for upp i skogen där pappa har avverkat lite. Det är ganska brant upp och ojämt och det är bra för hans del så han lär sig lyfta lite mer på fötterna. Han är rätt snubblig av sig och det är då bra träning att rida i skogen där det är lite steningt eller knöligt, små nerfallna träd och så.
Men då jag började rida upp i skogen så tjurade han och skulle inte gå.. men tillsist så gick han endå. Han var allmänt stressig och försökte vända tillbaka hela tiden så när vi hade skrittat en bra bit så bestämde jag mig för att vända eftersom att han var så stressig. När vi kom ut på vägen igen så travade vi en lugn trav i ungefär 2 kilometer innan vi började skritta hem igen. Då vi väl kom hem så tog jag honom till ridplan för att lägga ner honom efter hans stress i skogen och då var han helt lugn och fin.
Jag berättade för pappa att han var stressad som tusan i skogen och gissa vad han säger då? "När jag var där och tog igen timmret så var det faktiskt björn spillning där." Mest troligt så kände aktiven av att det hade varit en björn där tidigare. Där rider jag inte igen iallafall!

bild från i våras, amanda&scotten och jag&aktiven!


is- ingen rubrik

Måste försöka rida idag, vet inte riktigt hur det kommer att gå men.. Det står iallafall uteritt på schemat så ska göra så gott jag kan. Får försöka linda ihop handen på något sett innan jag rider. Eftersom han vart tvungen att stå igår så kommer det bli longeering på lördag då han egentligen skulle ha vilat. Jag har typ inte mycket att skriva nu men jag kan ju berätta hur det gick att rida senare.


is- varföööör

Tack vare min trasiga hand så kunde jag inte göra något med aktiven idag så han fick stå.. Jag kan inte göra någonting alls med den här handen. Alltså såret är inte stort men det är ju någon nerv som är pajj och det är pain kan ja lova. Hoppas det är bättre imorn annars blir jag argggg.
Någon som vet hur länge det tar för några skadade nerver tar att läka??


ep - japp

jajemen jag har ögoninfektion som krydda på all förkylning,feber å huvudvärk jag redan hade+allergin grrrreat eller not!! har varit i burträsk hos mina kusiner ,och lekt o busat hela dagen ja väldigt stordel av dagen iallafall,roligt har det varit men jag som inte är helt frisk kände att jag längtade efter attt sova ibland,nu ikväll har jag o jalle varit en långsväng i skogen o ridit blev till sandvägen o har galoppbusat lite tillsammans med frida och hennes calle,duktiga hästar!
Imorgon är det hoppträningSRK som gäller får se vad det blir för övning vi ska träna för marre tillsammans med fridabr och fridaLi jag o jalle tar gärna igenom lite styrke o lydnads kombinationer o sånt men vi får se det står säkert redan hinder framme osv  roligt blir det iallafall.

Men först ska jag hålla tummarna för mina ridstövlar har ett par mountain horse csrLite (dom grönasulan)
ska till stan imorgon så då blir det bla, kusen o royal.
 
Dessa^   men dom snurrar sig runt vaden åker ner och är bara världens knöl tex när jag hoppat klart en bana eller ridit ett dressyrprogramm så dra upp dom o snurra till dom igen är det sista o första jag gör då jag går in och ut på banan dessutom är det verkligen oskönt har dom även på träningar så då kan jag ju avbryta och fixa till men när man betalar för ett par vad jag anser dyra ridstövlar med bra kvalite och allt sånt så ska man väl få vara nöjd med dom lite dåligt av mig bara att jag inte tagit tag i det tidigare då dom varit så här sen förra sommaren köpte dom april-10 får se hur det går nya skor ska bytas till jalle också har ett par men i felstorlek skos ska han göra på fredag mitt alarm på mobil talade om för mig att idag var det precis 6veckor sen senast så det blir perfekt!

fullt upp har jag då med dop och langosfest i helgen så måste måste måste hitta nån annan dag jag kan vara med ida snarast!!!,ringer hon imorgon miss U <3


is- prylar är inte bra

Jag är verkligen klantig idag.. Jag gjorde om dressyrnosgrimman som jag hade till min förra b-ponny, för jag ville ha den på aktiven. Ena remmen var för kort så då bestämde jag mig för att sy dit en ny och det gick ju bra tills jag var tvungen att änvända en pryl som det så fint heter. Alltså typ en spik som man trycker ner i hålen för att dom ska bli större. Så jag tryckte ju som satan för att de skulle gå igenom och då slant prylen in i min handflata ungefär en centimeter och mest troligt har jag träffat någon nerv eftersom jag knappt kan röra ringfingret men som tur var så var det vänster hand iallafall! 
Det blev inte heller skoning av gubben idag eftersom therese som skulle sko han inte hann idag så det blir antingen lördag eller söndag. Dagens pass blir ju longering och sedan tänker jag träna lydnad och sådant för att bygga upp förtroendet ännu mer mellan oss. Vi ska träna på att gå över presseningar och andra läskiga saker.
Kanske skriver senare ikväll hur det gick.





Det här är min förra ponny. Han heter Manolito och är uppfödd hos oss. Han var egentligen inte meningen utan min lilla shettis smet in hos våran arabhingst och så blev han till. Ett riktigt mästerverk. Han är förr 99 och är somsagt arab/shettis. Jag hade honom till 2010 då han såldes till lövånger eftersom jag inte fick tävla honom för jag var för gammal och så. Sen började jag bli lite stor på honom också. Han var riktigt duktig på hoppa den lilla rackarn. Han hoppade hinder på 1m men var högt över. Riktig stjärna var han. Saknar dig snutte!♥


jc - ingen uppdatering

har haft fullt upp sen i förrgår och är påväg bort nu och sover borta. berättar något roligt (förhoppningsvis) imorgon!

is- 5½an

Idag stod det hoppning på mitt schema. Jag skulle prova 5½an för sörsta gången och det gick riktigt bra. Han tog orkade faktiskt hoppa från galoppsprånget han tog mellan hindren, men jobbigt tyckte han att det var. Han orkade inte riktigt hoppa upp sig så han rev någon gång men det är ju inte så konstigt efter som det var första gången han hoppade från galopp. Jag är grymt sugen på att köpa honom själv. Han är kanske inte den perfekta hästen men han har "det". Han har ett hjärta av guld och försöker alltid göra sitt bästa. Han är han pigg, busig och mycket motor men samtidigt lugn på något sätt. Jag är helt såld på hästen iallafall. Han är faktiskt det första varmblodet jag har tyckt om också. Förresten så var det riktigt skönt ridväder trotts att det regnade lite smått. Det var inga flugor eller bremsar (underbart!).
Imorgon ska akktiven skos också. Han ska få bli lite mer ridskodd än vad han är nu (kortare tå). Det tror jag blir bra. Då blir nog galopper förhoppningsvis ännu lättare för han.

bild från i vintras på skolan!



is- tränings schema

Nu är det så att jag har insett att jag måste ha ett tränings schema för att lättare veta vad jag ska göra och har gjort vilka dagar osv. Så nu har jag fixat det!

Måndag: Markarbete
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Longering (träna allmänt från marken)
Torsdag: Uteritt (beroende på.. backträning, intervaller eller bara ta det lungt)
Fredag: Dressyr
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt eller Dressyr. Även de beroende på hur han är just då.

Så är min tanke för tillfället, ska prova och se hur det funkar, det kanske blir några ändringar men vi får helt enkelt se. Idag är det (eller var det) måndag och då stod det markarbete på mitt schema så det var vad det blev. Men dock inte markardets ridning utan longering med markarbete inblandat. Han har ju rätt svårt i höger varv som jag har nämnt tidigare och det blir faktiskt mycket bättre av longeringen. Så jag la upp fyra bommar på ett voltspår och lät han trava över dom några gånger i vänster varv och sedan ganska många gånger i höger tills han började förstå att det blev mycket enklare att gå över bommarna om han inte var spikrak i kroppen. Efter det så skrittade jag vanliga rundan med han.


bild sedan emma var här och fotade


jc - dagens

först och främst, jag hatar söndagar. det är jobbiga, tråkiga och det säger att det är dags för en ny vecka igen!
har åkt på en dunder förkylning igen, är alltid sjuk. sjuk hela tiden, men tänker inte missa en enda dag på jobbet så det är bara att bita ihop. nedan är en bild på hur pigg jag är på söndagar ungefär :)
poccis<3
idag fick hästarna komma in vid 18 och det var grymt uppskattat. borstade, myste och fixade på till halv nio ungefär och det uppskattades lika mycket. for ut på lägdan för ett lättare dressyr pass med sampi och även första gången jag red lite "dressyraktigt" med pelhamet. har ju bara varit ute i skogen med det ännu och trots allt är det lite skillnad på skogen och lägdan. han skötte sig bra med lite protester. han har upptäckt att han inte alls kan komma undan på samma sätt som med ett tredelat som exempel. så det blir lite kast med huvudet och lite sura miner ibland men det får han faktiskt ta. dags att börja vänja av att man kan vika in mulen och bara bli lång och tung.
det är underbart hur detta bett faktiskt fungerar på han, jag får en betydligt bättre sits, handställning och bara ridning överhuvudtaget när jag inte måste fokusera på "uppåt och fram" men hans mule. vi körde lite fattningar samt trav/skritt övergångar och sam kommer garanterat ha träningsvärk i början då jag använder pelhamet. hela hästen arbetar på ett helt annat sätt, och nu får ingen tro att jag sitter och rider hårt med bettet utan jag är mjukare än någonsin i handen och kan verkligen fokusera på momentet istället för att sam inte ska lägga sig i handen och vika in mulen. jobbigt var det dock med alla dessa satans flugor och bremsar..
imorgon är det troligen lite hoppning på kdrf som gäller. några få språng både för att kolla hur han reagerar på bettet i hoppningen (trots allt där det behövs mest) men även checka av han inför helgen. har ju inte hoppat något sen misslyckadet förra helgen. kan vara bra att se om de är något som fastnat i skallen på han!
imorgon är det jobb så upp kvart över fem som gäller. inväntar nu bara ett samtal och sen är det sängen som gäller, gonatt!

ep- söndag

jalle har fått någradagars vila i helgen jag har varit så väldarns allargisk sväller upp i halsen å halsmandlarna å rinner ur näsa å ögon nästan omöjligt att hålla händerna borta från ögonen vet inte riktigt varför eller jag är ju allergisk mot gräset men tar mina tablettere och har aldrig tidigare reageraty så här :S +att det vart så varmt å jag har kännt mig sliten efter jobbet.och nu btw verkar jag ska jobba även i veckan får se hur många dagar men måndag imorgon och väckarna ringer 04.05 börjar 5.00 så måste strax sova!

underbar helg iallafall wille har varit här och vi var i boviken på poolparty i fredags mycket trevligt och sen lördag tog vi det ganska lugnt vi var ute cyklade till kajen o åt glass och idag söndag sovde länge får sedan ut med båten till gulldsand tillsammans med mamma o pappa solade o badade riktigt skönt!

Idag tog jag o Jalle ett barbacka markarbetspass blev inte så mycket men lite kavaletti och någrra upphöjda bommar(björkar) som studs bara.flugorna dras verkligen till jeltsins ögon skit jobbigt tycker så synd om honom ena ögat var lite svullet idag å rann pga. flugorna som sitter i det så sköljde ur ögonen med ja kommer inte på vad det heter men sånna där droppar ;) och sen fick han flughuva å ut i hagen hoppas det är bättre imorgon.
                                              
                                                                Längesen nu längtar erfter dej sötnos


is- målning och dressyr

Som i kaske förstår på rubriken så är dagens träning dressyr. Jag har väntat hela dagen på att det ska bli svalare och nu äntligen går det ju faktiskt rida så efter detta inlägg så ska jag he mig ut i stallet. Jag har bara målat hus hela dagen idag, och blivit brämsbiten nå jävulskt. Men nu är jag bara 3 väggar ifrån 4 000 kr. Har målat 5 väggar nu, inte jättestora då men 5 iallafall. Jag börjar bli ganska less på att måla varje dag men de är ju ända sättet att få pengar på så de är väl bara ta de som de är.
Jag hoppas emma kommer och hälsar på mig och aktiven nu i veckan, jag saknar ju lillemma. Sen ska ju jennifer komma hit nästa helg tror jag hon sa kanske? Hoppas på det iallafall, jag har nästan inte varit med någon på hela sommaren. Har bara målat och tränat aktiven. Det är ju inte helt fel men man börjar ju sakna sina vänner! Det här vart ett svamligt inlägg men what ever!
Men nu är det nog bara att börja dra ssig ut mot stallet så det inte blir så sent. Ha en trevlig kväll!


mobilkvallan förstörde allt men det får duga.


jc - ett tag sen sist

hej! nu hr jag varit lite oaktiv här eftersom jag inte haft tid. igår och i förrgår vilade sam iochmed den extrema värmen. igår var de lite fest och idag mår jag sådär. tog dessutom permiärdoppen för sommar (sent jag vet) igår.
idag ska vi ut en barbacka sväng med pelhamet hade jag tänkt. blir inget jätte hårt eller långt pass eftersom det är så pass varmt ute. dessutom ska jag iväg igen på en liten stund till hökmark vad eller vars det nu ligger(?)
i brist på något att berätta om så kan jag ju skriva lite om Jappeloup som jag oxå har. han är en andalusier korsning på 20 år! han stod på ridskolan tidigare i några år och drabbades då av en gaffelbandsskada höger bak. mamma som är frälst i denna häst och fortfarande bodde här i hemmis köpte honom då billigt eftersom han inte fick gå kvar på underlaget i manegen. efter mycket skritt så var han igång och allt som tiden gick tog jag över honom mer och mer. många bråk har vi haft för han är riktig buse vad gäller att testa sina ryttare. men lika envis var jag och när man väl tagit sig över tröskeln så är det inga problem. detta är en av världens finaste hästar. han är grym på alla sätt och vis och det är en otrolig känsla att sitta på honom. en väldigt mäktig häst med mycket power i. galoppen är den bästa och där skulle jag kunna sitta dag in och ut och bara galoppera, helt underbar!
tyvärr blev han halt förra sommaren efter en rymning som troligen slitit upp skadan igen. och det har gått lite fram och tillbaka. idag är han lite halt, stel och gammal men trivs bra med att vara sällskaps och pensionär! men tyvärr kommer han nog inte att få uppleva så många mer somrar, i och med sitt haltande vill jag inte han ska behöva gå igenom en till vinter då de är halt kallt och så. han är 20 år gammal och missta mig inte då jag säger att det inte är "värt" att åka in med han. jag skulle aldrig sätta han på massa medicin och låta han gå igenom massa böjprov osv. så gammal som han är och med den skadan han har är jag väldigt tveksam på om det ens är möjligt att få bra därför kommer han få gå och bara njuta denna sommar vilket jag vet att han är tacksam för. han lider inte nu av skadad och han trivs helt underbart i livet!
fina killen!

is- så tokigt de kan bli

Idag blev det ett lite sent inlägg meeeen iaf så tyckte jag att aktiven skulle få springa av sig litegrann så det blev travintervall på vallsvägen. Där är det fina långa backar att träna i. Vi han över första backen och sedan vart det pallnit för just i samma ögonblick sprang en älgtjur över vägen. Han var max 5 meter ifrån att krocka med oss. Både jag aktiven och älgen vart helt paff. Och inte nog med det så stod det en älgko med kalv på andra sidan vägen också. Lite sjukt var det ändå. Så det blev bara 2 intervaller för honom. Han vart så uppjagad så jag valde att ta en lång skrittur hem efter de. Han var på helspänn hela vägen hem. Typ berädd på att något skulle hoppa upp på vägen. Bara av att det flög förbi en fågel så hoppade han till. Men när vi väl var hemma så var han lugn igen. 
För övrigt så tycker jag att mina vänner är lite dåliga på att skriva för tillfället så i vill ja se förbättring emma och jennifer!



is- longering

Igår när jag kom ut i stallet och började göra i ordning aktiven så var klockan ganska mycket eftersom jag vart tvungen att vänta med ridningen pga värmen igår. Så då ändrade jag mig. Det vart ingen backträning, det blev att longera honom med halsförlängare istället. Det var två veckor sedan jag arbetade med honom från marken så det fick bli så. Han skötte sig mycket bättre idag än han gjorde för 2 verckor sedan. Han var riktigt avslappnad och hyfsat mjuk i sidorna, såklart bättre i vänster sidan med de är hans bättre varv. Sist saktade han av och började backa för att han inte orkade. Men igår så gick fram helatiden och slappnade av största delen av passet.
Jag lyckades få ett kort också. Men jag hittar inte igen kameran för tillfället så ni får se det senare när jag har hittat igen den. Det får bli en bild från då emma var här och fotade lite istället.





is- backträning

Idag blir det lite backträning för aktiven. Jag tror att jag har skrivit det i något tidigare inlägg men iallafall så är ju backträning i skritt eller kort galopp jätte bra för rygg och bakdel, och det är precis vad har behöver för att orka bära sig längre studer. Han har faktiskt fårr lite mer på ryggen än han hade innan men mer kan det bli.
Det har varit en väldigt varm dag idag så det blir inte så hård träning. Fem gånger upp och ner för backen tror jag blir lagomt för idag, det är ju trotts allt en bit att rida dit också. Ska försöka få han i en samlad galopp också men det är inte så lätt när han är ute i skogen och speciellt då det är rakt spår. Då triggas travaren i honom fram kan jag lova..
För övrigt så funderar jag på att longera bombina litegran ikväll så hon får göra något för en gångs skull. Hon vill ju så gärna följa med varje gång jag rider aktiven, men icket. Så det kanske blir lite långering efter backträningen. Om det blir av så får ni säkert bilder på det senare. 



bilden är från igår när jag hämtade in hästarna från hagen.




jc- vila

idag fick sam vila. som vanligt efter tävling är de jogging dagen efter och sen en vila. imorgon blir de ut på en lugn uteritt med skritt trav och lite galopp.
är stört jävla trött just nu, och min skalle vill inte vara med. har normalt ont i huvudet varje dag och har haft rätt lång period. har grymt dålig rygg och nacke och de är de få gånger som jag vågar (livrädd för att knäcka nacken) och har lust att lägga ut 500 spänn till att fixa de som jag går huvudvärksfri i nåra dagar innan det kommer tillbaka igen.
rätt van är jag vid värken varje dag, både från huvud rygg och nacke, men nu är det extremt. så sjukt ont överallt och knutar överallt. då jag trycker på vissa mår jag så illa att jag bara vill spy ibland. huvudvärken är just nu extrem och det är en såndär "må illa period" oxå. men men, bara att bita ihop antar jag!
våren2010
hästarna fick gå ute till tio och som vanligt är dom gulligast och kommer då jag visslar. sugna på kraftfodret och komma in och sova.
meeting i boden nästa helg, och efter nu i helgen har jag varit osäker på hur tusan jag ska göra. kan inte påstå jag var speciellt taggad. men pratade med mamma och vi bestämde oss för att åka dit, rida LB/LA på lördagen och känns det inte bra eller han stannar igen så rider jag LC/LB söndagen. han är trots allt ungponny och kanske bandet bara behöver backas lite. det är ju inte ovanligt. anledningen till att jag börjar med LB/LA istället för LC/LB är för att jag vet att om jag rider de på lördagen och sen LB/LA söndag och han stannar så kommer hela helgen vara förstörd. vill trots allt ha ett bra slut!
http://www.youtube.com/watch?v=UmMfeJB0wZ8
detta är en film från vännes LA i maj 11. Bästa rundan i LA någonsin och den kändes grym! synd på sista att jag vill ha en nolla för mycket och trycker fram honom samt hoppar före och vi river det lättaste hindret på banan, men jag är grymt nöjd!

is- hoppträning

Idag vart det hoppning, vi tränade på oxrar och det gick riktigt bra! Han bjöd bra mot, hoppade upp sig bra utom två gånger då vi kom för nära så han slog i frambommen och rev, andra gången så kom vi för långt ifrån och petade ner bakbommen men sedan gick det super. Men dock så tar jag på mig ena rivningen eftersom jag inte var riktigt fokuserad.
Emma var och fotade lite så ni ska få det ända hyfsade hoppkortet som blev. Dom vart inte så bra pga att det dammade rätt mycket och sen har jag inte hittat riktigt rätt inställning på kameran än.






ep -godnatt

nu ska jag krypa ner i sängen och se ett avsnitt ghostwisperer sen sova fortast möjligt är så slut efter
tävling och lite sömn i helgen och att jag jobbar så tidigt och hårt på
veckorna.väckarn ringer fem imorgon börjar sex.
Fina ponny!!





Jag ska bli gudmor till mina söta kusin!


Sally 2månader ‹3

ep - Norrskenets rid & körsällskap

Har inte tid att skriva så mycket men helgen har varit super rolig umgåtts med roligt folk o allt har varit underbart.
helgens resultata känns inte som det viktigaste den här gången utan jag har aldrig ridit så bra som jag gjort i helgen å jalle har aldrig varit så fin kan man väl säga,Mycket bra tryck i galoppen och väldigt taggad har han varit, vi har fått ett fel i nån omhoppning oså men bara utur, finns inget att skylla på eller ja jag har väl vart besviken på mig själv några gånger det är väl jag som kunde ha gjort bättre dom gångerna men det är småsaker.
lördagen: Lc nolla grunden sen så stannnade vi på ett i omhoppningen,minns vi låg ner och grävde i kurvan så då vart jag lite orolig att vi skulle gå omkull, för som jennifer skrev var det väldigt djupt och sandigt både på frmahoppningen å banan men ändå lite bättre på banan.men det gick bra men ett språng senare då vi var framme vid hindret så hann  varken jag eller jalle vara beredd på det, jag hann inte räta ut honom eller rätta honom framåt eftersom man tappar ju fart i en sväng och ja nä så det kändes lite onödigt.
lb:kan man ju glömma,har aldrig lärt mig banan så fort och komma ihåg den så bra(minns den än bara att förhöra mig) men det sista jag gjorde var att tänka vart hindrerna var 1,2,3,4,5,6,7 och sen så omhoppningen 8,9,10,11 så när jag fick startsignal så tänkte jag inte utan jag tog hindret brevid ettan som var det första hindret i den förra klassen och det första i omhoppningen så ja,utesluten hur surt som helst jag som egentligen kunde banan klockrent vad gjorde jag så där för? Suck förbannad var jag arg på mig själv att jag kunde ha gjort bättre så skrittade till skogs lugnade ner mig lite hehe på kvällen så hade vi väldigt mysigt åt på max vi bodde i ett jätte fint hus vi la oss ganska snabbt,väckarn ringde sex nästa morgon.
söndag
Ld+5: Jätte fina ponnyn vi nollade grunden han hoppade jätte fint även fast han knappt hoppar på den här höjden men ja jätte taggade jätte glada wiiho.haha det var iallafall en A:1a så alla omhoppare hoppar sen så i om hoppning tog jag en för snäv sväng tappade fart i svängen och han stannade lite för enkelt oh vi kan ju hoppa efter snäva svängar oså men mitt fel igen oplanerad väg då jag igentligen tänkt rida en annan längre för jag tyckte det var viktigast att nolla men jag vet inte jag tänkte inte(igen) och svängde det var alldeles för oplanerat o jag får skyla mig själv bra tid fick vi ändå även fast vi var tvungen att rida ny väg runt o mot hindret för fort gick det och vi har ju fördel av jalles stora galopp.
LB. måste väl få kalla den den riktiga debuten ;)
4fel i grunden vi stannade på kombinationen typ 5te hindret eller 4de jag föll fram före han oppade och han tog det som en bromsning att vi inte skulle hoppa så mitt fel jag brukar inte falla fram före hindrerna var väl kanske därför han blev lite tveksam,resten av banan gick jätte bra han hoppade jätte fint!
kort borde finnas och komma inom kort även film finns.

nu blev det välldarns långt ändå
menmen bra var väl det då jag inte
kunat skriva i helgen.vi hörs imorgon troligtvis ett kort inlägg!



jc - gårdagens tävling & jogging

jaja gårdagens tävling då.
LB:n 0/4
han var lugn och fin och sådär lagomt taggad som jag vill ha han! skrittade fram i kanske 30 minuter och slängde(inte bokstavligen slängde) av grejerna och veterinärbesiktade innan jag började röra på han ennu mer.
på tal om besiktningen så var den nog den mest värdelösa jag varit med om. hon var tråkig, allmänt dryg och totalt ointresserad. tog inte ens på sam och kollade knappt då han sprang. när man ska betala 140 spänn så vill man ju faktiskt att de ska vara lite seriösa och faktiskt KOLLA så hästen ser fräsch ut samt känna lite på den?!
hur som helst så var han fin på framridningen, mjuk och lyssnande. på framhoppningen så vart han lite mer taggad men var läskigt dåligt underlag och han bara grävde och grävde så hoppade väl två-tre gånger på räcket och två på oxern. sen bara galopperade runt lite grann. på banan sen gick vi runt och kikade lite eftersom det var med en vattenmatta(!!!!) och jag blev liiiiiite nervös. det var hindrer nr 5. började bra och tycker att rundan vart helt okej, han räddade mig på kanske två språng där de var lite knas. han tittade inte på ett enda hinder.
nollade grunden och rejsade i omhoppningen, lite tråkig omhoppningsbana då man knappt kunde ta några svängar. ett ner på tvåan i omhoppningen, en trippel som vi kom nära eftersom jag inte riktigt blev klar i tid men ingenting att sitta och gräva ner sig för, nöjd över att han sög bra på alla hinder och lyssnade hyfsat bra på mig!
.
LA:n  utes
vill knappt skriva om det, var så besviken på ponnyn som bara la ner allt, han försökte inte ens ställa upp.
hoppade ettan suuuper bra och vi kom perfekt på den! sen stannade han på ett sketet räcke men hoppade sen. stannade på trean och vi var ju egentligen uteslutna, men speakern sa inte ett ord så vi pröva igen trots att alla respektlösa funktionärer stod och skrek att de va regional och att de bara är två vägringar. (vad hände med att man rider ungponny och de kanske bli skraja av massa skrik? hade varit roligt om han fått panik och jag hade flygit av och brytit benet eller nå så skriker dom nog inte så mycket mer) stannade ialla fall på andra försöket oxå och ärligt talat brände tårarna bakom ögonlocken. jag var så grymt besviken på hans insats. han la ner hela verksamheten trots jag gav han en ärlig chans på hinder. aldrig har han gjort sådär och jag kan inte komma på eeeen enda liten BRA anledning till stoppen.
allmänt om tävlingen så tycker jag anläggningen var jätte trevlig, bra anordnat och fina hinder och super roliga banor. men folket var mer dött en levande. sura och tvära var många av de som anordnade bara speakern som lät sådär trevlig och gjorde att man va taggad på tävling. dit åker jag då inte igen trots att allt va bra förutom de som anordnade!!!
.
idag var vi bara ute och joggade i 40 minuter ungefär och imorgon blir det en vila!
blogg.se är sepe så det går i ladda upp bilder och detta inlägg lär se väldigt drygt ut.

is- dressyr med galoppbommar

Idag vart det ett dressyrpass med mycket träning på tempoväxlingar på utmärkta platser. Jag tycker det är väldigt viktigt att hästen är uppmärksam och verkligen lyssnar på ens hjälper, speciellt avsaktningar och halter. Han är lite seg på att stanna just då jag säger det, så de tränar vi på. Men dock så är han betydligt mer uppmärksam än vad han var från början.
Förresten så galopperade vi över våra första galoppbommar idag också, och det gick finfint! han har så pass bra takt i galoppen så det var absolut inga problem. När han orkar galoppera lite längre sträckor så ska vi börja försöka hoppa i galopp också. Nu hoppar vi i trav, men dock så tar han oftast ett litat galoppsprång före hindret och sedan rullar han in i galopp efter också.
Vi skrittade runt "skrittrundan" då även seppy fick följa med!


Tänkte att jag kunde visa bilder på bombina nu som jag skrev om i mitt tidigare inlägg.
Bilden är på mig och bombina från -09 då jag tränade henne.




jc-sova

nu är det snart dags för gonatt. imorgon blir det upp kl 5 och fixa det sista sen åka mot norrskenets rid&körsällskap för tävling. Klasserna LB/LA.
har ikväll varit på ridhuset och ridit lite, bara mjuka upp han och eftersom han redan var mjuk och trevlig blev det bara ett väldigt lätt pass i låg form i typ 25 minuter. avslutade med att skritta runt hagen med alla tuuuusentals flugor och bremsar!
sen fick han sig en välbehövlig(!!!) dusch och detta är första gången jag har stått och skrubba på han oxå. För de som inte vet så har han varit livrädd för vatten och helt omöjlig att få in i vattenspiltan och duscha överhuvudtaget. men med tålamod och träning följer han snällt med in och idag var han inte spänd alls, duktig ponny! han är lite söt för att står alltid och suger på slangen nu och får i sig vatten hehe.
i allafall åker vi vid halv 8 imorgon kommer säkert vara därför tidigt som vanligt men bättre det än försent!
önska oss lycka till för nu är det dags för sängen minsann. gonatt!
en gammal bild från surf förra året då han fortfarande var väldigt bäbis och hoppade av en "aaaaningens" för tidigt ;)

is: beta hela dagen

Är ju i kåge hos mamma idag eftersom jag ska på stadsfesten senare ikväll också så har inte möjlighet att rida idag. Så han får helt enkelt gå på betat med bombina idag, men det är ju inte helt fel det heller. Nu undrar ni säkert vem bombina är, och det ska jag försöka förklara nu..
Bombina är ett arabsto född 95. Hon är inriden men inte utbildad eftersom hon har dagar då hon inte alls går ha att göra med, hon blir stressad och bara bockar/sparkar och kastar sig tills man faller av. Jag tränade henne i ungefär ett år och det gick jätte bra tills det kom en period då hon bara kastade av mig varje gång jag red. Sista gången hon kastade av mig så vart det akuten för min del med hjärnskakning och upprivet ansikte och några stenar in i höften (bara under skinnet dock). Efter det har jag ridit henne några gånger men jag känner mig inte alls säker på henne så det är inte så taggande att fortsätta då hon även gör så mot alla andra som har provat rida henne också. Så nu för tiden så står hon bara som sällskap åt aktiven. Jag kan lägga upp en bild på henne sen när jag har tillgång till bilderna.
Ha en trevlig kväll!


rip världens bästa.

02072011
idag var det ett år sen jag gjorde de värsta jag någonsin gjort.
ett år sen jag förlorade min bästa och finaste vän.
ett år sen vi sågs.
pocahontas, min första ponny som jag fick 19 juni 2004. världens underbaraste vän som aldrig svek. som jag litade på fullt ut vad det än gällde. som jag visste aldrig skulle svika.
när hon blev halt trodde jag att de "bara" var något tillfälligt. men efter ett flertal besök på kliniken med samma behandlingar för kotledsinflamation gång på gång så började jag tvivla. när veterinären sa att dom inte kunde göra någor mer så sjönk modet. men vi kämpade i över ett år med promenader, ingångsättningsförsök och tömkörning. dagen efter en promenad på 5 minuter kunde hon vara blockhalt.
jag minns så väl en kväll, hon var jätte halt och de tog ungefär en halvtimme att få in henne från hagen och de var kanske 15 meter vi skulle gå.
denna ponny har varit med genom så mycket, jobbiga som glada perioder i livet. hon är en del av mig och när man ser sin andra halva, sin älskade vän lida så mycket och tappa livsgnista mer och mer för varje dag som går är man bara elak som låter de leva igenom dessa plågsamma dagar för att man själv inte vill sakna dem.
men trots att jag intalade mig att det bara var egoistiskt så var det de svåraste beslutet jag någonsin gjort då jag bestämde mig för att låta avsluta hennes dagar.
vi plockade av skorna och hon fick gå på bete 1,5 månader ungefär. fortfarande lika halt, inget hjälpte. hovslagare, veterinär som kollat, klämt och känt samt röngtat, hästkiropraktiker mm kollde, men ingen hittade något.
slutet kom och den 2 juli 2010 började vår promenad mot trapalanda. vi gick en bit mot lägdorna i ett litet skogsbryn där vi beslutat att det ska ske. där jag beslutat att det var bra för henne. en full havre hink som hon älskade samt lååångt grönt gräs. killen som skulle göra det kom, samt mamma och pappa. pappa, som hon var gillade och var väldigt bekant med följde henne hela vägen.
skulle jag kunna ändra på något finns det bara en sak - jag skulle ge henne en stor kram och berättat för henne hur mycket jag älskade hon. jag gav henne inte ens en klapp och det tär på mig varje dag. att jag var så feg och rädd för hennes försvinnande att jag inte ens klappade min andra halva när vi skildes åt, för sista gången.
jag älskar dig pocahontas och saknar dig. har inte gått en enda dag som jag inte tänkt på dig och jag kommer aldrig glömma dig.
rip pocahontas
24 05 1997-02 07 2010
<3

skodd och bara allmänt taggad

hej! kom hem från jobbet för ett tag sen och ligger bara och slöar i väntan på mat.
sam skoddes igår istället för i onsdags då hovslagarn hade glömt bort det, han var verkligen super duktig! han var rätt krånglig förut, skoddes aldrig före han va fem år och de ha tagit sin tid som jag tidigare sagt. idag var första gången som han inte blev stressad eller överdrivet spänd då hovslagarn kom in och sam var trevlig och social med honom. vi började med "problem" benet dvs hf. inga som helst problem, han var lite strulig förut och de gick knappt sko, han kastade sig och var helt vild. nu tänker väl folk vanligtvis att de tycker på känningar i ev knä men jag och mamma böjde honom då och han visade inte minsta reaktion. men de känns endå grymt skönt att han lagt ner, för jag tycker verkligen att han känns superduper fräsch just nu och så grymt arbetsvillig och taggad jämt och de gjorde ju inte saken sämre att han inte hade några problem att skos!
men han tycker det är obehagligt när skorna dras av och blir väldigt "mammig" av sig, men han har vant sig vid hovslagarn, att verkas utan att tjollra samt att sko på nya skor så de kommer säkert.
idag fick jag ääääääääntligen mitt nya bett, ett rakt pelham. han trivs super på det så ska ut en sväng lite senare och se hur det känns! regnet har kommit och det är så gryyyymt skönt. vägarna blir dessutom fina!
på söndag är de tävling på norrskenet rid &körklubb och jag är extremt taggad, hoppas på en lagom fint väder (alltså inte 25+ och stekande sol) och att han går bra!
kanske skriver senare då jag ridit om jag hinner, om inte hörs vi kanske imorgon!
<3


förresten, imorgon är det en sorglig dag kanske berättar sen.
rip världens finaste

is: Mustasch

Har glömt säga tack till Tove som gjorde våran header, Tack så mycket för den!
Jag ska ut och rida nu, det blir en sväng efter "travslingan" en väg en bit bort i byn som är helt awesome att rida på, den är helt i packad sand nästan hela vägen! Den har också en lång backe som är bra att skritta uppför, eller ta en samlad galopp, det är jätte bra för ryggen.
Ikväll blir det stadsfesten dock inte så bra artister som lirar ikväll men det blir säkert roligt endå. Jag ser mer fram emot Mustasch, dom är ju faktiskt rätt bra! Aja nog om detta, skriver kanske ett kort inlägg när jag har ridit om jag hinner! 




en bild från förra veckan när vi var ute i skogen, bokstavligen skogen men
det var faktiskt en vag där förut, men bevisligen så är igenväxt nu.


is: nattinlägg

Har lyckats måla klart en vägg på huset idag (äntligen)!! Har även inrett råttburen med lite kvistar och sådant så dom har något att tugga på. Finfint vart det! Jag kanske inte har nämnt att jag har 2 bus råttor också. Texas och Splinter heter dom. Kan visa bild på dom i slutet av inlägget.
Iallafall så blev det dressyr för aktiven idag, gjorde mycket serpentiner och tempoväxlingar även lite skänkelvikning. Red 45 miuter med skrittrundan inräknad. Ganska lagomt pass för honom eftersom han måste tänka så mycket så blir han fort slut i huvudet.


      splinter

  texas


RSS 2.0