jobb-dagar är jobbigt

som rubriken så fint säger så är det jobbigt med jobb, lite kul men jobbigt. dagarna är långa, upp fem, hemma fem.
hur som helst så somnade jag då ja kom hem och sov till halv 8. Varmt och kvavt är det ute så sam får vila. Är trots allt dags för det.
morgondagen bjuder på en promenad eftersom han ska skos och ev kan bli lite öm. sen en lååång kväll då jag ska hämta lite folk i stan vid ett-två tiden. kommer väl vara sådär lagomt pigg torsdag då de är jobb och sen hämta folk samma tid i stan igen. tur att det är kul att köra bil. ang skoningen är det alltid lika spännande att se hur det går, eftersom han inte varit skodd före han var fem har det varit en procedur att lära honom. vissa gånger helt lugn - andra gånger ska man inte ens tala om, kosparkar och en väldigt otrevlig ponny som visar sitt o-gillande till hovslagaren. dock har de lärt känna varandra nu så det går alltid bättre och bättre! igår var sam lite konstigt, galoppjobb på lägdan och han var helt fast i vänster sida. lite sur oxå, och hackamore var nog inte mitt bästa val. riktigt bockserier bjöd busen på. stark som en oxe och totalt nonchalant. längtar efter att prova rida på pelhamet jag bestämt i några veckor, bara någon gång i veckan då. han är så grymt pigg hela tiden och super taggad varje dag! igår var nog första gången på länge som det INTE kändes bra överhuvudtaget.
är en sån som egentligen inte vill rida på "skarpa bett". men antar att det bara är att bita ihop och faktiskt inse att "handen bestämmer hur skarpt bettet är" trots allt. har kämpat på med två/tredelat och de funkar fint i dressyr. men i hoppning och i skogen måste vi få lite lydnad. det funkar inte på två/tredelat. + att han trivs med pelham så de är ju ingenting att fundera om!
snart ska hästarna in, verkar inte vara så farligt med kryp ute idag då hade de stått och hängt över tråden här uppe vid huset. sen ska både sam och jappis få en ordentlig genomborstning och kanske en kortkort prommis.
finaste!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0