jc - finis

hej. har nu varit ute och ridit. Blev ingen ryckning utan den får bli imorgon istället!
Red med pelhamet idag och det var en peeeerfekt dag för pelham. Han var super fin, lydig, fokuserad på arbetet och lagom helt enkelt.
Galopperade mest, på raksträckor lät jag honom galoppera lite större och i kurvor satt jag mig ned och kortade ihop och böjde igenom honom.

jc - ryckning

hej. nu har jag kommit hem, sov borta inatt.
Idag är planerna att rycka lite man och sen fara ut och rulla lite i galopp.
Men vi hörs senare.
fina kalle

jc - PIGGARE

hej. har varit ute och ridit nu. Sam var pigg. Extremt pigg.
Dum som vanligt tog jag hackamoret, och han vara bara uppe i varv skulle springa,springa och springa.
Men vi överlevde och han fick springa haha.
Imorgon blir det lite samma sak, fast då tar jag pelhamet istället för att ha något att säga till om..
På onsdag ska vi rida för tränare:D Någon ny som heter Eva Holmgren och kommer ifrån piteå. Ska bli spännande.
Kommer ju nu under vintern satsa mer på dressyrträning än hoppningen. För den känner jag inget behov av att nöta med, så kommer inte blir mycket hoppning överhuvudtaget i vinter. Såklart lite gymnastik och lydnads hoppning men inte så mycket på högre höjder hade jag tänkt.
Så han får helt enkelt ett hoppuppehåll :)

ep

hallåhallå!
mår jääte dåligt (kul att skriva om jo tack jag vet..) jag är fortfarande inte återställd efter olyckan,mitt lov började med att nån tog över min facebook regält inte kul på något vis! idioten hade hittat min mail med lösenord bland alla hotmails som blivit hackade och utlagda på interenet tydligen(gått om på nyheterna).
men.. imorse eller mitt på dan då jag och tina följde wille till bussen,skulle vi gå omväg hem för att hon skulle få sig en riktig promenad,Går förbi ett hus där en schäfer ligger på altanen och två män står bredvid jag ser långt iförväg hur hunden bara ligger o siktar in sig på Tina otäckt fortsätter gå men jag kollar ju som mot huset. se hör jag den ena säga typ varsegod åt hunden att gå ut har ingen jävla aning om varför men den där schäfern iallafall rusar fram mot oss och jag försöker håll mig ivägen framför tina o knuffa bort den men kände mig helt schans lös just då hundar är ju inte sekiga om man säger så.. den hoppar på Tina anfaller henne biter o Tina bara skriker jag såg knappt tina har dåligt minne av just det men ägarn iallafall kommer lugnt ja inte sprang han iallafall o jag skrek typ TA BORT HUNDEN DÅ, när han slitit bort hunden sitter Tina och bara skriker i några sekunder efter åt ser jätte rädd ut, och jag känner minst sagt hur rädd jag själv var, trodde på allvar han skulle döda henne. När ägarn efter att ha gått iväg med hunden pratar med mig och hälsar på tina kan jag inte prata (jag bli så ibland då det hänt nånting så kommer jag igång efter ett tag igen) Han säger alltså att -ja han gillar inte andra hundar när dom går förbi här han tycker att det är han revir. Idiot ha han koplad då!!!! men det sa jag ju så klart inte tror jag lyckades få ut att Tina är en glad men osäker hund som det sist hon skulle behöva var att en annan hund anfaller henne! om det blev något skulle jag höra av mig också.
Gick därifrån och tina satt sej när som konstigt och bar kollade mot huset som om hon var i chock och sen gick vi vidare och då kommer det  ja grät för känslan av att schäfern skulle ta död p¨henne fanns fortfarande kvar men jag började samtidigt bli arg på ägaren, funderade flera gånger på att gå tillbaka och skälla ut hanblev arg på mig själv att jag inte klarade av att göra det i stunden.
det finns lag på att man ska ha hundar kopplade med vissa undantag på hur lydig den är(kanske) kan inte det där helt men. Den där hunden var aggressiv och det visste ägaren väl!
vad tycker ni om dom som inte har sina särskillt aggressiva hundar kopplade visst är det förgävligt att nått ska behöva hända?
Tina det finaste i mina ögon min ögonsten   ‹3



en arkiv bild på Tina som valp. ^

vet inte om nån orkar läsa det man skriver för det är ändå aldrig nån som kommeneterar, Men nu har jag iallafall fått skriva av mig det här, hur lite det en hjälpte.. blir leden dirr j tänker på det trodde han skulle döda min Tina. Och ni som läst det här eftersom jag är så dålig på att skriva vet jag inte om man förstår hur hemskt det här var, Tina lever förrästen kanske ni förstår ändå.. när jag kom hem efter att ha varit ute och ätit nu senare på kvällen hon kom fram o hälsade på mig jätte glad, jag klappade hennes huvud skrek hon igen  vi hade inte hittat nått jätte ajaj på henne tidigare han hade bitit henne i nacken o rygghon var blöt där oså inte bodig, men nu var det då jag kände på hennes mjuka finaste öron, hon är svullen i ena örat och har jätte ont:(
Imorgon ska jag vara funktionär hela dagen känns iallafall roligt men jobbigt ska ta med min alvedon burk! senare ska vi och fira min farfar i kalvträsk som fyllde år igår. och tillsist så har jag intag i stallet imorgonikväll.
Dagens höjdpunkt: det var iallafall då mamma longerade jalle!!!!!! i galopp och resten av gångarterna olala haha min mamma är hästrädd eller vad man nu ska säga jag var dessutom i stallet och gjorde klart alla stall sysslorna!
Godnatt!hörs vi snart hoppas jag men inte imorgon då kommer jag ha mer en fullt upp ska ta ut hästarna måndag morgon också så vil komma i säng hyfsat i tid!

jc - ingen uteritt

hej. dags ridpass blev mest skritt. Orkar inte ge mig ut i mörkret så jag for till grannen och red lite på hans gårdsplan som är perfekt "bana".
Blev som sagt mest skritt, böjde igenom och sådär. En del travövergångar oxå. Lite öppna och sluta samt att vi prova lite framdelsvändning med blandade resultat haha. :)
srk första maj, första ute tävlingen för året.

jc - failbilder

nu bjuder jag lite!
"på väg att tippa?"
har väl inga jätte "failbilder" men här är ett par, komiska eller grymt fula :)

jc - uteritt

hej! har ganska nyss kommit hem från ursviken. igår tog vi det lugnt och såg film i bergsbyn hela kvällen.
i dag blir det en uteritt för Sam, ska ut och bara rulla lite i galopp hade jag tänk. Passa på då underlaget tillåter.
Men först ska jag städa lite i mitt rum som ser ut som ett äckligt bombnedslag!
Vi hörs sen.

jc - borta

hej. tänkte bara berätta om att uppdatering blir frånvarande från min sida ikväll (som vanligt).
Åker preeeecis som vanligt iväg tills imorgon.
Så vi hörs mera då!
poccis som föliiis

jc - träningstips, häst & ryttare

ett litet träningstips nu då!
jag tycker det är roligt att variera mycket, ridning med markarbete så som promenad, "nh", tömköra osv.
Något jag brukar göra ibland är att fara ut och jogga med Sam. Dvs att vi båda springer.
Det super bra, tråkigt att springa själv och bara med tanke på hur komiskt det måste se ut så gör det de hela mycket roligare. Sen uppskattar Sam det super mycket.
Vi kör mycket öka/minska dvs lite intervall för oss människor i alla fall.
Rätt bra träning för häst oxå, att bara balansera sig själv, och det är mycket därför jag gör öka/minska. Han måste själv hålla sig i balans för att kunna trava så sakta som jag begär.
Är väl som att vara ute och springa med hund, istället tar man bara pållen istället! :)
Någon annan som brukar göra detta?

men man kanske inte ska fara ut och springa med denna mängden djur;)

jc - prommis med bägge

hej! just kommit in, kände att jag behövde röra lite på mig efter att ha åkt bil typ hela dagen.
Så tog in hästarna och borsta och pysslade lite innan jag klädde dem i reflexer och tog en kort prommis genom byn med dom båda. Jappis växte 1 dm av att få vara ute och se sig lite omkring, han uppskattar det lika mycket varje gång och det är så roligt att se. Han lever länge på det.
Dom är mysiga att gå med bägge två, vardera på varsin sida och det är så nöjda i varandras sällskap.
Vi möter bilar och dom bara traskar på, tack och lov för att jag har trafiksäkra hästar, hade aldrig klarat det annars :)
Så nu är de nöjda och jag har släckt för kvällen. Vägen verkar vara betydligt bättre nu efter lite plusgrader och regn så imorgon ska vi ut och jogga lite hade jag tänkt.
så häääär mycket gillar dom varann ibland :)

jc - hemma

hej. nu har jag kommit hem från härnösand! Det var riktigt trevligt.
Ikväll vilar Sam, är alldeles för slut för att ens ge mig på att göra något mer honom. Ska fixa lite i stallet och sådär och sen bara pyssla med dom då de ska in.

jc - låg uppdatering idag.

hej! nu har jag just fikat lite och ska snart ut och fixa stallet. Hästarna är redan ute!
idag blir jag borta hela dagen. Ska till härnösand nämligen.
Åker kl 7 och kommer hem någon gång ikväll! Denna kortis resa har något med hästar att göra ;)
Men nu är det dags att agera, vi hörs sent ikv eller imorgon!
gammal bild.

jc - hiss

måste säga att jag HISSAR att Kliniken här i Skellefteå ska öppnas igen!
är inte en stammis men på något sätt känns det ju lite "säkrare" att man inte ska behöva åka hela vägen till Umeå ex. för att röntga en häst! Så det är suuuuper tycker jag!
http://norran.se/2011/10/ovrigt/hastklinik-oppnar-i-skelleftea-igen/

jc - ridhuset

först och främst; kul med lite kommentarer på Jappeloup inlägget! Trevligt med lite respons i alla fall :)
ikväll impuls-åkte jag in med Sam till ridhuset. Mest för att glida omkring haha.
Lektionerna var ju inställda så passade på. Så dåliga vägar hemma och han börjar ha så mycket energi så bara låta honom rulla lite hade jag tänkt.
Amanda och Angelina var oxå där och hoppade lite med sin ponnyer, vilket Sam tyckte va lite orättvist.. Men han skötte sig, triggade upp sig lite i skallen men annars så. Travade/galopperade mest runt på en volt och gjorde inte mycket mer än så. Red barbacka och utan skor oxå=bästa kombinationen :)
Sen tog jag två skutt på ett mini räcke på typ 40cm haha eller så, och efter det blev han heeelt avslappnad så det var nog bra :)
Avslutade med att gå med honom, utan att hålla och kolla så att han forfarande håller fokus på mig trots en massa liv och rörelse och det var inga problem! Duktig.
Olivia var oxå där och tog lite kort, så jag hoppas på att få dom så det blir lite nytt här någon gång :)
haha old-times "hoppa 5 meter FÖRE hinder" :)

jc - fina underbara

Jappeloup föddes 1991 och är alltså 21 år.
En vit andalusier korsning.
Jappis gick på ridskolan i ett antal år innan han åkte på en gaffelbandsskada, fick order om att inte gå på mjukt underlag. Så vi köpte honom då mamma var frälst i denna häst.
Allt eftersom tog jag hand om honom mer och mer och började rida. Han var en häst med myyyyyycket(!!) nerver och ville alltid arbeta. Tittig och lite fjollig men inte oövervinnerlig.
Alla våra "fajter" då han mesat sig och vägrat gå fram och gjort sina tvärvändningar och bara travat iväg hemåt. Men då jag väl fick honom att få lite respekt så var det aldrig några problem.
Hans galopp är världens underbaraste. Så mycket tryck och kraft.
Jag vet inte vad denna häst har gjort tidigare i livet, men han måste ha haft det bra.
Han är en riktig sann gentleman som aldrig skulle dra iväg med någon eller göra något dumt. Hur uppe i varv han än är, och hur mycket nerverna ligger utan på kroppen så har han alltid koll på vars man är, så han inte skulle råka skada någon.
Han är grymt bra uppfostrad, förmodligen av en konsekvent och kärleksfull människa.
Att han snart kommer vara borta känns tomt. Såklart.
Men en häst i denna ålder som har haft ett sådant bra liv känns det faktiskt ganska bra för.
Han får sluta sina dagar på stället han bott i flera år, stället där han verkligen har funnit lugnet.
Han börjar ha knöliga luftvägar, har lite ont. Så det är dags.
Han har en busig tid just nu, och det gläjder mig att han ska få sluta sina dagar - GLAD.
Det är kul att se honom springa i hagen i fullt fräs och försöka bocka som han aldrig lärt sig hur man gör.
Men jag är säker på att Jappeloup satt ett spår i alla han mött's hjärtan, för det är sån han är.
Hjärta av guld och full av liv och personlighet!

jc - skolan

hej, wooow detta är mitt första inlägg från telefon:)
sitter på skolan just nu och ha tråkigt. ikväll ska jag ut och tömköra sam hade jag tänkt. för hårt i backen för att rida i annan gångart än skritt så då äre bara att passa på att variera arbetet:) men vi hörs sen:)

jc - tråkigt igen!

Nu har ni slutat kommentera igen!!!! ;/

Nu har jag i alla fall kommit hem och nattat hästarna. Tog in dem vid 8 och stod sen bara och myste och borstade. Jappis som var smutsigare än allt på halsen fick sig en redig borstning samt en massa pälsglans i man och svans!
Trimmade skäggen lite på Sam, även på Jappis samt Jappis öronhår.
De är lite gulliga hästarna, när jag är hos Sam tigger Jappis om uppmärksamhet och viceversa.
Trots att jag försöker dela på den så mycket som möjligt såna här kvällar så är båda lite missnöjda då jag är hos den andre :)
Jappis har fått lite nytt liv, han kommer ju tyvärr snart att tas bort pga sin hälsa och ålder.
Men det känns lugnande och bättre i själen av att se att han verkligen lyser av liv just nu. Busar i hagen och ser allmänt piggare ut. Båda har verkligen lite sisådär nu under päls fällning/sättning.
Jappis brukar ha förmånen att få gå in själv från hagen, dvs jag tar Sam i grimma och Jappis går helt lös. Snäll som han är så hänger han på in i stallet och skulle aldrig få för sig att dra iväg, annanstans än på gården!
Någon som vill veta lite mer om min käre gamle gentleman?


jc - KALLT

nu har jag varit ute med Sam en sväng, barbacka och med hacket. Tänkte ut på en vanligt sväng med alla gångarter men blev bara skritt.
Hatar denna årstid! Antingen ska det va sommar eller vinter och snö! Annars är det bara dåliga vägar som inte går rida på :(
Det var STENHÅRT underlag, i mitten som brukar vara relativt mjuk var fryst så där gick det ju inte heller.
Så vi fick alltså en skritt-tur idag. Jag hade alldeles för lite kläder, bara mjukisbyxor och en tjocktröja och inga vantar så höll på att frysa ihjäl. Så hoppade av och promenerade hem med han istället för att själv hålla lite värme:)
Som vanligt då vi är ute och går, går han lös (alltså inte utan träns/grimma bara att jag inte håller i han) och gullepojken är som vanligt en liten hund. Han kan gå 5-7 meter bakom mig och stanna och filosofera tills han upptäcker hur långt jag kommit och skyndar då ikapp!
Kommer bli mycket promenader och tömkörning framöver eftersom vägarna är som dom är, men det är ju nyttigt det oxå!
Nu ska jag till Ersmark så vi hörs kanske ikväll!

jc - inget att säga.

hej! igår red jag inte så hade ingenting att säga.
Ska alldeles strax ut i stallet för att mocka och sen fara ut och rida.
Som ni kanske märkt så vilar Sam ganska mycket nu för tiden, han har en liten "återhämtnings-period" just nu. Perfekt då han börjat fälla/sätta päls som kan vara lite jobbigt för dem.
Efter att ha presterat så grymt som han har gjort i sommar och tävlat 10 tävlingar (tror det är någon mer men minst 10) sen 1 maj (i år) varav 5 stycken två dagars meeting så förtjänar han det. 
Framför allt eftersom vi inte har "något att se frammemot" alltså ingen mer tävling i år.
Så vi är mest ute och lallar på och busar i skogen utan några egentliga krav. Och det kommer vi nog göra i iaf 1-2 veckor till. Ridningen kommer trappas upp mer och mer nu, men fortfarande ska vi göra väldigt simpla saker och inte tänka så mycket på prestation och utförande. Utan nu ska vi helt enkelt HA KUL!
Brukar ni göra så någon gång med era hästar, att bara släppa allt vad heter öppna, skänkelvikning, lydnad osv?

ett grymt tävlingsår är allt jag kan säga!

ep - skola - royal

slutade för en stund sen men är fortfarande kvar på skolan, väntar på fridaL, vi ska gå till royal efter skolan!
hoppas hon slutar snart.. så vi hinner med 25över bussen till stan.
 På royal blir det nog att kolla om en ny hjälm iallafall,Det är många som har förbjudi me för att använda min gamla.. vet inte men tror det blir en likadan. Hade en john witaker-by charles owen. Och var som nöjd med den.
Annars så inga planer på vad jag ska kolla efter men finns allt grejer att kolla på som man gärna skulle vilja ha,schabrak, nya ridbyxor tex.

Fridas nya häst kommer ju någon dag i veckan så hon har nog oxå och säkert fler välbehövliga nya grejer att inhandla!



Bild på nästan alla SRKs ponnyryttare i lagdressyren,


jc - piggggggg

nu har jag varit ute en sväng med Sam. Han var suuuuuuper laddad.
Planen var att fara ut och jogga honom lite, sagt och gjort. Han var spänd som en fjäder och lyssnade väl inte super bra;)
På vägen hem galopperade jag lite i stället och helt plötsligt blev han super lugn, slappnade av och var lyhörd haha.
Men han kändes då fräsch och det är ju bra. Och som sagt, väldigt pigg och glad :)
bild från gammal Erica-träning

jc - godmorgon igen.

hej, nu har jag vaknat igen! skönt.
har ju fikat lite och ska strax gå ut i stallet och plocka in Sam för att fara ut en sväng i skogen!
vi hörs efter det.

jc - söndag

hej! jag är uppe tidigt idag.. klev upp kl 6 och gick ut i stallet.
Normalt brukar pappa släppa ut dom men i och med att Sam var lindad ville jag kolla honom och plocka av dom. Idag hade han ingen värme var pigg och svullnaden var nästan obefintlig.
Så idag blir det förhoppningsvis en tur i skogen !
Har mockat och gjort klart i stallet och nu ska jag gå och sova igen!
Hörs senare under dagen.
finaste

jc - inte bra

ingen ridning idag. Då jag var ute och gav hästarna mat någon gång då jag kommit hem så verkade Sam lite hängig. Tog in dom kring 6 och borstade lite och la på ett hals-fleece täcke. Han verkade stel och som sagt, hängig. När pappa släppte ut dom i morse var det tydligen klart ute. Men sen kom snö och han har förmodligen stått och spänt sig och frysit hela dagen.
När jag gick ut senare vid halv 9 var han även ganska varm höger fram samt svullen, och varm bägge bak. Inte lika mycket som hf men endå.
Lindande benen på honom då.
Skulle byta täcke och lägga på ett thermotäcke för natten och då hade han fortfarande inte torkat helt uppe på bakdelen och var fortfarande lite kall, inte bra alls.
Imorgon blir det upp tidigt för att kolla honom, ta av lindor och täcka dom båda.
Hoppas det bara är något tillfälligt i alla fall!

jc - 30& dagens

30. Mitt mål med ridning
Jag har inget mål att blir bäst, tänker inte att "jag ska bli en riktigt världsryttare" eller liknande för jag vet att det är orimliga mål.
Jag vill HA KUL, utvecklas och förhoppningsvis hoppa stora klasser. För det är hoppningen jag vill göra.
Men som sagt, först och främst så vill jag utveckla mig själv, bli bättre på att rida och även förstärka den teoretiska delen.
Dagens godaste: Snuse
Dagens telefonsamtal: Inget alls, gårdagens var däremot roligt!
Dagens känsla: sliten
Dagens saknad: gamla tiders
Dagens dummaste: att det är snö på backen och jag har inga vinterdäck:(
Dagens cravings:
Dagens snyggaste: Sampi
Dagens jobbiga: De där med vinterdäcken..
Dagens favorit: Finaste hästarna
Dagens inköp: Inget idag, än i alla fall.
Dagens roligaste: Nya telefonen, en Xperia mini pro
Dagens humör: neutralt..
Dagens skada: ingen direkt.
Dagens väder: kyligt och lite snö känsla.
Dagens låt: ingen.


jc - nytt

hej! igår blev ingen uppdatering då jag inte hann. Sista dagen på praktiken igår, lite sorgligt faktiskt då jag trivdes som fisken i vattnet där!
Sam vilade och jag kastade i mig mat då jag kom hem, sprang ut och mockade, sprang igenom duschen och for sedan ut. Kom hem för kanske 1-2 timmar sen och såg att det LÅG SNÖ på backen här hemma.
Dags att byta till vinterskor strax???
Har planerat att fara ut i skogen en sväng idag. Får se lite hur det ser ut på backen senare. Vill inte riskera några halkningar. Men någonting ska vi nog kunna hitta på:)
Annars kanske jag åker in en sväng till ridhuset och rider lite där istället.
snart ser det nog ut såhär igen ;)

ep

Idag har jag vart i stallet så tänkte jag måste stänga på datorn och skriva nått litet iallafall!
Har vart på skolan mån-tis-ons men bara 2 till tre timmar.. sen har mitt huvud tagit död på mig och jag har inte haft nån ork alls när jag kommit hem bara grina haha typ.. nä int ens det jag har sovit fram till middagen och vissa dagar fått middag på sängen för jag inte fått mig upp och andra släpat mig till köket oftast är jag ju lite piggare då då jag har vilat så länge men det är sjukt hur fort det tar på huvudet,bara man ansträngt huvudet en stund eller vart i starkt ljus(eller normalt)jag vet inte,skolans lampor är då riktigt jobbiga,solglasögon på! det hjälper faktiskt  lite, jag får inte ens gjort nånting då jag är där,känns inte bra man hamnar ju efter så mycket "/
Hade aldrig trott kvällen jag föll av att hjärnskakningen skulle bli så kraftig eller alltså jobbbbbi. A nä jag är jätte less på att må så hära nu  det tråkiga är ju att huvudvärken och väldigt dåligt med ork oso kan hålla i sig länge..
var och fixade till nacken i onsdags hos rolf det var nå koter som hade farit som oftast far när man slår huvudet så.hatar det! ska dit på måndag igen för att se så dom inte hoppat tillbaka i fel läge även lite andra fel i ryggen fick han fixa som i vanliga fall brukar ligga fel då jag är där :(

I stallet hanns det inte så värst mycket bara lite stallprat emmaB och sandraS var där, och sen så efter jag hade mockat gjort mat oså såhann jag inte till det mäst efterlängtade myspys med jalleskrutt men jag har det sparat till imorgon istället är även väldigt sugen på att prova rida.. vet inte om det är jätte smart Jalle är nämligen dunder pigg och skulle nog fantisera ihop många hemskheter.. har ju som sagt ingen ork men en stund kanske och inte i skogen utan typ på gården ;) ja jag är väldigt ridsugen vart och hur mycket min kropp än orkar men det återstår att se tilll imorgon.

Längtar iallafall jätte mycket till stallet även fast jag nyligen kom hem.
nä nu ska jag ladda ner chihuahuan från beverly hills! såg tvåan på tv i¨går tyckte den var jätte bra! Ni andra får väl tycka vad ni vill om det, hörs kanske imorgon, om jag inte bara sover efter att vart i stallet,det låter kanske slött men min kroppp är så pass påverkad av allt med hjärnskakningskiten så ja nä men vi hörs snart iallafalll! ska prova skriva påminnelse om det att starta datorn mm. på mobilen ;)



Fina jeltsin

jc - 90 min

hej, var ut och bara skrittade Sam idag i 90 minuter. Han gick på bra och verkade uppskatta en mysig sväng i becksvarta skogen på långa tyglar!
Kan väl roas av en dagens:
Dagens godaste: Coca Cola
Dagens telefonsamtal: IDA
Dagens känsla: less
Dagens saknad: Poccis
Dagens dummaste: Hästarna då de inte ville in:)
Dagens cravings: ????
Dagens snyggaste:
Dagens jobbiga: att vara trött..
Dagens favorit: Sam
Dagens inköp: Inte köpt något idag faktiskt
Dagens roligaste: Praktiken
Dagens humör: Trött
Dagens skada: Lite ont i ryggen & nacken men det är väl som vanligt
Dagens väder: Soligt och höst.
Dagens låt: Ingen alls.
Har inte mycket mer att säga tyvärr.
Så vi hörs.

jc - ut i skogen

som rubriken lyder: idag ska vi ut i skogen! Blir en lugnare uteritt med mycket skritt och lite jogging.
Imorgon ska jag försöka hinna göra något men ska iväg rätt tidigt och kommer inte hem föräns på lördagen.
Men jag känner faktiskt inte panik just nu vad de gäller att sitta och rida varje dag. Om han vilat en dag känner jag världens pepp dagen efter, och han ska ju faktiskt få en liten lugnare period nu ett tag innan vi kör igång med hårdträningen igen.
Tävlingarna är slut så det förtjänar han!
Men vi hörs efter passet!

jc - dålig uppdatering - ingen hästdag

hej! som sagt, värdelös uppdatering idag.
efter praktiken drog jag och en kompis till stan och jag köpte en jacka - äntligen.
vi käkade på frasses och sen susade vi hem till mig. Mockade stallet och sen susade vi vidare till ersmark och kikade lite på lektionerna.
Kom hem och hästarna fick komma in, fixade med lite hö och borstade lite på dom och sådär!
hade inte något roligare än så att säga.

jc - will never forget my heart

You are and always will be the best in the whole damn world

jc - hemma

hej. nu har jag kommit hem från ersmark, gick helt okej.
började med att skritta fram och rida öppna halva långsidan och sluta den andra halvan. Det gick super bra och han börjar verkligen fatta de där nu :)
Övergick till att göra lite samma sak i traven men då bara en långsida. Sluta gör han klockrent trots att det brukar vara lite svårare :)
Galopperade över bommar, hade lagt ut klockan på volt men red bara två bommar i taget. Blev lite för tufft för honom annars. Men överlag skötte han sig. Bet tag i högern ibland då det blev för jobbigt men slutade med att jag fick igenom honom helt okej.
Avslutade med att bara lägga ner honom på volt och det gick som alltid (haha) super.
Sen fick han sig en dusch och vi avslutade med att leka lite i ridhuset. "Följa-John" och det är han ju klockren på! Han tycker det är super roligt. Och trots att vi inte gör det ofta så är han klockren varje gång då vi väl gör det!
Nu står de inne en stund så Sam får torka, vill inte lägga på ett regntäcke då han är blöt eftersom det bara blir instängd. Så det får gå ut efter maten.
Min kväll kommer troligen att sluta i Ersmark igen, åker dit och hänger med mamma och kikar på lite lektioner!
gammal bild..

jc - ersmark

hej! just kommit hem från skolan och ska slänga på mig ridkläder sen drar jag med Sam till ridhuset och rider ett dressyr/markarbetespass.
Vi hörs sen!

jc - svar på fråga

Anonym om jc - lite tråkigt:
Går Sam på rundbal annars? :)

Nej han går inte på rundbal, hade tänkt det förra vintern men blev inte så. Vilket inte gjorde något eftersom han höll sig i hull då jag ökade mängden :)
Anledningen till att inte ha rundbal är mestadels för att Sam förmodligen kommer att bli klot-rund. Vilket inte är hälsosamt (för någon egentligen) i och med att han tränas rätt hårt och blir mycket slitage på benen. :)

Så därför tycker jag de där näten verkar super bra att hänga upp mellan två träd:D
Kanske oxå slipper massa trasiga täcken om de ha något att pyssla med hela dagarna...

jc - lite tråkigt

hej! ska strax äta så blir ett snabb inlägg.
Blev lite besviken nyss.. Trodde vi skulle få oss en sista tävling men icke.
Jaja, idag ska jag och Sam ut i skogen (som vanligast haha) och antingen blir det bara ut och jogga eller en vanligt ridtur.
Tycker han tappat lite i kroppen så dags att öka på höet! Så han får upp hullet lite. Det är ju typiskt han när det börjar bli vinter men ska funderar på att köpa ett SMHN nät från http://caisasshop.se/.
De ska tydligen rymma ungefär 40 kg hö och är ju perfekt på vintern. De kan stå och pilla med de hela dagarna, och i och med att maskorna är rätt små får de inte i sig hur mycket som helst. För då blir nog Sam klotrund haha.
Men mat nu sen ska jag ut och rida, hörs senare!
lillkissen & Jajja i sina yngre dagar! lite charmigt?

jc - helu

hej. nu ska vi se om jag tar mig tillbaka efter helgens frånvaro.
Den har innehållit lite häst så därför har jag låtit bloggen vila från min sida.
Idag var jag ute med Sam i skogen och bara rullade i galopp, han var super fin. Hade sin underbara "storhäst"- galopp. Så det var super trevligt. Hade pelhamet, enda gånger jag kan använda det nu är då jag ska just ut och enbart galoppera. Han lägger sig super trevligt i handen och blir lång och låg. Samt super fokuserad på vad vi ska göra.
Så det var kul :)
Nu är det såhär - jag funderar på att starta mig en egen blogg. Det här med att vara tre stycken på en blogg tyckte jag var en kul idé till en början. Men inte längre då jag känner att jag uppdaterar mest. Ida försöker ju ibland och när det väl kommer inlägg så är det ju ett antal. Emma visar sig nästan aldrig.
Så min fråga, någon snäll söt människa som vill göra en fin design till mig?
Och Ida&Emma sorry för att jag inte sagt något till er utan ni kommer få reda på det via detta inlägg men ni förstår nog!

is- done

nu är det så här att jag skriver här så ofta jag kan, jag tar av min skoltid för att kunna göra det här. men det är astråkigt att skriva när ni aldrig har något att komma med / tycka till om. så blir det inte mist  5 kommentarer här så är det sista inlägget jag gör.
nu vart det här nästan likadant som jennifers tidigare inlägg men det är ju faktiskt riktigt tråkigt att skriva när man vet att det finns en hel del läsare men ingen som kommenterar. aja nu är det upp till er.


jc - inga förslag

hej :)
happ inga förslag på vad ni vill läsa om så jag avslutar detta inlägg NU med ha en trevlig kväll hejdå.

jc - dagens pass

hej.
idag blev det ut en sväng i skogen med Sam, barbacka &hacket:)
Han hade ingen värme bak idag så han hade förmodligen bara varit lite klantig och slagit på sig lite haha.
Så vi var ute 40 minuter ungefär, mycket skritt samt lite trav och några galopper. Känns att ponnyn vilat några dagar/tagit det lugnt.
Tackar att jag ridit så mycket barbacka och faktiskt har ganska god balans (faktiskt nästan bättre än med sadel tror jag haha) eftersom han alltid spänner sig en del och ser spöken när mörkret börjar komma.
Men det kommer bli bättre inom sin tid!
Imorgon ska han få vila, jag ska ut och eftersom jag inte är hemma förän halv 5-5 så hinner jag inte rida. Ska upp 5 imorgon för att hinna stallet på morgonen och då räcker det ju bara med att gå ut i hagen och pussa lite på dem båda imorgon då jag kommer hem.
Vilket innebär dålig uppdatering från min sida (från de andras med.... som vanligt?)
men ska försöka hinna slänga in ett inlägg i alla fall.
Finns det något speciellt ni vill läsa om? Något speciellt ni vill se?
Annars  är det svårt att skriva något dagar som imorgon, då jag inte rider eller så.
älskar denna bild.

jc - morgon

godmorgon. Nu drar jag till praktiken på några minuter.
Idag ska jag kika lite på Sam och se hur han ser ut om det fortfarande finns någon värme. Om det gör det så blir det ut och skritta, om inte så ska vi ut och jogga lite.
Så vi får se hur det blir.
vi hörs sen!

jc - skritt & telefonsamtal!

hej! ikväll var vi bara ute på en skrittsväng. Han var lite varm vänster bak så jag gissar att han lyckats slå på sig i hagen. För tydligen var han lite vild i morse då pappa släppte (lyx) ut dom:)
Han är ju lite klumpig lilla killen :)
Men kylde lite och masserade in lite kylbalsam och for ut och skrittade i 20-30 min på en mycket glad och nöjd ponny.
Sams första kväll i hemmis.
Något kul hände då jag duschade, telefonen ringde och det var ett skumt nummer så jag svarade lite drygt "halllåååå?" och då var det en från Sundsvall som ringde på Sams annons. Hon var super trevlig och ville veta lite oss, framför allt om Sam såklart. Men hon tackade sen för sig och sa att hon skulle höra av sig.
Tror bestämt jag måste lära mig att presentera mig då okända nummer ringer. För det känns ju inte så trevligt som nu att jag svarar jätte feeeeet dryg haha.
Fast nu fick jag inte samma klump i magen som förra gången. Har lite mer fått in den där känslan att han ska ju faktiskt säljas och jag har vant mig väl med tanken så det känns faktiskt bra :)

jc - hejhopp!

hej! just kommit hem från praktiken och ska äta snart.
Idag har jag varit i piteå nästan hela dan på ute jobb, helt okej :)
ikväll ska Sam ut och joggas lite! Tror han kommer tycka de bli skönt att röra på sig lite!
Uppdaterar sen för nu är det mat :)

is- forsnäs

dagens ridpass blir då som sagt jogging runt forsnäs, det blir jag & aktiven, amanda & galliano och mikaela & penny.
inte så mycket att säga om det men mikaela ska iallafall prova min sadel på penny eftersom hennes inte ligger så bra. får hoppas att den ligger så pass bra att hon kan rida i den några enstaka gånger iallafall!

funderar fortfarande på det här med klippning av aktiven men vet verkligen inte hur jag ska göra, någon som har nåt tips om någon bra klippning?

nu ska jag försöka fokusera lite på skolarbetet en stund, hörs senare!


is- när vi ändå är inne på sadlar

jag tror att aktivens sadel inte är bra för mig. senast jag red i en sadel som inte passade mig så fick jag problem med svanskotan, och jag har börjat få känningar i den igen nu i veckan. hade tänkt försöka få hit någon sadelutprovare för att prova ut en dressyrsadel och kolla vad hon säger om min hoppsadel. tänkte dock inte göra det så snart som det verkar måsta bli. hade ju som sagt problem med svanskotan för ca 2 år sedan, och det vart så pass dåligt så jag var tvungen att sitta på en sittring, väldigt "charmigt".. vill inte alls att det ska bli så igen så det blir nog att plocka hit någon snarast.
hoppas verkligen att min hoppsadel ligger bra på honom med ett smalare koppjärn. den är ju så underbar att rida i. jag rekomenderar verkligen den sadeln (thorowgood T6 showjumper) framtagen i samarbeta med robert whitaker till er med hästar med rak rygg och låg manke, passar utmärkt på alla våra araber, passade även på en irländare.




jc - varför inte kika om man skulle råka befinna sig där nere?


jc - vila

blev en vila idag oxå. Åkte i stället till ridhuset och kikade på lite lektioner och hängde med mamma.
Imorgon ska vi ut och skritta/jogga lite. Se hur han känns.
Har även börjat fundera på att kanske försöka få en plats i hoppspec.. fast utan Sam, och i storhäst. Få in lite storhäst - känsla innan det blir dags att börja. Är ju så extremt ovan vid stor häst och suttit på ponny jämt. Så vi får väl se vad som händer haha :)

is- löshoppning

idag vart det ingen dressyr utan löshoppning, han var tok duktig! han går på ganska så långt avstånd men det är ju för att han blir lång i galoppen eftersom den inte är så stark än, han går på ca 7m. till en början var han lite obrydd och hoppade lite slarvigt men då vi hade höjt upp till 70 så började han hoppa ordentligt. han kom jätte fint in och tog hindren som en dans på rosor. det högsta han hoppade var 95cm som nu är hans nya rekord. duktig kille!
 
imorgon blir det en jogging runda runt risnäs, ca 4 kilomerer. ska försöka skriva mer om det imorgon. fortsätt kommentera så hörs vi sen.


arkivbild, löshoppning från i sommar

jc - jappeloup

fin, fina killen!

jc - igår, idag &resten av veckan

hej. igår fick Sam bara ta det lugnt och vila. På söndagskvällen då vi kom hem vid 21 så fick dom ju gå ute en stund och det uppskattades, hästarna hälsade och pussade på varann lite innan Sam letade åt smutsigaste stället att rulla sig på och sen stod de och kliade varann tills det var dags att gå in.
Men som sagt vila igår. Idag ska vi bara ut på en prommis/skritt-tur och röra på ev. stelnader. Sam brukar dock varken vara trött eller stel efter meetings men skönt för honom att få gå ute i hagen och bara vara häst.
Resten av veckan blir lugn för honom. Ut idag, vila imorgon. Jogga på torsdag och sen får vi se om det blir vila eller uteritt fredag. Får se hur tiden räcker till.
Till helgen kör vi igång som vanligt igen.
pocahontas

jc - 8-9 oktober

Hej! Tänkte berätta lite mera utförligt om tävlingarna som var i helgen! Resultaten har ni fått men skriver dem igen för min egen skull.
Kan snabbt dra lite grann om min fail - första gången jag glömmer någonting så glömmer jag något jätte viktigt!!! Men folket på anläggningen var suuuuuper trevliga och sprang runt och letade bett som jag fick låna osv osv! Men fanns inget i rätt längd av det jag behövde.
SÅ då var det bara att gå och köpa ett par tyglar och rida med last/promenad tränset=ingen nosgrimma och ett riktigt tjockt tränsbett! Han var inte rolig att rida/hoppa fram till någon klass. Jag hade inget att säga till om och fick mest använda väggen för stopp. Men på banan var han grym, kändes som om han "vågade" ta för sig mer, tog aldrig ner skallen och bara fick lite mer frihet vilket verkade bra för han!
Lördagens LC, 0/0 fel
Dagens första klass, en 80 vilket han inte gått på hur länge som helst så lät honom mest bara få vara och köra sitt rejs. Nollade utan problem grunden och gasade i omhoppningen. Han KAN ju faktiskt svänga lite min fina ponny. Dubbelnolla och tyvärr(!!!) första utanför placering. Jätte många som aldrig dök upp för egentligen skulle det var 6 placerade men drogs alltså ned till 5. Men han var sjukt fin i alla falll.

Lördagens LB, 0/4 fel
Han var super fin i grunden och nu var även en kombination med samt en mur. Kom lite när in på kombinationen så det blev långt men han svarade super på framåtdrivande och det var inga problem. Han kikade inte på något. I omhoppningen så gasade jag lite grann, hade sett vilka svängar de ledande gjort så satsade inte så mycket. För deras svängar är han inte redo för än haha. Men han blev lite flack på näst sista räcket men är super nöjd endå!
Söndagens LB+5, 0 fel
Här gick han alltså som ungponny. De var lite mer grindar och små saker som hästarna kan kika på nu men han var inte speciellt tittig på något. Tog för sig super och banan var inga problem alls för honom! Va i båda A&B-hinder i kombinationen men jag satsar ju alltid på att det hellre få bli flackt än att det ska bli långt och knöligt för honom. Men som sagt 0 fel och rosett.

Söndagens LA, 4 fel
Svåraste banan för dagen (såklart), hör från framridningen typ "vänta", "din andra vägring" och lite sånt. Det var 3:an som var en av de svåraste på banan. Ni får se på filmen sen då jag laddat upp det. Jag gjorde en fuling och travade nästan genom svängen och la sen ett sjuhelsike tryck i han och då var det inga problem alls. Sen hade vi lite för mycket fart efter och det var en riktigt knölig sväng till 4:an som jag tyvärr slarvade på och inte rätade ut ordentligt. Ett räcke vi hoppade snett och han blev lite flack.
Resten av banan flöt bara på och jag var så nöjd. Om vi varit i avd A hade vi kommit 3:a!!!
Denna helg var vår sista tävlingshelg. Sista riktiga tävling. Och jag vet inte, men ni kanske kan förstå hur grymt nöjd jag är? Vilket jävla ponny jag har. Tekniska banor är inga problem så länge jag inte klantar mig, Sam har blivit så jäkla fin. 2 nedslag på en helg är ingenting. Och ena var heeeelt och hållet mitt fel.
Och det förändringen som Sam har gått igenom, förut tog han sig inte igenom en 70 cm bana.
En ponny för framtiden.
Och vi kunde inte ha fått ett bättre avslut.
lasttränset som sagt. Men inte helt fel att få ett par nya lädertyglar från jacson för en billig slant!

jc - rätt svar

rätt svar på att gissa vad jag hade glömt ta med mig till tävlingen var TRÄNS och Amanda gissade rätt först, fast det fanns ingen länk.
och då är ju frågan hur det gick haha.
6 kommentarer fick jag igår. 7 om man räknar med två som var likadana. Men det gör jag såklart inte.
Egentligen hade jag väl ingen lust att skriva förän jag fått mina 7 kommentarer men har lite andra kommenterade inlägg och ni försöker ju faktiskt så då gör jag det med!
Snart kommer mer info upp om tävlingshelgen & hur det gick med det glömda tränset!

is- duktiga läsare

nu börjar det likna något, fortsätt kommentera som ni har gjort nu på jennifers senaste, SÅ mycket roligare att skriva när man faktiskt får respons för det man gör!

igår vart det att låta hästarna bara busa på ridplanen, dom galopperade, bockade och busade som tokar. dock så lyckades aktiven balltrampa sig höger fram så det blev att lägga galoppbandage med jodopax när vi kom tillbaka. hoppas bara det inte blir någon hälta eller liknande av det där.. det vart kanske 5mm djupt och 2cm brett.
har någon läsare någon kunskap om balltramp? isåfall vill jag höra vad ni tror..


epepepepep

skäms typ när jag skriber det här inlägget, nä men nu minns inte jag senast jag skrev men vet att det har vart lite saker..

Jalle har fått tänderna raspade.  han hade en vargtand som typ gått av eller svårt att beskriva,men den låg inte där bettet ligger och han har inte varit störd av den så inge allvarligt,och det är nästan bara på unghästar som dom opererar ut dom på. sen så hade han gles mellan dom bakretänderna som det blir foderpackning i när det fastnar och blir kvar och då kan det bli inflamerat (typ?) ja iallafall ska jag spola jalles munn med slang lite då å då. Och det kam ju vara ett allmänt bra tips till er andra att spola munnen på eera hästar ni som inte redan gör det och vänj dom vid det.

Några dagar efter det så trampar sig Jalle i hagen då han busat med sina hage kompisar.han haltade.. vänster framhov var som utsatt såg inte alls mysigt ut men det var inte så mjukt så vi höll det rent och lindade hoven för att hålla bort smuts från det. Han var varm men ingen feber dagarna efter och inte svullen. Veckorna går fort  och den  veckan så kände jag faktiskt ingen blogg lust.Sorry

Förra måndagen var jag och EmmaB ute och skrittade. Slutade halv okej HELtaskigt. och den kvällen blev jag inlagd på barn avd. skellefteå lasarett.Suck! Jalle blev räddsnurrade om jag red barbacka med långa tyglar o hängde typ på sidan då han skena iväg i galopp när jag inte klarade hålla mig kvar längre och slog i backen landade på svanskotan/korsryggen och bakhuvudet. När jag öppnade ögonen efter det mådde jag illa kunde inte ställa mig upp det bara svartnade och snurra. Mamma skjutsade mig till akuten där det förvånadsvärt gick väldigt fortfick smärtstillande vilket då är morfin oftast iallafall då man ligger på sjukhuset alltså.. röntgade höften. inget brutet utan bara regält med inre blödningar så hade ju väldigt ont och doktorn sa att det hade inte spelat någon roll dom som får en spricka eller så har lika ont som dom som får en sån regäl smäll som jag och det behandlas på samma sätt. kunde inte gå eller röra mig där ett tag.

när jag på måndag natt äntligen fick komma till mitgt rum var klockan kring två var jag jätte hungrig pga hjärnskakningen så fick jag inte äta något föränn nästa morgon. minns då dom tvinga mig att gå o kissa innan jag skulle sova dom skjutsa mig tilll toadörren jag gick in själv  o stängde dörren hann bara tänka på vart toan var så slog de till nå jävulst såg  inentin allt bara snurra mådde hur illa som helst öpnna dörren och hängde på mamma o bara grät kan inte minnas att jag mått så dåligt tidigare.
fortsatte väl så även nästa dag men jag fick mycket smärtstillande medicin och morfin så jag var ju typ drogad tiden på sjukan väl där kändes en kvart som två timmar och dagarna hade jag  inte koll på så när fredag kom hade jag fortfarande typ onsdag,Fredag blev jag iallafall  utskriven!yeyyTror det var  tisdagen dom röngtade huvudet/nacken på mig också. kraftig hjärnskakning visste vi ju redan men jag kunde inte lyfta huvudet själv så dom var tvungen kolla men det var bara muskulärt även det .Hela min kropp är som sagt mer eller mindre mörbultad.även den dagen kom bron min med stor  godis påse och wille kom efterskolan och höll mig sällakap på kvällarna vi såg en film ibland men då var jag tvungen att vila ögonen o huvudet ibland och kände mig som nybörjare på läsa igen hade svårt att koncentrera mig på både hinna läsa texten och se vad som hände ;) I helgen har wille tagit hand om mig  har inte gjort så mycket jag vilar ju mäst och äter och kan se lite film men eftersom jag blir så snurrig o svimmfärdig så har vart mycket i sängen även då jag gjort annat.
Nu fortsätter jag ju ta smärtstillande hemma och annan medicin som är jätte äckliga bläääää!

ja suger på att skriva texter hoppar hit eller dit.men de är iallafall om vad som hänt mig!
får inte göra något fysiskt eller physiskt på två veckor efter det ska jag se hur det känns och gå försiktit frammåt med att anstränga hjärnat o kroppen typ. lika sakta  som jag tycker jag själv blir bäyttre typ.. tycker inte det förbättras mycket från dag till dag!
Har ni nå frågor något ni inte fattad eller så så fråga gärna så svarar jag.
Tex. sitter gör jag ju mer och mer och går bättre o bättre men har en tjock mjuk kudde o sitter på ;P

Mina goa hästvänner i bergsbyn tar hand om Jalle och idag då Veterinären var och kollade emmas carl så  kollad han även på jalles sår han tyckte det såg bra ut eller bra det läktefint och han var inte varm eller halt längre så dom ska börja sätta igång honom nu mer o mer. han sa även att det fanns ett  foder jag kunde köpa så hoven skulle växa ut bra. Emma trodde det hette hoffmaster någon som har använt eller provat det? själv vet jag ingenting  om det just nu men ska be mina föräldrar köpa och köra foder till bergsbyn imorgon.

Nicostina ett varmblod jag hade på foder före jalle någon som vill veta mer om min och hennes tid i ett senare inlägg?


Nä nu ringer klockan för smärtispiller som en av sjkusköterskorna hade sakt! vi hörs! <3

jc - lägger ner

minst 7 kommenter på detta inlägg annars är detta mitt sista inlägg
& jag slutar blogga.


is- längtar

måste bara inleda detta inlägg med att ni läsare är väldigt tråkiga/fega, är det så farligt att skriva kommentarer? eller är ni bara tråkiga och inte orkar kommentera? bättring från eran del nu va!

iallafall så är jag rätt less på skolan för dagen.. ingen koll på vilka grupper man är i så jag och amanda har sprungit fram och tillbaka mellan alla salar för att få veta vars man ska vara. nu äntligen har vi fått veta att resten av dagen ska vi ha datakunskap..
när skolan är slut så blir det byta om och he sig ut i stallet, ska prova ett nytt bett på aktiven idag, pessoa med delta på första och andra ringen fick jag som tips. i hoppningen funkar han inte alls på pelham för det blir för starkt, han behöver ha ett stöd i tyglarna mot för att ens hoppa. har hoppat honom på vanligt 3delat men det funkar inte4 längre då han har blivit så pigg i galoppen nu när han vet precis vad galopp innebär, så ska börja med att prova pessoa och om det inte funkar så får jag söka vidare efter något annat tänkbart.
dagens träningspass vet jag inte vad det blir, kanske blir longering får se. Blir nog att prova alla nya reflexer jag har köpt och prova ett schabrak och luva som jag eventuellt ska köpa av amanda!



jc - grymt avslut

hej. nu är jag hemma efter helgens tävlingar! Det har gått super. Skriver kort nu bara resultaten och berätta mer imorgon men har varit grymt i alla fall!
Lördag
LC 0/0 fel, första utanför placering
LB 0/4 fel
Söndag (avd B hela dagen)
LB+5 0 fel &rosett!
LA 4 fel - meeeeen(!!!) om han gått som avd A hade vi kommit 3:a. Endast en felfri av c-ponnyerna.
pigg&glad i lördags..

FÖRRESTEN! Glömde för första gången i mitt liv av packa en grej till tävlingen. En väääääldigt viktigt grej kan jag ju säga. Svårt att hoppa utan haha. GISSA VAD?
Och nu hoppas jag på någon kommentar i alla fall, inte ett enda lycka till och det är så pass som läser.. Annars lägger jag nog av !
Ni får veta mer imorgon gonatt!


jc - ett lycka till kanske?

godmorgon! Nu har jag just fikat lite och ska snart gå ut. Mocka stallet, packa det sista och in med allt i bilen sen plocka in hästarna spola ben på båda och börja gör Sam redo!
Vi åker vid 11 men kommer inte uppdatera något mer. Vi hörs på Söndagkväll eller måndag för resultat.

Vad sägs som Ett lycka till?


is- finaste

idag vart det att jogga slingan 2 varv med aktiven, efter det så stod våra hinder kvar på ridplan sen vi hoppade. så det blev att vi hoppade ett räcke i galopp i båda varven och gud så fin han var, aldrig hoppat så klockrent i galopp någon gång förut, perfekt avstånd och hoppade upp sig jätte bra, jag blir så stolt över min lilla bebis aktiven!
ímorgon blir det nog dressyr och en ordentlig dusch efter det, han är ju som sagt mer grå än mörkbrun som han borde vara. funderar även på att raka honom snart, fast vet inte om jag ska.. håller på att fundera på det där fortfarande.

ÄR DET INGEN SOM VÅGAR GISSA PÅ MIN AWESOME NYHET?
gissar ni inte så får ni faktiskt inte veta mohaha!


jc - 29. Någon jag skulle riskera livet för

29. Någon jag skulle riskera livet för
tjaa... jag skulle nog inte "medvetet" riskera livet direkt, men om man säger en olycka - vänner, familj eller hästarna kanske är inblandade, så skulle man nog under stundens hetta kanske göra dumdristiga saker som kan vara fara för ens eget liv. Men säger inget konkret att jag skulle rädda han/hon, men garanterat något man skulle kunna göra utan att hinna tänka!


jc - dagens pass

hej! nu har jag varit ute och ridit Sam, och jag kommer garanterat att få hålla i mig på framhoppningen imorgon! Han var pigg och busig som attan och bjöd på lite bocksprång. Han kan ju vara hemsk ibland på framhoppningen och bara busa och bocka som en jag vet inte vad!
Men i övrigt var han suuuuper fin och jätte bärig! Så de var kul.
Ska äta nu sen ut i stallet igen.
bild lånad från google

jc - förberedningsdags

hej! nu har jag kommit hem för en liten stund sen och hunnit försöka äta lite nudlar (blä...)
ska strax ut och börja med att fixa stallet, städa lite så det är trevligt att både vara där och komma hem på söndag.
sen blir det in med hästarna och ut och rida Sam i skogen. blir som vanligt ett lugnt pass utan några större krav som vanligt före tävling.
Sen ut med dom igen och börja packa, smörja och fixa det mesta inför imorgon! Senare ikväll ska jag även in med Sam till ridhuset så han får sig en ordentlig dusch för det behövs. Manen hans ska ryckas oxå men det gör jag nog efter att jag har ridit.
från luleå i början av året
Så det är en hel del som ska fixas och donas med, gör ni saker dagen innan eller brukar ni fixa det mesta på morgonen?

jc - duktig ponny

nuuuu är Sam klippt och fin! Det gick super bra idag och han tyckte bara att det var lite obehagligt kring öronen annars inga problems alls! Och än en gång TACK Angelina! :)
Han fick vila ikväll och har varit ute hela kvällen och bara myst på med dem. Super trevligt.
Har inte speciellt mycket mer att säga förutom att jag ska plugga nu! Kanske kommer upp ett inlägg lite senare får se hur pigg jag är!


jc - 28. Någon som älskar dig

28. Någon som älskar dig
jaa, förhoppningsvis min familj i alla fall.. haha


jc - sry

blev ingen uppdatering igår efter hoppning för jag hann inte!
Det gick i alla fall super och Sam var mer taggad än allt! Så nu är vi super taggade för helgen!
Hoppade en kombination och ett enkelräcke med lite konor och så under. Han tvekade inte på något en enda gång och sög som tusan på hinder, då det var jätte roligt!
Nu ska jag ut och mocka och ta in hästarna, Angelina kommer nämligen och klipper Sam lite mer ikväll och då måste han ju vara torr i pälsen.
Blir vila för honom idag, eftersom jag måste råplugga till ett litet, litet prov som är imorgon, men viktigt som attans är det! Kan berätta varför sen.
kisse och lillvovven!

jc - done & done

hej! nu har jag varit och staplat i ett x-antal timmar och är helt slut i ryggen! men skönt att göra något:D
Har packat och kopplat transporten och stallet är klart, så ska gå ut på några minuter och ta in hästarna och göra Sam klar! Uppdaterar efter att jag hoppat:)
Charlie
blir lite hundbilder ibland för omväxlingens skull!

is- snart

humöret på topp och ser fram emot ett lätt ridpass efter skolan. aktiven har redan gått en precision lektion idag med ettorna men han är så pigg nu så han kan gott gå ett lätt pass till. vet inte riktigt vad det blir än men det får jag fundera ut till halv 4. annars har han vart jätte fin och samarbetsvillig i veckan. var tänkt att ta med han till ridhuset imorgon men då var det ingen som kunde köra dit så då får det bli en ridskolehäst igen då.

har en tok rolig sak som jag inte tagit upp i bloggen än, är det någon som vågar gissa vad det är??


jc - godmorgon!

gomorrn! just stigit upp och idag ska jag vara hemma. Känns inte nödvändigt att fara till skolan så ska som sagt vara hemma, skönt hehe.
Men ska iväg och stapla lite vet åt pappa istället och vid fyra ska jag vara på ridhuset med Sam.
Men nu ska jag ta och springa ut och fixa stallet först så jag har det gjort och sen in och jobba lite! Vi hörs!

jc - 27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
Om man det visste!
Nä men jag skulle vilja bo i Söderut, ha ett lagomt(!!) stort stall som rymmer typ 20-30 hästar. Det ska vara nybyggt och fint. Förmodligen ha en sambo och sen skulle jag även ha en border collie!
Stallet skulle vara ett typ "försäljnings/tillridningsstall" och jag skulle ha två - tre personer som hjälper till.
Ska ha minst tre stycken egna hästar som tävlas!
Det ska finnas en manege, minst en utebana och en galoppslinga! Samt fiiiiina skogsvägar! :D
Kita, 75% boder collie, 25% korthårig collie



jc - natten var ung och jag var kung i stan

hej! ursäkta kass uppdatering men somnade då jag kom hem och vaknade efter kl 6 så då var det bara ut i stallet! Har just ätit lite middag och ska snart kasta mig i duschen hade jag tänkt.
Idag red jag efter byvägen bara, spänd och tittig ponny..
Han är ju alltid lite mörkrädd av sig framför allt nu så här i början på mörkerperioden. Det fungerar alltid bättre att fara ut innan det blir kolsvart så vi båda hinner vänja oss. Men det hann jag inte idag.
Gjorde väl ingenting speciellt, lite galoppfattningar och sådär, försökte sätta mycket tryck i galoppen och korta ihop honom ganska mycket.
Men han var rätt spänd hela tiden som sagt. Kändes lite "matt" eller vad man ska säga så vi tog det rätt lugnt bara!
Imorgon ska vi in till ridhuset och hoppa lite inomhus. Vill känna på det före tävlingen.
Hade tänkt mig en kombination och två enkelhinder (räcke&oxer) och hoppa på tävlingshöjd bara några få språng.
en ful bild från Boden :)

jc - 24&25

24. Mitt motto
Jag har nog inget speciellt motto. Ta dagen som det kommer haha?




25. Någon jag träffar vardagligen
Vardagligen är väl mina klasskompisar, min papi och hästarna såklart!
Sen även andra men det är ju inte vaaaaaarje dag:)
Världens finaste shettis!
Såg att mitt låååååånga inlägg om min och Sams tid av någon anledning försvunnit? Så kommer inte upp idag som jag tänkt. Det tar lite för lång tid att skriva ihop allt så det kommer senare någon dag.

jc - suuuuck

hade skrivit en långt inlägg men osmidig som man är råkade jag klicka upp en annan sida..
Men blev ingen ridning idag utan vi körde lite lydnads övningar på lägdan. Sånt som backa, stanna, svänga, följa ja jag tror att ni fattar.
Han var duktig, men blev lite för exalterad då hela sto-hagen hängde sig över tråden och stod som publik så då var det lika bra att gå in haha. Men blev i alla fall 30 min!
Det börjar fasen vara kyligt ute nu, hade inga vantar och mina händer var både lite svullna och knallröda!
Hade fått en kommentar av Moa om att blogga mera, men då får väl NI ta och kommentera om VAD ni vill läsa;) för det blir ju bara typ ett per dag om jag bara ska skriva om passet och vet inte riktigt vad jag ska skriva annars!:)
snart vinter (y)

jc - svar

jenny granström om jc - love you the way you are:
vaddå någon släppte ihop dem? vem släppte ihop dem?:)

Det lät kanske som om det var någon som bara gått och hett ihop dom, men det var inom familjen och tänker väl inte utpeka någon eftersom det är förlåtit. Var bara väldigt surt då eftersom jag visste det skulle bli livat med mina två valacker om ett sto kom in i bilden eftersom det blev så då Sam kom till Hemmis då jag hade bara poccis och jappis!


jc - frågestund?

har haft denna bloggen ett tag nu och jag vet att det finns en del läsare. Så vad sägs om en frågestund?
Tvärt emot många andra bloggare så struntar jag helt om de är anonymt eller inte.

jc - tråkigt!!!!!

hej. i veckan har vi "naturkunskaps-vecka" och det är nog det tråkigaste som finns.
riktigt drygt.
I alla fall så igår, (skrev jag om igår?) så var vi ute och bara BUSADE. Tog hacket samt barbacka och travade fram honom på långa tyglar och tänkte inte det minsta på form, lydighet osv.
galopperade väldigt mycket vilket fin killen uppskattade. Frustade som en tok och öronen spetsade framåt heeeeela tiden. kunde till och med galoppera i mitten av vägen på HELT långa tyglar både påväg bort och hem(!!!)
Det är rätt bra, med tanke på vilket vingel Sam var förut!
Idag ska jag ut och köra lite med lydnad och rida igenom sidorna på honom. Kan behövas.
Uppdaterar mer senare ikväll!

jc -

23. Hoppning eller dressyr?
Hoppning, fast det har jag ju redan förklarat förut varför.
vääääldigt gammal bild

jc - love you the way you are

hej. har inte blivit mycket uppdatering nu. är less på de andra två som inte vill uppdatera nååå... det är väl de som är grejen att vara tre, det blir aldrig super dålig uppdatering??????????
känns bara som om jag är tvungen nu..
meen. hur som helst, lite nyheter är det i alla fall.
igår red jag lite på lägdan, mycket skritt och lite fattningar och sådär.
mamma ska ringa alba imorgon och se om han kan kolla och kika på sam. har har lite konstiga ben, och jag tänker inte åka till umeå om jag inte är säker på att allt är bra. Men han känns jätte fräsch, är super trevlig att rida och han är super arbetsvillig. Men alba är duktig, så säger han att det är bra känns det bättre. Får se om det blir Umeå alltså. Skulle kännas tråkigt att missa årets sista tävling IGEN. Förra året missade jag oxå sista i Umeå pga att det var "någon" som släppt ihop mina med en ny utan att jag sagt OK så självklart blev det rymning och överansträningar..
Har som sagt inget vidare sug att uppdatera eftersom det är väldigt mycket nu. Har panik inför vintern eftersom jag inte kan komma på någon bra lösning och Sam vill inte gå själv...

RSS 2.0